Skocz do zawartości
Gość delavego

NVIDIA GeForce GTX 400 / GTX 500 / GTS 400 (Fermi) - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Zauważ, żaden sklep nie ma na stanie wersji SOC, stąd cena wywindowana. Nie mówię że będzie wynosić poniżej 900, ale w tej chwili na pewno jest zawyżona. Takie moje zdanie.

Spoko,tylko ze zwykła wersja kosztuje najmniej trochę poniżej 900zl a jest ogólnie dostępna :wink: Tak ze SOC nie wróże ceny poniżej 1000zł.Tez chciałbym zeby karty były w cenach z przedziału 800-850zł bo wydaje mi sie ,ze to ich naturalne środowisko ale praktyka pokazuje, ze nie ma co liczyc na szybki spadek cen.Wystarczy wspomnieć ceny gtx 460 , który zadomowił sie na dobre a ceny spałdy raptem moze o 15zl max 25zł wzgledem cen z premiery.

Edytowane przez JejoX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, ja chciałem tylko napisać w związku z moim postem ze 114 strony.

Oddałem moją grafikę na gwarancję, dzisiaj, po miesiącu, zwrócili mi ten sam model, ale inną kartę.

Od razu przetestowałem w BF2 i nie ma żadnych artefaktów. Co prawda zauważyłem jeden, zamiast lens flare (wiecie, słoneczko świecące w obiektyw) zauważyłem taką białą kropkę, ale jestem na 99% pewien, że to problem z bloomem i akurat kwestia gry.

Edytowane przez Vaernil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W proline na obecną chwilę cena nie powinna przekroczyć 880 zł. Zobaczymy jednak czy do przyszłego tygodnia dolar nie skoczy na 3 zł ;/.

nie chce zeby to zabrzmiało jakbym zarzucał Ci kłamstwo, ale na ile to jest pewne ? :) netto/brutto? bo mnie powstrzymujesz tym stwierdzeniem od zakupu wersji od Gigabyte'a... no i tez - kiedy sie można tych MSI spodziewać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na allegro sa juz od bodaj dwoch dni MSI 560 Twin Frozr - 900-970zt. Ja juz kupilem wersje O/C, w idlu nieslyszalna i chlodniutka, polecam.

Edytowane przez bugger

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie masz pozostałe bebechy - cpu, ram. Jakie osiągi i OC. Pytam, bo dziś przeczytałem to: Masz 2-rdzeniowy procesor i kartę graficzną Nvidii? Zapomnij o wydajności w grach! | Wiadomość 2011-02-17 16:10:49 | GRY-OnLine

Tak w ogóle to co znajdziemy w pudełku? Cisza również pod obciążeniem? Jaką grafe miałeś poprzednio i jaka różnica?

Edytowane przez VICTORious

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, w każdej chwili może się zmienić hahaha.

Sideband trąbi o tym od ponad pół roku, włącznie z trąbieniem na oficjalnym forum NV.

Redakcja nvision przesłała im całą dokumentację z testami "dawno" i nic się nie stało w tej sprawie.

Nadal wierzysz, ze może się zmienić w każdej chwili?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie masz pozostałe bebechy - cpu, ram. Jakie osiągi i OC. Pytam, bo dziś przeczytałem to: Masz 2-rdzeniowy procesor i kartę graficzną Nvidii? Zapomnij o wydajności w grach! | Wiadomość 2011-02-17 16:10:49 | GRY-OnLine

Tak w ogóle to co znajdziemy w pudełku? Cisza również pod obciążeniem? Jaką grafe miałeś poprzednio i jaka różnica?

Niestety moje zamówienie na SB zalicza lekki poślizg więc grafika przez najbliższe 1-2 tyg. musi się męczyć z: E8400@4GHz, 4GB, P5K-E. Też słyszałem o problemach z Nvidią i 2-rdzeniowcami. U mnie zdarzają się lekkie przycięcia w COD BO czy Mafii II ale np. w World of Tanks, COHO czy Team Fortress 2 już nie.

W pudełku standard: 2x molex->pcie 6pin, d-sub->dvi, mini hdmi->hdmi, płyta i pseudo instrukcja.

Co do hałasu to pod obciążeniem oczywiście dają o sobie znać dwa 80mm wentylatory (O, już nawet na yt można posłuchać:

), jednak podczas gry na słuchawkach jest dla mnie niesłyszalna.

Poprzednia karta (wstyd sie przyznać) 8600gt Palita, różnica oczywiście ogromna. Dla przykladu World of Tanks (średnio na oko): 8600gt low 20-40fps, 560 high 50-120+. W Furmarku 10min.: 8600gt 6fps, 560 26-27fps, 73*C.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 2500K, co 4 rdzenie to nie 2 :wink: Także coraz więcej gier umie i woli wykorzystać więcej niż 2 rdzenie np. taki BF BC2

Edytowane przez bugger

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swojego PDC @ na 4GHz i na razie będzie to tak działać. Będzie potrzeba to zmienię na powiedzmy Q8400.

Nie jeden zrezygnuje z karty NV na rzecz AMD z tego właśnie powodu, dlatego NV może naprawić ten błąd, zwłaszcza, że robi się o tym dużo szumu ostatnio.

Co do testów na nvision.pl, to oczywiście PDC E5300 wypada tragicznie, ale z zegarem 2,6GHz to nie dziwne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie krotka pilka, warto kupic jeszcz ejedna 570tke do SLI czy strata kasy?#

Jak na raziie tylko Metro i Crysis kopia tylek, ale nie wierze w optymalizacje Crysisa 2 i pewnie niezlego potwora do tego trzeba.

Jakbyscie mieli kase (zeby nie bylo, nie lubie kasy wyrzucac w bloto) to kupilibyscie druga?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coz.... albo bardzo mocne OC terazniejszej karty, albo druga do kompletu.

Jak Cie znam, to krecic nie bedziesz, wiec pozostaje druga opcja.

Z SLI miales juz do czynienia i wiesz jak sie taki uklad zachowuje w terazniejszych grach.

Niestety co do Crysisa 2, to nikt jeszcze nie wie, jak taki uklad kart bedzie sie skalowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do testów na nvision.pl, to oczywiście PDC E5300 wypada tragicznie, ale z zegarem 2,6GHz to nie dziwne.

A o ile się założymy, że PDC @ 4 GHz nadal przegra ze stockowym i5 760? I to grubo. To już nie te czasy, że mając wykręconego nawet na 4 GHz dwurdzeniowca ma się dobry sprzęt. To przeciętność w tej chwili, a nawet mniej.

4 rdzenie to mus.

Edytowane przez catch22

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi