Grinch Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 Ta tylko, że to jest automat... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narril Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 Zauwazylem. Chcialbym miec jutro ta karte, bo zbliza sie 4 dniowy weekend, ale jakos w to watpie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piospi Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 Ile mogę żądać za GTX 480 bez gwary ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chaos`theory Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 GeForce GTX 580 (GF110) TEST - konkurent nowych kart AMD Radeon? : NVISION.pl go go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 10zł :lol2: A tak na poważnie, po co Ci wymieniać GTX480? Różnica w wydajności na korzyść GTX580 prawdopodobnie wynika ww 90% z wyższych taktowań rdzenia i pamięci, w mniejszym stopniu z dodatkowych 32 CUDA cores, zresztą większość specyfikacji jest ta sama. Tym bardziej gdy masz WC założone na kartę to spokojnie podgonisz GTX480 na tyle by się zrównał z GTX580 - według mnie zmiana bez sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejs82 Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 bez gwarancji hmmm. na allegro chodzily gigabyte z 34 miesieczna gwarancja za 1300zl , palit z 22 miesieczna gw. za 1250zl moze to ci pomoże jakos ustalic cene ja osobiście uważam ze cena 1000zl jest odpowiednia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 GeForce GTX 580 (GF110) TEST - konkurent nowych kart AMD Radeon? : NVISION.pl go go A wlasnie sobie zamarzylem test zegar w zegar miedzy 480 a 580 a tu ciach jest ;) GTX 480 vs. GTX 580 - zegar w zegar 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 Wow. Warto sobie zdać sprawe że rok temu te karty miały właśnie tak wyglądać. Mam nadzieje że Cayman coś więcej pokaże, i przyćmi tą pseudo-premiere. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chaos`theory Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 A wlasnie sobie zamarzylem test zegar w zegar miedzy 480 a 580 a tu ciach jest ;) GTX 480 vs. GTX 580 - zegar w zegar No ja mam nadzieję, że spełniamy oczekiwania naszych czytelników ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keniger Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 "Świetny wynik", długo jeszcze będę mógł korzystać ze swojej 5850 :) Oby tak dalej bo ja lubię grać w gry a nie w benchmarki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 Do ilu st C moge dopuscic temperature karty? Podczas grania mam na tej w pierwszym sloci 72-73 st C - chyab nie jest zle co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 Do ilu st C moge dopuscic temperature karty? Podczas grania mam na tej w pierwszym sloci 72-73 st C - chyab nie jest zle co? masz Asus GTX480 czy gtx460 ? jeśli gtx480 to temp są ok. jeśli gtx460 to stanowczo wysokie, przy obciążeniu powinno być ok 60-65. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 (edytowane) 80 mozesz miec bez obaw na oryginalnym chłodzeniu :) oczywiscie karta nie krecona Kolega wyzej ma gtx 480 wiec moze miec do 80 stopni spokojnie Edytowane 9 Listopada 2010 przez sopi123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 (edytowane) Ok nie zmienilem syga. Mam evga superclocked gtx460 sli - gorna karta ma 72-73 C jak gram, dolna ma 62 C - takze dolna spoko. Edytowane 9 Listopada 2010 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 W ramach informacji - DirectCU w kijowej budzie ma 75°C po 10 minutach Furmarka bez kręcenia. Wczoraj wsadzona, dziś po 8h GPUGRID ciągle działa. OC może w długi weekend po zmianie pasty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 (edytowane) Na "oko" blok z 480 powinien pasować na 580 jak ulał (tak mi się wydaje patrząc na zdjęcia). EDIT Po przeczytaniu recenzji na Nvision mogę powiedzieć tylko tyle... LOL, ta karta zasłużyła jedynie na nazwę GTX485, GTX580 to jakiś wybryk marketingu. Edytowane 9 Listopada 2010 przez wozaq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 (edytowane) Bloki wyjdą ,a evga pewnie wypuści wersje z blokiem. http://www.ddr2.pl/EVGA_GeForce_GTX_580_FTW_Hydro_Copper_2PART_015_P3_1589-435.html Edytowane 9 Listopada 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 Czy ta premiera moze miec wplyw na cene nizszych modeli,np.gtx460? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 Wątpliwe na tę chwilę, polecą w dół GTX480. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 Ok nie zmienilem syga. Mam evga superclocked gtx460 sli - gorna karta ma 72-73 C jak gram, dolna ma 62 C - takze dolna spoko. to temperatury masz normalne na tym modelu, w evga nie masz szaleństwa w chłodzeniu górna bardziej sei grzeje bo pewnie nie ma gdzie odprowadzać ciepłego powietrza bo dolna zastepuje jej droge na twoim miejscu zadbałbym o to, bo 72 to sporo dla gtx460 zrób przewiew w budzie 120mm z przodu i 120mm z tyłu, lub jak sie da nawiew z boku na karty ja myśle, że o to chodzi z tymi temp. możesz fotke budy zapodać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 Ceny GTX 460 to powinny rosnąć, bo Radeony drogie, a 580 kosmos. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 (edytowane) Jak klikniesz w linka z mojego syga to zobaczysz duzo fotek ;) Nie akutalne na chwile obecna, ale poglad bedziesz mial- BTW przewiew w budzie jest nienajgorszy. A karta raczej niema problemow z odprowadzaniem a z pobieraniem chlodnego powietrza, to referent, wiec gorace powietzre wywala na zawnatrz budy.Poza tym ma bardziej wydajne chlodzenie od np Asusa DirectCU - te w SLI lapia ponad 90C ;) PS w Biosie jest temperatura zaporowa 95 st C - wiec zapas mam chyba duzy, od 75 nie powinna karta pasc ajk mniemam. Edytowane 9 Listopada 2010 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 U mnie juz wlasnie ceny 460tek wzrosly i to nie malo, a 480tki spadly nieznacznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 Jak klikniesz w linka z mojego syga to zobaczysz duzo fotek ;) Nie akutalne na chwile obecna, ale poglad bedziesz mial- BTW przewiew w budzie jest nienajgorszy. PS w Biosie jest temperatura zaporowa 95 st C - wiec zapas mam chyba duzy, od 75 nie powinna karta pasc ajk mniemam. Jak mozesz to daj bios z karty, to sie zobaczy jaka jest dokladnie temperatura, przy ktorej gpu zaniza taktowania. Co producen , to inaczej, ale i tak granicznej nie osiagniesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 górna bardziej sei grzeje bo pewnie nie ma gdzie odprowadzać ciepłego powietrza bo dolna zastepuje jej droge Górna (główna) karta zawsze się więcej grzeje w SLi bo zwyczajnie ma więcej na głowie (do roboty) - miałem odstęp pomiędzy kartami, więc obie miały ten sam oddech, i właśnie miałem mniej więcej tyle co Blackwhite napisał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 Pokatowałem trochę kartę na wodzie, no i wnioski są takie, że 900 na rdzeniu nie zrobi (przynajmniej na standardowym BIOS-ie, max napięcie mogę dać 1.15v). Tak na 1.1v robi ~870Mhz bezpiecznie przy ~60 stopniach na rdzeniu. 1.15v tak na słowo honoru stabilizuje 890MHz, raz przejdzie, raz nie. Natomiast na 900MHz miałem szachownicę na ekranie :lol2: Podejrzewam, że coś z okolicy 1.175v - 1.2v załatwiłoby sprawę, ale to już sztuka dla sztuki. I tak niezły patent - jedna karta grzeje się na wodzie bardziej niż GTX295, notabene złożony z dwóch kart :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 Asus GTX460 1GB DirectCu @ stock cooling ;) http://img52.imageshack.us/img52/6418/vantagei.jpg W idle 30C, load to zakres od 58 do 62C. Gorzej chłodzona i pękło 17k na 8,5x472MHz ;]]]]]] Oczywiście tylko do testów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosek Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 w jakich sklepach jest już dostępna ta karta ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 (edytowane) Dokładnie jak kolega wyżej karta powinna mieć nazwę GTX 485 ,ja moich 480 zwodowanych na pewno nie wymienię. Ale tu fajny produkt od evga jest tylko cena zaporowa DDR2.PL :Gskill,EVGA,Intel,Asus,Corsair - EVGA GeForce GTX 580 FTW Hydro Copper 2PART 015-P3-1589 w jakich sklepach jest już dostępna ta karta ??? Np. W komputroniku EVGA za 1799 i są także w ddr2.pl Edytowane 9 Listopada 2010 przez Bartass13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 Hehe, strach pomyśleć, z następną generacją wskoczą już na GTX780 zapewne :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...