Blue Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 ja ubiłem swojego 570gtx powyzej 1.1v i to na wodzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 No to miales niefart :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 (edytowane) pewnie sekcja ci poszła jak miałes referenta? mniedenerwuje to w gtx 570 dc2 że karta wibruje od tych wentylatorów a wraz z nią cała obudowa która nie powinna wibrować bo to nzxt tempest. Rozwiązałem ten problem dziś dając gumowe podkładki pod śruby wentylatorów karty:) Edytowane 9 Października 2011 przez marantz5003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 tak referent, w sli mialem 2gigabajty, i dostalem nowego, z nowej rewizji i juz blok nie pasowal i tak pozbyłem sie sli... a blok został do sprzedania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 (edytowane) Odświeżę temat. Otóż mój GTX 460 chyba zaczyna szwankować. Od czasu wgrania 258.38 BETA raz mi się zdarzyło, że w czasie pracy w Windowsie wywaliło mi sterownik. Ekran się zrobił czarny na parę sekund i po chwili powrócił i wyskoczyła informacja, że sterownik przestał odpowiadać. Grałem nieco w BF3 BETA. Parę dni temu powróciłem do 280.26. Wywaliłem nawet BF3 i dokładnie pozostałe stery. Problem jednak pojawił sie znów jakieś 20 minut temu. Dodam, że wcześniej nie miałem takich problemów. Nie ma żadnych zwiech restartów. Włączyłem teraz Crysis'a 1 na 20 minut i temperatura nie przekracza 70'C Z kolei w IDLE w momencie wywalenie sterownika nie przekraczała 45 'C. WTF ? System mam ten sam od marca 2011 jak złożyłem SB. Po drodze wymieniłem płytę na B3. Systemu nie stawiałem na nowo, bo płyta ta sama. Zresztą przez te parę miesiecy od maja nic się nie działo aż do października. Mam pewne obawy, bo raz mi się zdarzyło, że karta się zagrzało mocno do 98'C, ale to i tak nie powinno jej uwalić. Chociaż po czasie może się to właśnie tak ujawnia. Nie wiem co jest grane. Wie ktoś co może być tego przyczyną. Karta w IDLE i tak pracuje na niskim napięciu i taktowaniu. W stresie napięcie nie przekracza 1,025v, bo tyle mam ustawione w MSI Afterburner. Taktowania 851/2002. Edytowane 9 Października 2011 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 (edytowane) Wróć do starszych sterów(270.61) problem powinien zniknąć. Edytowane 9 Października 2011 przez sideband 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 @Devil U mnie pojawiły się takie same objawy na GTX 560. Wygląda to faktycznie na sterowniki serii 280 bo wcześniej tego nie było. Problem występuje w samym Windowsie albo podczas przeglądania neta, nigdy w grach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 (edytowane) No możliwe. Teraz sobie przypomniałem, że przed instalacją 285.38 nie miałem 280.26, a 275.33. 280.26 miałem na dyskiu i chciałem je wgrać. Potem wyszły te Bety pod BF3 i się zaczęło. Side 270.66 ? Troszkę starawe. Nie wiem jak na tym będzie BF3 śmigał i reszta gier. Przyznam, że na 285.38 faktycznie było jakby płynniej. Nawet w Crysis 2 zauważyłem nieco wyższy FPS w tych najniższych progach. A to już znaczna poprawa. Troszkę się uspokoiłem. Z jednej strony mam już nieco wysłużoną kartę i ew. nówka by się przydała. Zwłaszcza , że chłodzenie jest już mniej wydajne niż na początku. Trzeba chyba przesmarować rdzeń MX-4, bo wczesniej dałem AS 5, która jest jednak nieco gorsza od MX-4. Co do ew. wymiany na nową w razie awarii to też ma swoje wady. Mógłbym trafić na gorszą sztukę z mniejszym potencjałem O/C. A ta karta chodzi stabilnie na 1.025 v i 850/2000 co uważam za dość dobry wynik. Czytałem o tych Gigabyte'ach ostatnio i awarie się zdarzają dość często. Była nawet mowa o wysypywaniu się sterów, ale w czasie gry. Jak dotąd niczego takiego niedoświadczyłem. Tylko podczas przeglądania netu . Tak więc chyba to jednak sterowniki. Side +1 Edytowane 10 Października 2011 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
introvert Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 Spróbuj popracować na nowych sterach ale "odkręć" kartę (jeśli tego nie robiłeś). Też mam GTX460 1GB od Gigusia i w środku lata zaczęła mi się sypać. Nie pamiętam czy sam sterownik, czy też był artefakty. Temperatury o dziwo miałem w normie. Po zmianie biosu na ten z pierwotnymi taktowaniami wszystkie objawy minęły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2011 Ja mam te najnowsze stery odkąd wyszły, i na razie żadnych problemów (ta sama karta co Devil). Grałem w tym czasie bete BF3, GTA IV, F1 2011 (DX11), Dead Island i problemów nie uświadczyłem. W 2D to tyle co w Adobe Premiere, ale tego kompa używam tylko do gier/obróbki video. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2011 No i znowu. Zdarza sie to średnio raz wciągu dnia, ale nie zawsze. Nie ma reguły. Zwykle jak mam odpalonego firefox'a. Watpię by to była karta. Harry to że u Ciebie jest ok nie znaczy, że stery są w 100% ok. Poczytałem troszkę na necie i faktycznie sporo osób się skarży na podobny problem z kartami GF na sterach 28x.xxx Czyli wywalanie sterownika w 2d. Zaraz wgram stery, które polecił Side i zobaczymy. Jak problem się będzie nasilał i zacznie pojawiać się w 3D karta od razu ląduje w serwisie. Czasu do premiery BF3 niewiele :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 14 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2011 (edytowane) Potwierdzam, takie numery występują tylko na Firefox, w grach nic takiego się nie zdaża. Zaczęło się od sterów 280.26. Paniki nie ma bo, moim zdaniem, to tylko sterowniki. Edytowane 14 Października 2011 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2011 Dokładnie. Wygląda to na problem sterowników nV + Firefox. U mnie też średnio raz na dzień i w zasadzie tylko z włączoną przeglądarką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2011 Potwierdzam u mnie to samo, zdarzylo sie pare razy podczas przegladania neta (Chrome), i podczas grzebania w Originie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2011 Drugi dzień na 270.61 i żadnego problemu. Tak więc jestem na razie spokojny. A już miałem obawy przed premierą BF3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2011 (edytowane) Sterowniki, sterowniki... czy to oficjalne 28x.xx WHQL pod GeForce'y, czy 27x.xx Quadro, wszystko co ostatnio wyszło potrafi się od czasu do czasu wywalić... nie chcę wiedzieć, ile kart już przez to poleciało na gwarancję :D Ekipa z NV coś nie ogarnia... Edytowane 15 Października 2011 przez metal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adiibr Opublikowano 16 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2011 Witajcie, podkręciłem swojego gtx 570 do takich parametrów: GPU Clock-900mhz, Memory clock 2050mhz, Shader clock-1800mhz, Voltage-1.088 V Powiedzie czy są to stabilne ustawienia? Czy można podkręcić coś więcej? W Crysis-ie odczułem różnicę w płynności w grze, Jednak program Fraps jakoś dziwnie pokazuje. Słyszałem że blokuje on fpsy do 30 o co z tym chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 16 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2011 Czy są stabilne? Sam musisz to sprawdzić, na PPC wróżek nie ma ;) Czy możesz podkręcić coś więcej? jw W Crysisie wyłącz vertical sync, jeśli chcesz sprawdzić ile fpsów Ci przybyło po OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 16 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2011 Witajcie, podkręciłem swojego gtx 570 do takich parametrów: GPU Clock-900mhz, Memory clock 2050mhz, Shader clock-1800mhz, Voltage-1.088 V Powiedzie czy są to stabilne ustawienia? Czy można podkręcić coś więcej? W Crysis-ie odczułem różnicę w płynności w grze, Jednak program Fraps jakoś dziwnie pokazuje. Słyszałem że blokuje on fpsy do 30 o co z tym chodzi? Tak jak @Popiol napisal ;) A co do zegarow to ja swoja moglem stabilnie na powietrzu wykrecic na 924/2050 - musisz tez uwazac na temperatury i sekcje zasilania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adiibr Opublikowano 16 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2011 (edytowane) Temperatura jest bardzo dobra automatyczne chłodzenie działa na 30% w spoczynku osiąga max 35 stopni, Pełnego stresu na dzisiejszych grach ta karta i tak nie osiągnie wiec jak narazie jest stabilnie Dodałem na YT filmik z Crysisa jak to u mnie wygląda oczywiście filmik nie odwzoruje idealnie grafiki ale tak to u mnie hula (oglądajcie w 720p) Edytowane 16 Października 2011 przez adiibr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2011 Drugi dzień na 270.61 i żadnego problemu. Tak więc jestem na razie spokojny. A już miałem obawy przed premierą BF3. Tylko czy wypuszczą jakieś sensowne przed premierą gry? Bo beta wymagała najnowszych. Ciekawe że na tej samej karcie u ciebie są problemy, a u mnie nie.Tyle że ja nie mam Firefoksa na tamtym kompie, tylko IE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonco Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2011 (edytowane) do usuniecia . Edytowane 18 Października 2011 przez bonco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2011 bonco Upgrade - i pytania . - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne MINI REGULAMIN DZIAŁU - PROSZĘ KONIECZNIE PRZECZYTAĆ ! - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne 6. Zabrania się zakładania wątków o tym samym zestawie komputerowym w innych działach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
war3 Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2011 Witam. Prośba o poradę - mam gtx`a 560ti gigabyte`a - mogę dopłacić 350 zł do GTX 580 OC MSI 1536MB. Warto ? Jest sens ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2011 Eeeeeee spotkał się ktoś z stukającą kartą ??? Przy grafice 3D moja GTX 570 stuka :blink: , nie piszczy a stuka, słyszał ktoś o takim problemie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2011 Witam. Prośba o poradę - mam gtx`a 560ti gigabyte`a - mogę dopłacić 350 zł do GTX 580 OC MSI 1536MB. Warto ? Jest sens ? tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2011 Tak będą zaraz po premierze gry. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2011 Eeeeeee spotkał się ktoś z stukającą kartą ??? Przy grafice 3D moja GTX 570 stuka :blink: , nie piszczy a stuka, słyszał ktoś o takim problemie ?? Widzę w sygnaturze ze masz asusa 570 DCU2, sprawdź czy chłodzenie jest dobrze przykręcone i nie ma luzów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieciak Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2011 (edytowane) Witam, mam karte graficzna gtx 460 1gb od PALITA, wersja SONIC po podniesieniu zegarów na GPU z 700mhz na 800 i pamięciz 1800 do 1830 wszystko jest super stabilne, jesli pokręce jeszcze o pare mhz komputer podczas grania lub 3dmark wylacza sie chociaz temperatura karty to max 78stopni. Moze ktos mi powidziec dlaczego zamiast artefaktów to mi sie caly komp wylacza? zasilacz mam dobry StealthXStream 2/ 700W. Testuje w 3dmarku vantage, 11 i furmark. Czytałem wszędzie ze jak się za duzo podkreci to objawia się to artefaktami ale nie wyłaczającym sie komputerem. Prosze o radę Dodam jeszcze ze napiecia sprawdzane miernikiem i są w normie na linii: 3,3v , 5v i 12v Edytowane 19 Października 2011 przez pieciak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2011 Wyłączający się komputer to albo przegrzewanie się procesora, albo uszkodzony zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...