Skocz do zawartości
Gość delavego

NVIDIA GeForce GTX 400 / GTX 500 / GTS 400 (Fermi) - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Pomysł niezły tylko cena będzie na bank z kosmosu.

Cena to zapewne ok £1000. Jak to bywało z poprzednimi Mars'ami. :wink:

I dlatego bardziej opłaci się wziąć 2x570...

Mowa o opłacalności w obu wypadkach to kpina :wink: Chciałeś napisać, że będzie taniej, ale na pewno nie wydajniej. Wydajniej (i taniej) może być przy dwóch podkręconych 580'tkach :D pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co byście zrobili na moim miejscu? GTX570 OC od Gigabyte'a, super karta, wszystko śmiga. Jednak niestety jeden z 3 wiatraków na niej czasami zaczyna terkotać gdy komputer stoi w pozycji pionowej. Gdy komputer położę to terkotanie i jego częstotliwość się zmniejsza. Dotykając palcem chłodzenia i leciutko je odginając terkotanie znika (lub poprzez dotknięcie pracującego wiatraczka) i potem znowu przez godzinę cisza i lekki szum aż nagle trrr trrrrr trrrrrr trtrtrtrtrtrtrtr...pomaga także chwilowe zwiększenie obrotów na 100% i wrócenie do "Auto".

Karta kupiona 27 maja bodaj więc nie dawno, czego wymagać od sklepu? Przyjęcia na gwarancję? Wymiany od ręki? Ktoś miał podobny problem? Sam wiatraczek daje [gluteus maximus] za przeproszeniem bo pewnie źle wyważony, no ale denerwuje to mocno...

EDIT: odkręciłem jedną śrubkę n a coolerze, dopchnąłem cooler do radiatora, zakręciłem śrubkę mocno -> cisza :D

Edytowane przez axl2000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Ej co to gigantyczne za reklamy w środku tematów? Już któryś raz to widze, najpierw myślałem że ktoś to wklejał. Rozumiem banery na górze itp, ale takie coś nie jest fajne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej co to gigantyczne za reklamy w środku tematów? Już któryś raz to widze, najpierw myślałem że ktoś to wklejał. Rozumiem banery na górze itp, ale takie coś nie jest fajne.

Pardon, wszystkie informacje powinny być tylko dla niezalogowanych i google, dla zalogowanych tylko info o cenie. Do czasu poprawki wyłączone w ogóle dla stałych użytkowników.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie przesadzaj, że 500 W markowy zasilacz nie wystarcza do gtx470.

Mój Enermax 525 W [40A(480W) na linii 12V] zasila bez zająknięcia 2500k oc i gtx 470 oc, nawet się przy tym nie pocąc.

Ważne jaka ta 500-Watówka jest i ile ma max. na linii 12V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Od jakiegoś czasu mam problem z moim GTX 460 GLH mianowicie w Crysis 2 sypie czasem artefaktami i zwiesza monitor lub grę i wyłącza kompa.W wieśka 2 ,shifta 2,fifkę 11,dirta 3-tu akurat wymuszenie dx9 nie wyłącza gry i śmiga jak trza.Zapuściłem furmarka i test nic nie wykazał,temperatura unormowała się na 76 stopniach i tyle,zmieniałem stery i też nic,pojawił się Red Faction Armageddon i tu dalej to samo.Nie miałem już pomysłu czy karta uszkodzona czy coś innego...nic na to nie wskazuje (furmark,temperatury w porządku) więc chwyciłem się EXPERTool i tu ku mojemu zaskoczeniu obniżenie memory clock setting z 2000 na 1900 powoduje że problemy znikają..crysis i Red Faction Armageddon działają i tu moje pytanie...może jednak siada karta,może ją reklamować...ale dla dwóch gier? a może się problem rozwinie i będzie się sypać przy wszystkich za niedługo.Co o ty sądzicie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi