leven Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 Slicznie wyglada, widac ma mocna sekcje zasilania, ale cena zabija :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 Karta w sumie juz wymeczona na wszystkie strony przez chlopakow na XS. Na LN potwor, na AC juz nie, na wodzie nikt nie sprawdzal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 stolara, rzeczywiście, w teście do którego link podałeś, na zdjęciach są Samsung'i, ale... pod screen'em z GPU-Z jest napisane: "MSI are using Hynix 0.4ns GDDR5 memory." :D Tutaj na zdjęciach są Hynix'y... A co do tych BIOS'ów, to... leven, przecież 70.04.0F.00.01 to jedna ze starszych wersji BIOS'u, a 70.04.13.00.01 - najnowsza, no, a po za tym, to jest tak jak 99tomcat napisał: podejrewam,zę soft nie pozwoli wgrać biosu od innej wersji bez wyraźnego tego wymuszenia, więc pewnei w azie czego nic się nie stanie. Więc myślę, że nie masz się czego obawiać, leven :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 Na AC nikt nie sprawdzal bo blokow pod to nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 (edytowane) na ac sprawdzali , a co do WC: LINK PS. Nowe stery 261.00 juz ze wsparciem dla gtx580 - LINK Edytowane 30 Października 2010 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 IN4.pl - Nvidia GeForce GTX 580 - zdjęcia coolera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 A co do tych BIOS'ów, to... leven, przecież 70.04.0F.00.01 to jedna ze starszych wersji BIOS'u, a 70.04.13.00.01 - najnowsza, no, a po za tym, to jest tak jak 99tomcat napisał: Więc myślę, że nie masz się czego obawiać, leven :) No... podszedlem do tematu zdecydowanie zachowawczo :) Lepiej nie kombinowac jak sie nie ma pewnosci a pewnosci nie mam. Dzieki za wspolprace :smile2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 5 miedzianych pipek sugeruje maksymalne wyśrubowanie TDP, bo nie wydaje mi sie żeby sie przejmowali głośnością. Czekamy na Gigabyte SuperOverclock z cichym chlodzeniem na fabrycznych parametrach. Ciekawe co w tym chipie tak faktycznie zmieniono. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Wyciekła specyfikacja GeForce GTX 580 | FrazPC GeForce GTX 580 z zegarami 770/4400 MHz - TwojePC.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 A mialo byc tak pieknie :lol2: Kotlecik jak sie patrzy :huh: Znowu "czerwoni" nie zostawia na Nas suchej nitki :wacko: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Pojawiła się przejściówka LINK DO SKLEPU (to nie reklama sklepu tylko akurat tam zobaczyłem) chyba z Accelero Xtreme Plus bo nie dopisali. Jeśli źle myślę to mnie poprawcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Nie mylisz sie. Wyszlo accelero extreme plus na przyszle gtx 580 i terazniejsze gtx 460 + odpowiednie mocowania. To jest 189 + 19 = 218 zlotych za komplet. Bardzo ciekawa sytuacja, poniewaz karty 580 jeszcze nie ma a chlodzenie juz jest :) Teraz jest pewnosc, ze 580 bedzie pelnowartosciowym chipem gf100 z takimi samymi mocowaniami jak terazniejszy 480. To bedzie/jest najwydajniejsze chlodzenie AC do gtx fermii :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Mysle o przetaktowaniu mojej karty w biosie, czy przy takiej ingerencji traci sie gwarancje? Juz mnie szlag trafia z tym Afterburnerem, samoczynnie sobie zmienia taktowania na stockowe, profil 2d i 3d to tez chyba zbyt skomplikowane dla tego programu bo caly czas jedzie na tych samych taktowaniach mimo ustawienia zegarow recznie, do tego nawet po ustawieniu na "sztywno" tych taktowan potrafi nie wiedziec czemu zmienic na stock - przyklad: odpalam BC2, jest okej pokazuje zegary tak jak ustawilem, wchodze na jakis serwer minimalizuje zeby sprawdzic dla pewnosci i jest okej, po czym po 30min-1godz wychodze z gry, odpalam Afterburnera i co widze? &^#@&%$ STOCK. Dlaczego Rivatuner nie obsluguje GTX'ow 460? korzystalem na swoim GTX'ie 275 i nigdy nie mialem takich problemow sigh. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Hawk z bliska MSI Polska – Komputery AIO, notebooki, netbooki, płyty główne, karty graficzne i więcej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Mysle o przetaktowaniu mojej karty w biosie, czy przy takiej ingerencji traci sie gwarancje? Dlaczego Rivatuner nie obsluguje GTX'ow 460? korzystalem na swoim GTX'ie 275 i nigdy nie mialem takich problemow sigh. Daj biosik, to ktos zrobi modyfikacje, tylko napisz dokladnie jakie chcesz taktowania shaderow, pamieci i jakie napiecie ma byc na gpu. Riva nie wspiera pewnie dla tego, ze nie zostala zaktualizowana dla tych kart. Ponoc wystarczy wpisac nazwe karty w jakis plik w rivie i juz jest ok. Musisz sobie poczytac o rivie w faq. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Tak czytalem, ale z tego co pisali wtedy widzi tylko karte, ale nie da sie ruszyc zegarow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Hawk z bliska MSI Polska – Komputery AIO, notebooki, netbooki, płyty główne, karty graficzne i więcej Plytka od strony sledzia wyglada jak zwykla wersja gtx 460, za to strona z zasilaniem to juz inna bajka :) 6 faz na gpu ...uuuu !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 (edytowane) Możliwe, że Hynixy są montowane w tej lepszej wersji MSI Hawk Talon Attack. Lepsza sekcja zasilania z pewnością pozwala na wyższe OC. Edytowane 30 Października 2010 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 W tygodniu mysle wrzuce accelero na 480ke to bede mial porownanie z obecnie zamontowanym Gelidem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Ja sie zastanawiam czy brac wlasnie accelero czy czekac na zalmana :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Tylko panowie nalozcie CLP. Porzadnie wetrzyjcie paste w gpu i stopke radiatora a bedzie pieknie przenosic cieplo na chlodzenie. Przy 60 st C rurki accelro beda Was parzyc. Aha... accelero, to niemilosiernie duze chlodzenie, wiec od razu zrobcie sobie miejsce :lol2: Dyski w inne keszenie itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 (edytowane) Możliwe, że Hynixy są montowane w tej lepszej wersji MSI Hawk Talon Attack. Lepsza sekcja zasilania z pewnością pozwala na wyższe OC. Zgadza sie, tak właśnie jest. Idzie do mnie gigabyte gtx470 OC wersja z 3 wentylatorami, z tego co czytałem niezły monster, karta ma 29cm długości bede miał ją do testów :) jak ktoś zainteresowany moge napisać kika słów o chłodzenie wzgl. gigabyte gtx460 bo też mam w domu. Edytowane 30 Października 2010 przez FanEk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Tylko to jest chyba do wersji Accelero extreme a ja mam tę pierwsza rewizje więc chyba te mocowania mi nie pomogą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Tylko to jest chyba do wersji Accelero extreme a ja mam tę pierwsza rewizje więc chyba te mocowania mi nie pomogą. Jaka masz karte ? Sprawdz rozstaw srubek montazowych w nowym accelero extreme plus i Twojej karcie. Jak beda sie zgadzac, to powinno wszystko pasowac. Chlodzenie jest krotkie od strony sledzia i wysokie, wiec nie powinno nic sie chaczyc/zawadzac, jedynie rozstaw srub montazowych moze byc niewlasciwy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 "Kotlecik jak się pa(t)rzy" :) No to lipa :( Czekałem na Fermi żeby zmienić leciwego już GTX260 , tu się okazało,że trzeba czekać a teraz i tak wygląda na to że niema na co :( ...a coś mi tu świta... ostatnio podobna moda panuje na rynku gier, robi się grę po czym obcina jej zawartość aby resztę wydać jako płatne DLC. NO to mamy podobną sytuację z hardware'm, zrobili kartę, niby coś nie wyszło, a teraz niby poprawili i sprzedają drugi raz to samo :( pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Teraz to nawet nazwa tematu nie pasuje :lol2: Trzeba by go bylo zmienic na "gtx 580 - gf100 full load" :lol2: Tak czy siak karta dostanie te 20-30% wiecej wydajnosci wzgledem gtx 480 i nie jest zle. Ma byc podobnie z poborem pradu. Jak z cieplem i halasem nie wiadomo. W kazdym razie w porownaniu z Twoim gtx 260, nowa karta jest co najmniej dwa razy szybsza. Jak masz pieniazki, to nie widze przeciwskazan co do zakupu gtx 580. Jeszcze tylko ustala cene na.... 2200 zl i do widzenia nvidio !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 A co oni niby zrobili, dokladnie to samo - odgrzane kotlety, wiec nie barzdo co maja jechac na nvidie. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Panowie mam maly problem. Dotyczy on zwlaszcza starszych gier, Crysis, COD4 MW i Fear - mam mikroprzyciecia, raz na jakis czas przytnie na chwile obraz.Probowalem sterow 260.89;99 i bety 261 - to samo. Nie wiecie comoze byc powodem, czy cos nei teges z karta, czy stery skopane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 (edytowane) Black... uruchom msi afterburner i wlacz monitoring obciazenia gpu oraz wykorzystanie pamieci vga. Uruchom np. crysisa i sobie pykaj. Jak zobaczysz te przyciecia, to wyjdz z gry i zrob zrzut z monitoringu. Daj na forum, to sie zobaczy jak w czasie przycinki zachowuje sie pamiec karty i gpu. Edytowane 30 Października 2010 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banzai Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 AXP ma być dostępne 2 listopada, wydaje się ono najwydajniejsze spośród Zalman'a i Gelid'a, testy przeprowadzone głównie na Radkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...