Gemtin1 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2011 ASUS GeForce GTX 580 Mars II - zdjęcia - TwojePC.pl :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2011 Pomysł niezły tylko cena będzie na bank z kosmosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2011 Pomysł niezły tylko cena będzie na bank z kosmosu. I dlatego bardziej opłaci się wziąć 2x570... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2011 Pomysł niezły tylko cena będzie na bank z kosmosu. Cena to zapewne ok £1000. Jak to bywało z poprzednimi Mars'ami. :wink: I dlatego bardziej opłaci się wziąć 2x570... Mowa o opłacalności w obu wypadkach to kpina :wink: Chciałeś napisać, że będzie taniej, ale na pewno nie wydajniej. Wydajniej (i taniej) może być przy dwóch podkręconych 580'tkach :D pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zamykając temat poboru mocy GTX 580, mój Seasonic ma maksymalną obciążalność na linii +12V 54A, więc styknie. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axl2000 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 (edytowane) Co byście zrobili na moim miejscu? GTX570 OC od Gigabyte'a, super karta, wszystko śmiga. Jednak niestety jeden z 3 wiatraków na niej czasami zaczyna terkotać gdy komputer stoi w pozycji pionowej. Gdy komputer położę to terkotanie i jego częstotliwość się zmniejsza. Dotykając palcem chłodzenia i leciutko je odginając terkotanie znika (lub poprzez dotknięcie pracującego wiatraczka) i potem znowu przez godzinę cisza i lekki szum aż nagle trrr trrrrr trrrrrr trtrtrtrtrtrtrtr...pomaga także chwilowe zwiększenie obrotów na 100% i wrócenie do "Auto". Karta kupiona 27 maja bodaj więc nie dawno, czego wymagać od sklepu? Przyjęcia na gwarancję? Wymiany od ręki? Ktoś miał podobny problem? Sam wiatraczek daje [gluteus maximus] za przeproszeniem bo pewnie źle wyważony, no ale denerwuje to mocno... EDIT: odkręciłem jedną śrubkę n a coolerze, dopchnąłem cooler do radiatora, zakręciłem śrubkę mocno -> cisza :D Edytowane 7 Czerwca 2011 przez axl2000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2011 470 SOC u mnie też terkotała jednym wentylem. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcio78 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2011 panowie mam pytanko :otóż czy moj zasilacz AMACROX WARRIOR 500 WATT pociagnie gtx 470?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2011 W połączeniu z resztą sygnatury raczej tak :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcio78 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2011 no teraz mam core2duo E7200@3420 mhz ,4 giga KINGSTON DDR2 540MHZ , AMACROX WARRIOR 500WATT ,no i zamowilem 470 gtx wiec musi pojsc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2011 Tak poza tym to ten procek udusi tą kartę :wink: Będzie szybciej niż na tym 8800, ale prawdziwego kopa zobaczysz po zmianie na cztery rdzenie :D pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcio78 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2011 (edytowane) o tych 4-rech rdzeniach trzeba bedzie pomyslec ,ale majac tego E7200 to nawet na domyslnym 2535 mhz ,a pozniej podkreconym do 3500mhz nie widzialem roznicy w takim CRYSIS Edytowane 7 Czerwca 2011 przez Marcio78 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banzai Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2011 Na nowych sterach (275.33) macie mgłę na ekranie? Balans bieli, kontrast i kolory są jakieś dziwne, wróciłem do starszych i wszystko jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2011 Ej co to gigantyczne za reklamy w środku tematów? Już któryś raz to widze, najpierw myślałem że ktoś to wklejał. Rozumiem banery na górze itp, ale takie coś nie jest fajne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2011 Ej co to gigantyczne za reklamy w środku tematów? Już któryś raz to widze, najpierw myślałem że ktoś to wklejał. Rozumiem banery na górze itp, ale takie coś nie jest fajne. Pardon, wszystkie informacje powinny być tylko dla niezalogowanych i google, dla zalogowanych tylko info o cenie. Do czasu poprawki wyłączone w ogóle dla stałych użytkowników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadoweye Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2011 Ma ktoś którąś z kart Asusa z tym chłodzeniem DCU II ?? 570/580 potrzebuje info/opini Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2011 U mnie wszystko jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2011 no teraz mam core2duo E7200@3420 mhz ,4 giga KINGSTON DDR2 540MHZ , AMACROX WARRIOR 500WATT ,no i zamowilem 470 gtx wiec musi pojsc :) Raczej nie bedziesz mial problemu bo na 450W chieftecu puszczalem 6 rdzeni i 470tke :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dynia69 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2011 Posiadam Asusa 570 DCU II i jestem ciekaw jaki max wynik da sie z niego uzyskać, może ktoś go podkręcał i by sie pochwalił wynikiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orencmil24 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2011 Witam mam pytanie czy testował ktoś stery 275.33 na gtx 460 i procesorze dwurdzeniowym czy rzeczywiscie jest widoczna poprawa wydajnosci . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master4life Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2011 Ja zauważyłem nawet spadek obciążenia cpu na Q8400 więc jakaś poprawa jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zotac GTX 580 AMP2! Edition zamówiony. :) We wtorek powinien być, do końca tygodnia złożę całego kompa do kupy i zacznie się testowanie. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcio78 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2011 problem jednak jest i 500 W chyba nie starczy dla 470 gtx ,otoz grac w wiedzmina 2 tnie sie dzwiek i obraz (gra sie nie zawisza tylko wytepuja "freezy"]),w kazdym razie TAGAN 600W U33II juz zamowiony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2011 To wcale nie musi byc wina zasilacza , no i pierwszy raz bym sie spotkal ze przycinki mogly by byc wina zasilacza. Mogles wybrac lepszy zasilacz , chyba ze byl w okazyjnej cenie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcio78 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2011 cena to 219 zl ,a do 470 gtx wole cos lepszego niz 500W (choc markowy)tym bardziej ,ze zmienie procek na jakiegos core 2 quad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2011 Nie przesadzaj, że 500 W markowy zasilacz nie wystarcza do gtx470. Mój Enermax 525 W [40A(480W) na linii 12V] zasila bez zająknięcia 2500k oc i gtx 470 oc, nawet się przy tym nie pocąc. Ważne jaka ta 500-Watówka jest i ile ma max. na linii 12V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2011 Troszke drozej bys mial xfx core 550w który jest znacznie lepsz konstrukcja od tego tagana , do q2q nawet 450w starczylo by z lekkim zapasem , oczywiscie z OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amp Opublikowano 11 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2011 Witam.Od jakiegoś czasu mam problem z moim GTX 460 GLH mianowicie w Crysis 2 sypie czasem artefaktami i zwiesza monitor lub grę i wyłącza kompa.W wieśka 2 ,shifta 2,fifkę 11,dirta 3-tu akurat wymuszenie dx9 nie wyłącza gry i śmiga jak trza.Zapuściłem furmarka i test nic nie wykazał,temperatura unormowała się na 76 stopniach i tyle,zmieniałem stery i też nic,pojawił się Red Faction Armageddon i tu dalej to samo.Nie miałem już pomysłu czy karta uszkodzona czy coś innego...nic na to nie wskazuje (furmark,temperatury w porządku) więc chwyciłem się EXPERTool i tu ku mojemu zaskoczeniu obniżenie memory clock setting z 2000 na 1900 powoduje że problemy znikają..crysis i Red Faction Armageddon działają i tu moje pytanie...może jednak siada karta,może ją reklamować...ale dla dwóch gier? a może się problem rozwinie i będzie się sypać przy wszystkich za niedługo.Co o ty sądzicie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2011 (edytowane) ja jak zwykle nie w temacie ale 570 od pny za 1000 w sklepach sie pojawily to o chyba dobra oferta ??:) Edytowane 12 Czerwca 2011 przez guderian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zapytaj o dostępność , bo z tego co ja wiem już są niedostępne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...