ptys Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 (edytowane) Wydawalo mi sie , ze VRM tanszy. W takim razie dobrze , ze do 470tki nie wydali i trzeba jechac na baterii malych radiatorkow :) [/te małe radiatorki to straszny badziew lepiej wyciać coś ze starego radiatora od pentiuma slot 1 i zamocować chocby na spinacz do papieru z tego co widze na fotkach gołego 470 to mozna ładnie to zrobic z mocowaniem na otworach od wentylatora Edytowane 16 Stycznia 2011 przez ptys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 (edytowane) Wiesz gdzie możesz wsadzić ten test:wink: Są bardzo duże rozbieżności między testami , prawdopodobnie coś z dociskiem. Nie ma nic wydajniejsze jak axp na rynku pod 470/480. Bo zmianie wentyli na wydajniejsze jest miazga. Edytowane 16 Stycznia 2011 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 Wiesz gdzie możesz wsadzić ten test:wink: Są bardzo duże rozbieżności między testami , prawdopodobnie coś z dociskiem. Nie ma nic wydajniejsze jak axp na rynku pod 470/480. Bo zmianie wentyli na wydajniejsze jest miazga. Przeczytaj ten test bo na razie sie kompromitujesz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 mnie obudowa stoi w pokoju ma być zamknieta a wszystko ma wyglądać schludnie, axp czy zalman 3000f są dobre dla tych co maja kompa na biurku bez obudowy lub co najwyzej w antec skeleton Ty miałeś te chłodzenie na karcie, czy opierasz swoje wywody tylko na tym teście? Posiadam GTX470 i na taktach 820/3500 1.01V i zamkniętej obudowie nic mi jakoś podzespołów nie podgrzewa ( idlee 33 stopnie, stres gry poniżej 60). Chłodzenie jest bardzo wydajne i ciche więc pisz może o czymś co widziałeś i miałeś w ręku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 (edytowane) sideband i Kuba wy mi dyktować nie bedziecie ile i na co mam wydawać pieniadze to raz, dwa myslałem o accelero ale ilość ciepła które generuje gtx 480 jest bardzo duża i trzeba to wyrzucić od razu poza obudowę tak aby resztę elementów nie gotować, u mnie obudowa stoi w pokoju ma być zamknieta a wszystko ma wyglądać schludnie, axp czy zalman 3000f są dobre dla tych co maja kompa na biurku bez obudowy lub co najwyzej w antec skeleton Nie dyktuje Ci na co masz wydawac pieniadze, to raz Jakos u mnie w budzie nic sie nie ugotowalo, to dwa Sa dobre dla kazdego kto ma normalnie wentylowana obudowe, to trzy Cos od siebie: piszesz glupoty, to cztery Karta max w grach miala moze 48 stopni wiec co mialo podgrzac? Sprawdz osobiscie najpierw jaki jest dany produkt a dopiero pozniej komentuj bo piszesz jak juz wspomnialem GLUPOTY Edytowane 16 Stycznia 2011 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 (edytowane) Przeczytaj ten test bo na razie sie kompromitujesz ;) Testowałeś to chłodzenie? Oczywiście , że nie i lubisz pisać głupoty. To co ładnie wygląda i niby jest dobrze wykonane nie oznacza , że jest wydajne. Shamany , t-rad-y , mk-13 to tylko ładnie wyglądają i nic poza tym. AXP nie jest wykonane z mega jakością , ale za to nadrabia ceną i wydajnością. Oblukaj testy w sieci axp , rozbieżności są bardzo duże między testami i dochodzą do 30stopni!!!!! By mieć niższe tempy bezwzględnie trzeba zeszlifować czapkę , wszystkie czapki na 470/80 są wklęsłe. @ptys ze swoją kasą robisz co chcesz i wybierasz co chcesz :wink: Edytowane 16 Stycznia 2011 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 (edytowane) Zauwazylem wlasnie przypadlosc minimalnej wkleslosci GPU... Pomimo to na AXP mialem swietny docisk a pasta rownomiernie sie rozprowadzala co dawalo super wyniki co juz Side widziales w tym temacie BTW kiedy nowe stery? Edytowane 16 Stycznia 2011 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 Jak będzie czas i kupie nowe graty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 Testowałeś to chłodzenie? Oczywiście , że nie i lubisz pisać głupoty. To co ładnie wygląda i niby jest dobrze wykonane nie oznacza , że jest wydajne. Shamany , t-rad-y , mk-13 to tylko ładnie wyglądają i nic poza tym. AXP nie jest wykonane z mega jakością , ale za to nadrabia ceną i wydajnością. Oblukaj testy w sieci axp , rozbieżności są bardzo duże między testami i dochodzą do 30stopni!!!!! By mieć niższe tempy bezwzględnie trzeba zeszlifować czapkę , wszystkie czapki na 470/80 są wklęsłe. @ptys ze swoją kasą robisz co chcesz i wybierasz co chcesz :wink: Kurna. Ten test pokazuje JAK ZMIENIA SIE WYDAJNOSC COOLEROW GPU W OBUDOWIE Z MOBO OBROCONYM O 90 stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 (edytowane) Kurna. Ten test pokazuje JAK ZMIENIA SIE WYDAJNOSC COOLEROW GPU W OBUDOWIE Z MOBO OBROCONYM O 90 stopni. Chciałem ci uświadomić , że w tym teście wydajność axp może być mocno zaniżona. Wentyle nieco wydajniejsze jak stockowe axp. KFA2 GeForce GTX 480 Anarchy review 900mhz i 63stopnie w furmarku , żadne chłodzenie ac nie ma szans. Edytowane 16 Stycznia 2011 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 W ogolnym przypadku zwyklej obudowy niewatpliwie AXP jest bardzo dobre. Natomiast w moim przypadku , kiedy chce zlozyc nowy zestaw w obudowie z plyta glowna obrocona o 90 stopni : Przy takim ukladzie punkt odbierania ciepla jest 10-15cm powyzej konca dlugich heatpipow. Dlatego chce spitfire'a, ktory takich problemow miec nie bedzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 Kuba jak dobrze pamiętam to chyba ty się gdzieś chwaliłeś że ci się dyski gotują, Jurek to gtx 480 a nie 470, produkt (AXP) sprawdziłem u znajomego ale na gtx 480 temperatury podobne do moich w granicach błędu przy takich samych ustawieniach (częstoliwość napięcie) dodam tylko że u mnie temperatura sekcji sporo niższa ( jakieś 10c), kolego mylisz jeszcze temperaturę gpu z temperaturą powietrza w obudowie, jeśli ci się nic nie gotuję to masz pewnie kilka wentyli puszczonych na wysokich obrotach a mnie chodzi o cichego kompa z wentylami puszczonymi na 800 max 1000rmp, gdy ciepło z karty zostawało w obudowie hr-02 nie dałby rady działać pasywnie, to by było tyle na temat ciach!lenia głupot, odnośnie porównania to prosze video http://www.youtube.com/watch?v=K2bjIhHt7z8 wyniki potwierdzają moje spostrzeżenia odnośnie wydajności tych dwóch radiatorów, ale wy wiecie lepiej zjedliście wszystkie rozumy a ja ciach!le głupoty pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2011 Nie nie nie ;) Dyski mi sie grzaly w przypadku innej karty, nie GTX480 z AXP ;) W sumie teraz mam dyski w zatoce + wentyl z przodu - Scythe 4in1 (ladnie na niebiesko swieci a dyski chlodniejsze) Pisalem ze problemu nie ma jesli user ma normalny przewiew w budzie... Nikt nie zjadl wszystkich rozumow - po prostu zbadalem mit o 'gotowaniu' podzespolow z AXP inside i musze z czystym sumieniem napisac 'MYTH BUSTED!' ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2011 Nice - Gigabyte to have two overclocked GTX 560 Ti cards Ciekawe jak optymalizacje w poborze prądu. W końcu dla 460-tek to już było nie lada wyzwanie, a o nawet relatywnej ciszy można było zapomnieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2011 (edytowane) Panowie jakie macie tempy na swoich 570tkach? Moja cos goraca - w metro 83 C - fakt,ze wentyle na przodzie i tyle budy ledwo sie kreca, to samo na radiatorze, ale troche sporo co nie? Edytowane 18 Stycznia 2011 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2011 Co najwyżej o parę stopni za duża, pewnie masz trochę cieplej w obudowie. Nic się jej nie stanie w takiej temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2011 Blackwhite - temp w normie - u siebie licze PrimeGrid 24/7 na grafie gdybym sam nie podniósł obrotow wentylatora to karta stara sie utrzymac 84-86st.C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2011 (edytowane) No to smao u mnie, nie przekracza 84C na auto.Jak ustawilem ze wentyl lata na 67% jak gram to 77/78C sie trzyma ale wyje jak cholera wtedy. EDIT: Po podkreceniu wentyli w budzie deko wyzej udlao mi sie zejsc do 73C w Metro 2033 - teraz jestem happy i nie mecze sie z tematem Niestety czytajac recki wszyscy mowili,z e karta cicha, dl amnie przy wentylu 60% w gore jest niczym suszarka do wlosw - tez tak macie? Edytowane 19 Stycznia 2011 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2011 (edytowane) MSI GeForce GTX 560Ti Twin Frozr II OC - TwojePC.pl Edytowane 18 Stycznia 2011 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2011 O Ti 560 TF II od MSI było już jakiś czas temu: GeForce GTX 560 Titanium - wspomnień czar... | PurePC.pl podobnie jak o prawdopodobnej wydajności GeForce GTX 560 Ti wydajnościowo jak HD 6950 | PurePC.pl Zobaczymy co się z tego wykluje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acp___ Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2011 Mam pytanko pod Windows 7 Enterprise (który wreszcie zechciało mi się zainstalować) jakie 3D smarki pójdą? Chce po prostu porównać w maksymalnie dużej ilości testów, na dwóch systemach grafiki - pod Widnows XP pościłem wszystkie 3D Marki (począwszy na 2001SE) i inne testy jakie tylko można było pościć. GeForce GTX 460 - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne - strona 72 --> FluidMark 460 + 9600T fizyka GeForce GTX 460 - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne - strona 72 --> 3D smarki GeForce GTX 460 - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne - strona 75 --> FluidMark 460 wszystko Przy instalowaniu najnowszych sterowników na W7 miałem bluscreena :( było to zaraz po tym jak kilka razy przygasza się ekran, za drugim razem normalnie się zainstalowało ... gdzieś zapisuje się to co tam było napisane? Jest szansa rozszyfrowania co było przyczyną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2011 Dostępne nowe sterki 266.58. U mnie lekki wzrost w smarkach no i działa SLI w 3DMark 11. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2011 Jest cicha, auto regulacja się sprawdza, a temp. w okolicach 84*C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2011 Po dłuższej grze (1h) w BC2 temp dobija do 80C i u mnie. Na weekendzie postaram się odkurzyć kompa i zobaczę jak będzie. pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość prolimatech Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2011 (edytowane) Panowie, czy ktoś z was ma/miał taki problem? The Nvidia 400/500 series lockup club! - NVIDIA Forums w skrócie chodzi o to że ni stąd ni z owąd obraz gaśnie - żadnego bluescreena ani nic.. po prostu - gaśnie, czarny ekran.. po restarcie ok. Czasem kilka dni jest ok a czasem w ciągu dnia wysypie się kilka razy. Z konkurencyjnego forum wyczytałem że nie jest to jednorazowy przypadek tylko w miare częsty. Nie wiadomo od czego to. Prawdopodobnie wina kompatybilności z płytami głównymi. Ja już wysiadam.. przy graniu kilka h w GTA IV nic się nie dzieje a przy przeglądaniu neta nagle czarny ekran.. dziś już straciłem profil przeglądarki w Chrome i ustawienia Gadu-Gadu w AQQ ;/ strach coś ważniejszego przy PC robić - nie wiadomo kiedy karcie się coś odwidzi.. Najgorsze jest to, że nie ma jak tego zareklamować - nie da się tego ręcznie wywołać.. Karta to Gainward GTX 460 768MB.. Edytowane 19 Stycznia 2011 przez prolimatech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sPiDeK Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2011 Nigdy czegoś takiego nie miałem. 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 Panowie, czy ktoś z was ma/miał taki problem? The Nvidia 400/500 series lockup club! - NVIDIA Forums (...) Najgorsze jest to, że nie ma jak tego zareklamować - nie da się tego ręcznie wywołać.. Karta to Gainward GTX 460 768MB.. Mam tą samą kartę co Ty i nigdy czegoś takiego nie miałem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 @prolimatech niech lepiej narzekają tylko zgłoszą problem do danego producenta płyty , bo to raczej nie kwestia danego chipsetu tylko trzeba poprawić bios do mobasa. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel96 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 (edytowane) Gigabyte GeForce GTX 560Ti Super Overclock – fabryczny 1 GHz na rdzeniu : NVISION.pl @ Down: po polsku http://nvision.pl/Referencyjny-GeForce-GTX-560-Ti-w-czesciach--News-18761-ndetails.html Edytowane 20 Stycznia 2011 przez kisiel96 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 GeForce GTX 560 Ti Reference Board Pictured | techPowerUp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...