skajti Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Witam i dzięki za pomoc i odpowiedź. Poszperałem trochę rano po necie i faktycznie wina definitywnie stoi po stronie sterowników. Dosyć huczno o tym na stronie Nvidii. Zmieniłem sterowik dla pewności na 310.90 i problem jak ręką odjął. Uff a już myślałem że będzie trzeba całkiem żwawą kartę zutylizować. Coś Nvidia ostatnio leci w kulki z tymi sterownikami, trzeba będzie trzymać rękę na pulsie podczas aktualizacji. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filipcky Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2013 pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Immortally Insane Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Wielka szkoda że OC zbiegło się w czasie z updatem driverów bo inaczej wiedziałbym o co chodzi, ale co dwie głowy to nie jedna. Dopiero po przeczytaniu twojego tematu przypomniało mi się że na większości driverów po 314.22 miałem jakieś problemy jak micro przycięcia w FireFoxie, (na niektórych driverach podobno wystarczy wyłączyć przyspieszenie sprzętowe w FF i to naprawia problem, nie wiem jak z innymi przeglądarkami) ale nigdy BSODy czy twarde zwiechy, więc winę upatrywałem w przekręceniu karty. Tak czy inaczej teraz działam na 314.22 i jak na razie wszystko hula. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Immortally Insane Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2013 trzeba będzie trzymać rękę na pulsie podczas aktualizacji. Trzeba, trzeba, chociaż mogło być gorzej http://www.hardwarecanucks.com/news/video/nvidia-19675-driver-recall-overheating-problems-gpus/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Witam i dzięki za pomoc i odpowiedź. Poszperałem trochę rano po necie i faktycznie wina definitywnie stoi po stronie sterowników. Dosyć huczno o tym na stronie Nvidii. Zmieniłem sterowik dla pewności na 310.90 i problem jak ręką odjął. Uff a już myślałem że będzie trzeba całkiem żwawą kartę zutylizować. Coś Nvidia ostatnio leci w kulki z tymi sterownikami, trzeba będzie trzymać rękę na pulsie podczas aktualizacji. Pozdrawiam Poprostu za niskie napięcie dla 2D. Trzeba edytować bios karty i odrobinkę podnieść VGPU w 2D. Nowe sterowniki idą na wydajność i dodane jest pare aktualizacji (w opisie sterownika), stąd karty na "pograniczu" zaczynają być niestabilne :P Dla przykładu: Pierwszy bios jest oryginalny i napięcie w 2D jest stałe dla pozostałych trybów 2D, natomiast ja sobie te napięcia obniżyłem i nawet w najnowszych betach 326.80 nie mam problemów (to zależy od karty/biosu). To świadczy o zapasie VGPU w biosie. U Ciebie napięcie jest na pograniczu stabilności (troszkę za niskie - trzeba by podnieść). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snailkrk Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam, postanowiłem pomóc po tym jak sam się borykałem z tym problemem Problem leży po stronie FireFoxa (Mozilla, Aurora), podczas przeglądania bardziej rozbudowanych stron (w moim przypadku zazwyczaj facebook) komputer łapał zawias, kursor zaczynał przycinać i komputer się zawieszał, wystarczyła nawet na chwilę uruchomić przeglądarkę wejść na rozbudowaną stronę po czym zamknąć, a zawias mógł nastąpić za chwilę w idle. Wcześniej miały miejsce komunikaty o niestabilności sterownika nvidia (sterownik nvidia przestał działać ale odzyskał sprawność) lecz przez ostatni czas komputer już nie wyświetlał tego komunikatu i po prostu się zawieszał. Firefox ma problem z poprawną obsługą akceleracji sprzętowej. Lekarstwem na ten problem jest wyłączenie akceleracji sprzętowej w ustawienia FF: Mozilla/Aurora -> Opcje -> Zaawansowane -> Korzystaj z akceleracji sprzętowej, jeśli jest dostępna (odznacz). Po czym zamknij FF i uruchom komputer ponownie. Sam mam GTX460, po tym zabiegu nie mam żadnych problemów z najnowszymi sterownikami od Nvidia. Pozdrawiam. Edytowane 28 Sierpnia 2013 przez snailkrk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skajti Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2013 (edytowane) Tyle że u mnie problem potrafił występować też bez uruchomionego ani razu w trakcie sesji Firefoxa, a innym razem na Operze się wywalało. A starsze sterowniki działają z akceleracją sprzętową na każdej przeglądarce. Co do edycji biosu to wolę poczekać na nowe sterowniki bo zmiana napięć na karcie brzmi dla mnie jak czarna magia. A jak nvidia nie będzie skora do współpracy to ja zmykam na 7870. Edytowane 28 Sierpnia 2013 przez skajti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snailkrk Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zaktualizuj bios karty graficznej, upewnij się najpierw czy to Twój model karty http://www.gainward.com/main/vgapro.php?id=395 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skajti Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2013 (edytowane) Super wgrałem ten bios i mam teraz migoczące tekstury w grach. Muszę wgrać stary tylko backupu nie zrobilem. Edytowane 29 Sierpnia 2013 przez skajti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcymagus Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2013 Jak w temacie... Podczas grania pojawia sie na ekranie mnostwo kolorowych paskow migajacych we wszystkich plaszczyznach jest ich co raz wiecej po 3-4 sekundach nie widac nic.... nie mam pojecia co jest nie tak. temperatura jest ok. Wymienialem zasilacz wiec z tej strony tez jest ok. Podejrzewam wade wrodzona karty graficznej ale musze sie upewnic bo to wiaze sie z oddaniem PC na miesiac :O. Z gory dziekuje za wszelka pomoc. Karta graficzna GeForce GTX 550 ti z najnowszymi sterami windows 7 AMD Phenom II X4 965 Processor z jakiegos powodu everest nie wie jaka mam plyte glowna mam tylko ID 01/09/2012-RD970-SB950-7A66FG0AC-00 dolaczam raport z everesty ogolny. jesli potrzeba czegos wiecej dam wszystko co bede w stanie. Z gory bardzo dziekuje za wszelka pomoc pozdro Report.txt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2013 Karta/komp na gwarancję. Zestawik z allegro ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astrix1 Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2013 Mam problem z kartą graficzną GTS 450 (http://www.techpowerup.com/gpudb/b1181/colorful-igame-gts-450-buri-slim.html).Komputer potrafi się restartować nawet podczas pracy na pulpicie. Objawy obraz na monitorze zanika i wentylator karty pracuje na max obrotach. Po przytrzymaniu przycisku zasilania i ponownym uruchomieniu system odpala normalnie i wyświetla okienko z błędem 116. Sprawdzałem kartę Furmarkiem pod obciążeniem (15 min max temp 65 stopni) i wszystko było wporządku. Gry także działają bezproblemowo. Zasilacz Chieftec 500 W (5 lat).Mój zestaw:Procesor: i3 3240Płyta: Gigabyte GA-B75M-D3HRAM: Silicon Power 1600 MhzWcześniejszy zestaw (już go nie mam)Procesor C2D E4400 @ 2.6 GhzPłyta: P5B PLUSRAM: DDR2 Patriot 800MHzStarsza karta, któa się spaliła GTS 8800 GigabyteObjawy występowały na wcześniejszym zestawie jak i na obecnym.Myślicie, że to wina karty graficznej? Czy coś można z tym zrobić?Link do pliku .dmphttp://www2.zippysha...39404/file.html Sprawdziłem miernikiem napięcia zasilacza i takie są wyniki IDLE 4.82V i 11.55V. Stress 4.85V i 11.40V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havok Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2013 Planuje polaczenie dwóch kart GTX570 i mam problem z zasilaniem tego zestawu. Zasilacz któy posiadam to OCZ700SXS2. Mocy teoretycznie powinno wystarczyć, problem w tym, ze zasilacz posiada dwa kable PCIE-6. Nie znalazłem nigdzie rozdzielaczy na PCIE-6 można znaleźć jedynie 2x molex -> PCIE-6. Pytanie czy druga kartę można zasilić korzystajac z takich rozdzielaczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2013 Oczywiście, że mozesz wykorzystać przejściówki molex -> PCI-E x6/8. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrubySenSei Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2013 Czy ta karta jest dobra? I czy nadaje się do nowszych gier? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasterPlaster Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2013 Mam prawie taką samą od Gigabyte tylko moja ma 768MB zamiast 1GB. Karta spisuje się znakomicie, jest chłodna i cicha i ma duże możliwości OC, aktualnie pracuje na 900MHz gdzie standardowe taktowanie rdzenia wynosi 715MHz. Crysis 3 śmiga w wysokich detalach w rozdzielczości 1680x1050. Wersja 1GB jest trochę szybsza. Za ile masz okazje ją kupić i jakie masz podzespoły w komputerze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2013 Na medium/low może i będzie się nadawać. Przy mocnym CPU. Jak masz sensowny zestaw z mocniejszym firmowym zasilaczem to bierz. Jak nie - szukaj alternatywy bo nowy 77xx poradzi sobie z tą kartą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2013 teoretycznie to ten zasilacz bedzie dzialal na max swoich mozliwosci jezeli w ogole pociagnie dwie 570... Wysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrubySenSei Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2013 Co do karty to ją dostałem ale wątpie żeby mój komputer to wytrzymał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2013 Może zamiast rzucać słowa na wiatr podasz jakąś specyfikację? Bo GTX 460 1GB od Asusa kręcił się pięknie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havok Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2013 (edytowane) teoretycznie to ten zasilacz bedzie dzialal na max swoich mozliwosci jezeli w ogole pociagnie dwie 570... Wysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2 Zasilacz jest jaki jest, nie kupowałem go z myślą, że kiedyś zechcę podłączyć dwie karty. Mam nadzieję, że da radę jeśli nie będę kombinował co dalej. Tzn. czy kupić nowy czy spróbować sprzedać dwie karty i kupić nową. Thx za uwagi. Edytowane 4 Listopada 2013 przez Havok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2013 jezeli jeszczd nie kupiles 570 to nie rob tego. kup lepiej jedna 680 lub 770 niz druga 570. seria 5xx kiepsko dziala w sli. Wysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havok Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2013 jezeli jeszczd nie kupiles 570 to nie rob tego. kup lepiej jedna 680 lub 770 niz druga 570. seria 5xx kiepsko dziala w sli. Wysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2 Karta już kupiona ;). Jeżeli uda się to odpalić i będzie nieco lepiej niż na pojedynczej karcie to będę zadowolony. Gdyby nie to, że kupiłem większy monitor to prawdopodobnie zostałbym z jedną kartą. Obecnie gram na tyle mało, że wydawanie ponad 1000 pln na nową kartę niezbyt się kalkuluje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havok Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2013 (edytowane) System widzi obie karty (GTX570), natomiast w panelu nvidi brak opcji ustawienia SLI, jedyne co mogę zrobić to ustawić physix na jedną lub druga kartę. Karty są połaczone mostkiem. W sumie są tam dwa punkty w których można wpiąć mostek ale na obu nic się nie dzieje. Sterownik grafiki przeinstalowałem po dołożeniu drugiej karty. W czym może być problem? Edytowane 5 Listopada 2013 przez Havok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2013 http://www.guru3d.com/articles_pages/geforce_gtx_570_sli_review,1.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2013 Mobo wspiera SLI? Gzie podana konfiguracja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havok Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2013 Mobo wspiera SLI? Gzie podana konfiguracja? Płyta: Asus P7P55d-E wspiera chyba tylko crossfire Procesor: i5 750 Zainstalowałem Hypersli i co prawda pojawia się opcja sli w panelu ale przy próbie załączenia wywala się sterownik Nvidii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2013 A nie są wymagane modowane sterowniki do tego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havok Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2013 A nie są wymagane modowane sterowniki do tego? Skąd mam wiedzieć? Gdybym wiedział w czym problem nie pytałbym na forum ;). Które sterowniki masz na myśli do karty graficznej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2013 Szukaj crackowanych sterowników nvidia tych do karty, jak najnowszych. Ta firma jest z tych co lubują się w utrudnianiu życia ludziom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...