Skocz do zawartości
Gość delavego

NVIDIA GeForce GTX 400 / GTX 500 / GTS 400 (Fermi) - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Masz dobre chłodzenie i niskie tempy to mógłbyś nawet dawać 1.2v :wink:

Wszystkie referenty i nawet autorskie mają możliwość zmiany napięcia na gpu.

Na stockowym chłodzeniu to za dużo nie ukręcisz , tempy ci na to nie pozwolą.

Widziałem , że chcesz kupić mk-13 jeżeli nie chcesz wtopić kasy odradzam ci kupno tego chłodzenia , nie pytaj dlaczego :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kad2 przecież nikt nie każe ci usuwać elementów z pcb wystarczy flash na początek, sam zrobiłem choć nie wiem po co bo extremalnie nie kręcę a przy dobry chłodzeniu nic się nie spal, generalnie jestem z mojej karciochy zadowolony, miała być zmiana na radka 6970 lub nowego gtx ale odpuściłem bo żadnych innowacji nie wnoszą, przeczekam na 480 do następnej 32-28nm generacji

Edytowane przez ptys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zadnych OVP OCP nie trzeba wgrywac czy rzezbic w PCB by karte na AC dobrze wykrecic - wystarczy dobra sztuka na pomaranczowym PCB

Ale ptys dobrze mowisz... takie zabiegi dla Kowalskiego na co dzien nie zdaja egzaminu wiec nie ma co sobie glowy zawracac

Edytowane przez KUBA TM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

zaznaczam na wstępie że nie jest to pytanie co kupić.

nadszedł czas wymienić mojego Zotaca GTX 260 AMP2

na właśnie GTX 560 teraz pytanie jakiego producenta ?

przywiązałem się do Zotaca i zastanawiałem się nad nim czy kupić referencyjny model czy dopłacić do wersji AMP albo OC

mam takie możliwości

1. 827 zł - + - ZT-50301-10M ZOTAC GF GTX 560 Ti ,1GB DDR5 (256bit), DualDVI/miniHDMI/HDCP/DP, ATX

2. 913 zł - + - ZT-50302-10M ZOTAC GF GTX 560 Ti AMP,1GB DDR5 (256bit), DualDVI/miniHDMI/HDCP, ATX

3. 869 zł - + - ZT-50303-10M ZOTAC GF GTX 560 Ti OC,1GB DDR5 (256bit), DualDVI/miniHDMI/HDCP, ATX

zastanawia mnie model 2. wersja AMP jest najdroższa a nie ma takiego modelu na stronie producenta a u mnie na hurtowni jest ale tylko takie info jak podałem nic więcej zdjęć itp.

pytanie do użytkowników GTX560 wersji z 2 wentylatorami czy są głośne w IDLE i pod obciążeniem ? i czy np. oba wentylatory kręcą się jednakowo czy np. wpierw kreci się jeden a dopiero pod obciążeniem załącza się drugi ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Karta jak każda. Co ja moge powiedzieć o tej firmie to że jej nigdy nie kupie już. Miałem od nich trzy karty, i z każdą coś nie tak, albo od nowości, albo po czasie. No ale to mało obiektywna ocena, bo inni mają i nie narzekają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pękały od siły docisku śrubki :)

Akurat ta plastikowa osłonka nie ma większego znaczenia. Weź ją przetnij i zobacz jak lichy jest stop z którego zacisk jest wykonany. Nawet samo ukręcenie gwintu jest dosyc proste.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osłonka plastikowa służy raczej jako izolacja aniżeli element wzmacniający :lol2:

Wiem jak to wygląda gdyż sam uśmierciłem kilka zacisków, dlatego napisałem że należy je dokręcić z wyczuciem.

Z moich doświadczeń wynika że jest to wystarczająco mocne do utrzymania bloku na karcie.

Jak zauważyłeś nie od wczoraj korzystam z tego rozwiązania.

Oczywiście nie mam zamiaru na siłę Cie przekonywać że jest to bezpieczne.

Zawsze można zmienić blok na taki który będzie pasował w 100% na kartę B-)

Update :-)

Właśnie odpaliłem METRO 2033 na nowej płycie i nowym procku (i5-2500K). Jest niesamowity kop w porównaniu do nawet podkręconego E8400 (9x465=4.18GHz). Na podkręconym E8400 gra w Full-HD (DX11, detale MAX, teslacja włączona) kręciła się w okolicy 18-25 FPS, na niepodkręconym i5-2500K mam ponad 50FPS, a zatem jak pisał kolega wcześniej możliwe że wymiana procka mogła by wykrzesić ukrytą moc z GTX260. Ale i to może nastąpi gdyż karta razem z prockiem została przekazana Żonie jako komputer do przeglądania neta :lol2:

W wolnej chwili wrzucę tego GTX260 na platformę z i5-2500K i zobacze ile w niej ukrytego potencjału drzemie B-)

Edytowane przez dr_Misiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Flash zrobiony-efektów brak.

No padaka jednak.Ja patrze na wasze wyniki,widziałem też 900/1800 na około 1.1v.

Mój zrobi może 800/1600 na def.

Vid mam 1.050v

Chciałem pocisnąć troche tego gtx480,bo przechodziłem z gtx295 o/c który pod wzgledem avg FPS spisywał się lepiej.

Zmiana chłodzenia niewiele by tu dała.Na próbe dałem wentyl 100% ale i tak wywaliło przy 75c po podbicu taktów.

KUBA TM@

Jakie pomarańczowe PCB i dlaczego jest lepsze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ile max na powietrzu do grania na codzien proponujecie dac napiecia na rdzen?

rozumiem, ze wszysykie referenty pozwalaja na podbicie napiecia w afterburnerze?

chodzi mi o gf470

Na tym procu z podpisu to chyba nie ma najmniejszego sensu wychodzi poza def.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KUBA TM@

Jakie pomarańczowe PCB i dlaczego jest lepsze?

Patrzac z boku na karte widzisz czy PCB jest zielone czy pomaranczowe...

Karty na pomaranczowym kreca sie lepiej i tyle ;) Co tu duzo mowic

TU PRZYKLAD POMARANCZOWEGO

a

TU PRZYKLAD ZIELONEGO

Jak nie widzisz roznicy to niestety juz Ci nie pomoge ;)

Edytowane przez KUBA TM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Planuję do testów dorzucić do GTX470, 8800GTS do fizyki.

Nie usmaży to mojego zasilacza i czy w ogóle jest sens przy obecnym procku?

Mam enermaxa 600W i śmigalem z zestawem GTX470 + 8800GT bez problemów.

Ja sobie darowałem to połączenie, bo gram coraz mniej i nie widziałem sensu. Różnica moim zdaniem nie jest powalająca na kolana i po prostu nie warto. Może jak ktoś gra we wszystko i zawsze musi mieć max detale wyglądało by to inaczej. Twój wybór :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość marantz5003

którą wersje gtx570 warto kupić? Najlepiej referent ponieważ wydmuciach!e ciepłe powietrze na zewnątrz obudowy.

Liczę na dobre oc..

Edytowane przez marantz5003

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A pro po 470 SOC. Sprawdziłem w furmarku ( rozdzielczość testu 1920x1200 ) i tak to wygląda:

- temp. w okolicach 82oC/83oC;

- wentylator na auto - 55%;

Cisza jak makiem zasiał, 570 referent to jednak się nie umywa.

Edytowane przez toms83

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

którą wersje gtx570 warto kupić? Najlepiej referent ponieważ wydmuciach!e ciepłe powietrze na zewnątrz obudowy.

Liczę na dobre oc..

Jak referent, to nie ma znaczenia która wersja/firma. Z niereferentów - MSI TwinFrozr, czy Gainward Phantom prezentują się zacnie. Ciekawe czy Asus zrobi wersję GTX570 z chłodzeniem DirectCU, takim jak przy GTX580...

BTW - ma ktoś może na podorędziu fotkę GTX570/580 "gołej", ale z założonymi radiatorami VR004 od Accelero?

W instrukcji od tego zestawu z tego co widziałem - uwzględniony jest tylko GTX480...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe czy Asus zrobi wersję GTX570 z chłodzeniem DirectCU, takim jak przy GTX580...

ASUS Introduces New High-End DirectCu II Series Graphics Cards | techPowerUp

Jak referent, to nie ma znaczenia która wersja/firma.

Ma znaczenie jeśli ktoś zwraca uwagę na długość gwarancji. Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość marantz5003

no właśnie dla tego pytam którego referenta polecacie? jak jest z oc gtx570 bo po przeczytaniu recki na innym forum wynika że karta kręci się kiepsko...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam. czy ktoś zmieniał chłodzenie na wodne na karcie Gigabyte GTX470 SOC? czy orientujecie sie jaki blok wodny pasuję na tą karte? jezeli tak to podeślijcie jakieś linki gdzie to można zakupić.

Fullcover pewnie żaden nie podpasuje, bo tam jest bodajże niereferencyjne PCB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi