Jabar83 Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 ACP nie sugeruj się Mafią II, bo ta gra i tak ma dość niskie użycie GPU nawet z włączonym PhysX na High. Winny jest właśnie sam PhysX. 2k spartoliło fizykę odpowiedzialną za ubrania, szmatki, flagi itp , które są liczone przez CPU zamiast GPU. W temacie o Mafii II masz informacje napisaną przeze mnie k jak wyłączyć PhysX (Cloth). Mafia 2 - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne - strona 46 U mnie różnica jest dosyć wysoka względem 8800GT, którego miałem wcześniej W niektórych grach przyrost nawet o 80%. Np. w Lost Planet 2. Zrób test w Heaven i podaj wynik. Ale najpierw jak Orgiusz napisał zrób zrzut ekranu z włączonym MSI Afterburner. Zrób jakiś test np. w Heaven i zobaczymy jak to wygląda. Jaki masz zasilacz ? Procesor mógłbyś podkręcić mimo wszystko. Q8300 do najszybszych quadów nie należy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhoenixFx Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 Kolejne moje pytanie. Ceny spadają, warto odrobinę dopłacić do MSI Cyclone zamiast Gigabyte? (1gb 460) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 Kolejne moje pytanie. Ceny spadają, warto odrobinę dopłacić do MSI Cyclone zamiast Gigabyte? (1gb 460) A masz zamiar krecic ile wlezie ? Jesli nie to, to nie warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorienn Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 (edytowane) Szanowni Państwo, jako że uważam to forum za wiarygodne źródło, proszę o pomoc w dokonaniu zakupu- pytanie jest proste - czy warto skorzystać z tej oferty? -link Dodam, iż mieszkam w Gdańsku (w okolicy Gral, ESC, Camino i Ramnet) , więc nie dochodzą koszta wysyłki. Z góry dziękuję za ewentualne podpowiedzi! Edit: nie działa link :( - chodzi konkretnie o http://www.gral.pl/MSI+GTX460+1024MB+PCI-E_176.html - MSI Cyclone N460GTX Cyclone 1GD5 za 602 zł. Edit 2: Oferta sklepu gral okazała się być pomyłką :(. Pytanie nieaktualne. Edytowane 5 Listopada 2010 przez lorienn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhoenixFx Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 A masz zamiar krecic ile wlezie ? Jesli nie to, to nie warto. Póki co nie, ale tak przeglądam oferty to są praktycznie w tej samej cenie. MSI i Gigabyte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 IN4.pl - Nvidia - GeForce GTX 460 SE z 288 rdzeniami CUDA O, wracają dopiski. To może przyjdzie i czas na rebrand jakiejś karty DX10 z dopiskiem MX? Staną się popularne i będą służyć ludziom 10 lat po czym internet zostanie zalany pytaniami czemu nic nie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 (edytowane) Co do BQ to tez sie zawiodlem... Kiedys mialem BQ Dark Power pro 650W i w momencie kiedy mialem wylaczony vsync, komp sie restartowal po odpaleniu jakies gierki (restart w Menu np. Crysisa, restart podczas smarka 2003 etc.) Wymiana na mocniejszego Anteca o 100W pomogla.... Dodam, ze mialem Core i5, GTX295 double PCB - nawet nie musialem robic OC proca Widocznie trafiaja sie 'felerne' ;) a taki Linx z procem podkreconym mogl latac i tydzien i nic sie nie dzialo Moze problem lezy w zabezpieczeniu obciazeniowym ktore sie za szybko wlacza... nie wiem... W kazdym badz razie Antec mnie nie zawiodl i sobie smigam z GTX480 bez problemow IMHO bierzcie zasilacze z 'W' na zapas ;) BTW moze ktos chetny na nowke Asusa GTX470 + kupon star craft II w uczciwej cenie? Edytowane 5 Listopada 2010 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 620 Titanium? :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 ps. Skozystalem teraz z occt , wedlug niego napiecie 12v w idle skacze mi pomiedzy 11.97 a 12.04 a w stresie mam miedzy 11.88 a 11.80. A miernik pokazal mi idealne 11.99 w idle i 11.98 w pelnym stresie. A 5v wyglada idle 4.96 - 4.91 stres 4.91-4.87. Miernik idle 4.99 stes 4.99v. Wiec pomiary tym programikiem sa az tyle warte ;) No i bardzo dobrze pokazuje program. Miernik nie pokazuje strat wystepujacych na plycie glownej i interpretacji odczytow czujnikow przez program. Ogolnie mowiac, occt jest wrecz swietny w szybkim i bezinwazyjnym monitoringu napiec. Tym bardziej, ze miernik nie pokaze "igly" a wykres tak. Tez jestem za odczytem voltomierzem, ale jak ktos nie ma, to occt jest idealny. Wszyscy, ktorzy maja mocne konfiguracje, powinni zrobic z pol godzinki occt "power supply" i przejrzec logi potestowe. Niczego nie trzeba otwierac, tylko wystarczy zrobic klik i isc na kawe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 (edytowane) czy ktoś wie czy an tej karcie te diody led po stronie bez wentylatorów da sie wyłączyć czy musza sie cały czas świecić ? gigabyte gtx470 oc http://media.bestofmicro.com/M/L/249645/original/P1030342.JPG o tu są te ledy edit: już toms83 mi odpisał, świecą non stop. w sumie nie wiadomo po co to zrobili :) Edytowane 5 Listopada 2010 przez FanEk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 NVIDIA GeForce GTX 580 Benchmark Charts Leaked by VR-Zone.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludovic Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 Zaryzykował bym stwierdzenie że zrobił to nie znając ceny, bo tylko osoby używające pieniędzy jako papieru toaletowego to kupią. Straszne pośmiewisko sie robi, większośc gier z konsolową grafiką a ceny sprzętu z kosmosu. Do większości tych gier starcza dalej 8800GT, taki GTX460 za 500zł to już wypas do takich gier. GTX580 ma być dla entuzjastów a nie dla ludzi którzy chcą wydać rozsądnie pieniądze (wydajność/cena). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 Wcale nie pokazuje dobrze , moge Ci w kazdym miejscu zmiezyc napiecie i bedzie inne niz pokazuja te czujniki . Ale sie zgodze , jezeli ktoś nie posiada miernika , może w ostateczności skorzystać z occt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acp___ Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 U mnie różnica jest dosyć wysoka względem 8800GT, którego miałem wcześniej W niektórych grach przyrost nawet o 80%. Np. w Lost Planet 2. Zrób test w Heaven i podaj wynik. Ale najpierw jak Orgiusz napisał zrób zrzut ekranu z włączonym MSI Afterburner. Zrób jakiś test np. w Heaven i zobaczymy jak to wygląda. Jaki masz zasilacz ? Procesor mógłbyś podkręcić mimo wszystko. Q8300 do najszybszych quadów nie należy. MSI Afterburner do karty graficznej Gigabyte? Odpowiednikiem jest Game HUD chyba, ale wywala on mi błąd (konflikt ID kart) - bo mam dwie ... Ale dlaczego jest taki niski wynik w Aqua Marku 3, 6600GT miał wyższy ...? No i co z konfiguracją dwóch kart graficznych, dlaczego mimo tego, że nic nie jest podłączone do 9600GT pulpit jest rozszerzony ... przecież ktoś już musiał walczyć z podobna konfiguracją Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 (edytowane) GTX580 ma być dla entuzjastów a nie dla ludzi którzy chcą wydać rozsądnie pieniądze (wydajność/cena). Proste... Stac kogos na GTX480, to i stac na GTX580 ;) Znam goscia ktory w momencie premiery GTX260 kupil 2 sztuki a odpalil na nich max Sapera z Windowsa bo w gry nie gra a sprzet lubi miec Harry a Ty z tego co widze masz w kompie HD 5450... Smiem stwierdzic juz po raz kolejny ze najbardziej narzekaja/placza Ci ktorzy w reku nigdy nie mieli... ;) I tak nie kupisz takiej karty bo uwazasz ze to nierozsadny zakup to po co tak plakac? :) Widzialem juz komentarze ludzi, ze GTX480 to padaka itp... Jak mozna tak pisac nie majac z dana karta do czynienia? Mam u siebie GTX480, mialem rowniez 5970 i nigdy bym tak nie powiedzial bo okazalo sie ze to fajne karcioszki. 480 sie dosc mocno grzeje bo jest najwydajniejsza, to ma takie prawo 580 tez sie bedzie grzac i ci co zakupia plakac z tego powodu nie beda - zmienia chlodzenie, niektorzy nie zmienia chlodzenia bo beda chcieli zostac przy stockowym. Dla mnie to bardzo dobry/fajny sprzet. Dobra wentylacja w budzie i jest git Edytowane 5 Listopada 2010 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SikohR1 Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 (edytowane) MSI Afterburner jak najbardziej działa w takiej konfiguracji na Gigabyte i z drugą kartą do physx też. Z pulpitem też nie powinno być żadnego problemu - jak masz ustawione w sterownikach? U mnie na Win 7 chodzi wszystko OK (i to pomimo że używam na zmianę telewizora i monitora podłączonych do HDMI i DVI - przełączam w sterach i wszystko śmiga). A co do Mafii II to faktycznie nie przejmuj się bo bench jest zrąbany. Co do Aquamqrku to nie wiem czemu spadły Ci wyniki - nie testowałem ale to bardzo stary bench więc też raczej się nie przejmuj :) Edytowane 5 Listopada 2010 przez SikohR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acp___ Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 (...) U mnie na Win 7 chodzi wszystko OK (i to pomimo że używam na zmianę telewizora i monitora podłączonych do HDMI i DVI (...) Może to kwestia Windowsa XP lub/i faktu, że system jest stary (tzn. 3 tygodnie, ale w sensie, że nie robiłem reinstalacji po dodaniu drugiej karty). Przypominasz sobie co ustawiałeś w sterownikach, co zmieniałeś w stosunku do standardowych? Jak coś proszę o screen, na pewno nie tylko jaj mam podobne problemy. W7 będę instalował, ale najpierw muszę dokończyć pewne sprawy na XP - tak więc na razie nie odpalę nic pod DX10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 (edytowane) Dokładnie. Daj sobie spokój z XP, bo to już przestarzały system. Postaw nowy system WIN 7 x64. Zainstaluj do tego najnowsze sterowniki i powinno być ok. Podkręć kartę do 850/1000 (GPU/MEM) przy napięciu 1.05v. Ustaw wentyle na auto. Jak chcesz to ktoś Ci może zrobić gotowego Biosa (np leven) . Podkręć tego proca przynajmniej do tych 3.2 ghz i napisz jaki masz zasilacz w obudowie. Bo to dość istotne. Może nie wyrabia na lini 12v i stąd takie spadki. MSI Afterburner można kręcić każdą kartę. Nie ma znaczenia czy to MSI, Gigabyte czy Palit. To po prostu zwykły soft wydany przez MSI. Edytowane 5 Listopada 2010 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejs82 Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 co do mojego wczesniejszego "placzu" wzgledem pracy na 2 LCD z GF 480 ktory zaczął sie ostro grzać, zmierzylem watomierzem jak wygląda sytuacja z poborem papu przez GF a wiec: pamiary wyknane w idle ( przegladarka ) 2 LCD wlaczone z kompem z sygnatury - 360W 1 LCD wlaczony z kompem z sygnatury - 240W monitor zjada 60 W wiec wychodzi ze GF pobiera wiecej papu dokladnie o 60W przy dwóch monitorach czy to duzo czy malo - czeski film ale jakby ta no nie patrzeć grzać tak bardzo sie nie powinien. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 (edytowane) Przecież to normalne na dwóch monitorach karta włazi w 3d nawet pod pulpitem. Pisząc normalne tzn , że ma nic w tym anormalnego , ale tak nie powinno być :lol2:. Możesz sobie najwyżej wymusić tryb 2d poprzez rive tuner. Edytowane 5 Listopada 2010 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 I co z tym calym TMU ? Zostaje 64 czy bedzie 128 ? Ciekawe czy nibitor lub fbe beda czytac bios karty ? Taka 580-ka miala by u mnie jak u Pana Boga za piecem :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 Mnie najbardziej interesuja bloczki do 580. Czy beda pasowaly od 480-tki a jak nie to czy szybko wyjda. Juz mam zamowiona wstepnie karte ale bez bloczka nie bede bral. Nie po to skladalem wc zeby teraz na ac jechac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 A ja swojej nawet podkrecic nei zdazylem i padla, wali artami az milo - echhhh, same problemy. Czyzby EVGA tez juz buble robic zaczela? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 Na pewno sie pokaza, kwestia czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 A ja swojej nawet podkrecic nei zdazylem i padla, wali artami az milo - echhhh, same problemy. Czyzby EVGA tez juz buble robic zaczela? Black... w przeciagu dwoch tygodni miales problemy z gtx 480, plyta glowna i teraz z gtx 460. Albo masz pecha i wszystko siada, albo cos w komputerze robi problemy (pamiec, procesor, zasilanie itp). U mnie gtx 460 dostal jakichs blyskow po wgraniu sterownika grafiki (nie pamietam numeru) i po chwili same zielone paski. Moze to przypadek a moze sama z siebie umarla lub moje grzebanie zalatwilo karte. W kazdym razie ja ingerowalem w karte, ale Ty nie. Nie mogles zbudowac domku w Katowicach, tylko w Szkocji ? :lol2: Juz bysmy siedzieli u mnie i sprawdzali calą platforme. Przy okazji bym sobie popykal w jakiegos Obcego :rolleyes: :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acp___ Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 (edytowane) FluidMark na szybko, tam też podaje z jakimi częstotliwościami chodzi GPU Procesor chodzi na 2,73 GHz (FSB 1455MHz; RAM 860MHz) i przeszedł 4,5h test w Prime95 Przy wyższym podkręceniu sypały się po kolei rdzenie w tym samym momencie testu Prime95, chociaż w 3D Markach nie było problemu, no i chłodzenie już nie wyrabiało - temp. powyżej 60st.C Szukałem w ustawianich, ale nie umiem znaleźć opcji jeden monitor ... Edit: Zasilacz Enermax PRO 82+ EPR525AWT (450W na 12V) Edytowane 5 Listopada 2010 przez acp___ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 (edytowane) Zrobione przed chwilą. Wynik prawie dwa razy większy niż u Ciebie i to przy wyższej rozdzielczości. Wniosek ? Coś masz albo nawalone w systemie, albo uwalona karta. Albo zasilacz, którego marki nie chcesz podać mimo, że prosiłem o to dwa razy. Edytowane 5 Listopada 2010 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 Edit: Zasilacz Enermax PRO 82+ EPR525AWT (450W na 12V) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 (edytowane) FluidMark - NVIDIA PhysX and OpenGL benchmark, Multi-core CPU support, SPH fluid simulation - Scores | oZone3D.Net Cos kiepawy ten benchmark, mam wyzszy wynik niz wy na 1GB? Edit: MSAA bylo 16x wtf :< Edytowane 5 Listopada 2010 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 (edytowane) FluidMark - NVIDIA PhysX and OpenGL benchmark, Multi-core CPU support, SPH fluid simulation - Scores | oZone3D.Net Bez AA ;) Wynik prawie taki sam jak zrobione wcześiej z AA x16 i nieco wyższy od Twojego w obu przypadkach. ;) Edytowane 5 Listopada 2010 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...