Gkar Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2011 Jeśli nie miałeś kabla z monitorem to musisz kupić osobno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 Widzieliście, że jest GTX 460 na GF114 ze 192-bitową szyną? :-o Chyba nawet żaden polski portal nic nie wspomniał o tym: http://img802.imageshack.us/img802/7474/gtx.png Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2011 Mamy nową wersję Ti z 448sp MSI GeForce GTX 560 Ti 448 Cores Twin Frozr III 1280 MB Review - Page 13/31 | techPowerUp Jak widać karta bardzo wydajna (taka podkręcona 470'tka) i bardzo blisko jej do 570'tki... niestety również cenowo :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aki Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2011 (edytowane) Witam, chciałbym się Was poradzić czy warto przesiadać się z GTX460 na GTX560 (bez TI). GTX460 z ustawieniami z sygnatury robi w 3dmarku Vantage okolo 15200 punktów. Jednak mam problem z chłodzeniem, na standardowym jest straszna suszarka, na zmienionym (Arctic Cooling Accelero L2 Pro) jest cisza, ale o dziwo temperatury straszne (w Stalkerze Czyste Niebo na full bez AA mam około 96C). 1. Dlatego pytanie czy warto zamienić posiadany model na ktoryś z tańszych GTX 560 (dopłata conajmniej 250zł) czy olać sprawę na chwilę obecną? 2. Czy GTX560 kręcą się tak dobrze jak GTX460? 3. Jaka jest różnica pomiędzy standardową wersją ASUS DCUII a wersją TOP, pomijając wyższe zegary na rzecz TOP. Czy standardowa wersja gorzej się kręci, czy za pomocą After Burnera da się osiągnąć mniej więcej to samo? Zakładam, że standardowa wersja ma większy zapas z racji niższych taktowań, ale chodzi mi o to czy końcowy efekt będzie zbliżony w obu kartach? 4. Którą GTX560 możecie polecić? Wiadomo, że chodzi o to żeby było cicho, chłodno i możliwie tanio, generalnie najlepszy stosunek jakość/cena. Dodam, że karta będzie kręcona... może nie ekstremalnie, ale będzie. Dzięki za odpowiedzi Edytowane 30 Listopada 2011 przez Aki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2011 @UP Jakby zainteresowała cię 560 soc którą wygrałem w konkursie to daj znać na pm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy2 Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2011 Witajcie napotkał się ktoś kiedyś z problemem wyrzucania gry do pulpitu z ostrzeżeniem zę sterownik graficzny przestał działać?? jaka może być tego przyczyna ponieważ mam Nówkę Asus gtx560 ti i jak np odpalę BF3 lub Heaven Benchmark to taka informacja wyskakuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2011 Może coś nie tak z temperaturą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2011 Wiele osób ma ten problem. Spróbuj podciągnąć nieco napięcie na GPU. Gigabyte w swojej 560 wydał odpowiednio BIOS bo fabrycznie dali za mało papu i potem karty świrowały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy2 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2011 właśnie temp są ok max w stresie an furmarku w 1920x1200 wszystko na max 65 stopni 22fpsm, jaki jest maxymalny voltage dla tych kart?? 1.025 czy 1.035 mój ma w stoku ma 1.012v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
all15 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 Yacko - sprawdzałem i potwierdzam - po przekroczeniu 85C wychodzi z programu i resetuje ustawienia - jest to zabezpieczenie przed przegrzaniem ale można w opcjach Furmarka wyłączyć - w zakładce "GPU mode tools" zaznaczyć /gtx500ocp :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 U mnie dziwna sprawa. Kara robi stabilnie 900 MHz na 1.15v bez problemu, nie moga za chiny przekroczyc/osiagnac 920 MHz nawet na 1.213v - o co kaman. Zapas temperatury mam duzy, nie przekracza 65 st C, czyzby GPU mial jakas blokade i wyzej nie pojdzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zwyczajnie karta potrzebuje zimna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.O.C. STRUŚ Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 Witam u mnie też po około roku GTX460OC 1GB od Gigusia też zaczął "wygaszać" ekran. Próbowałem już wszystkiego, reinstalki systemu różne sterowniki itp. Dzieje się to losowo i nie idzie się dopatrzeć jakiejś reguły, jedyne co zauważyłem to że podczas grania potrafi przejść w tryb 2D i trzyma te 405 MHz. Podczas obciążania np Furmarkie`m wszystko jest ok nic nie mruga. Nie występuje u mnie komunikat "sterownik przestał działać" tylko wygasza się ekran tak na 1 sek. Karta nie jest kręcona, proca i ram dałem na fabryczne takty, problem po tym zabiegu objawia się rzadziej jednak jest nadal. Niestety nie miałem możliwości sprawdzenia innej karty bo pożyczyłem 8800GTS i "dobry" kolega nie chce oddać... mam pewne podejrzenia odnośnie chipsetu płyty głównej i eksperymentuje jeszcze ze sterami, jeśli to nic nie da to pozostaje mi się uśmiechnąć do kolegi który "czaruje" biosy:P Daj mi twój bios to zrobię czary mary i problem zniknie :wink: Jak nic nie pomoże to zostaje zabójstwo karty i wysyłka na gware:P komp: proc : C2D E 6750 mobo : Asus p5n32e-sli ram : DDR 2 2GB Geil 800MHz gpu : GTX460 OC Gigabyte zasilacz: Tagan 780W hdd : 2x Samsung F3 500GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 No to najlepszy sposób. Wyślesz ja teraz to stwierdzą że nic jej nie jest, albo to wina sterowników/systemu. U mnie jest nieco inaczej. To znaczy problem dalej występuje, ale rzadziej. I dzieje się tak że jak wejdę na jakaś stronę to z momentem jej otwarcia wywala sterownik. I tak jest za każdym razem. Średnio raz na jeden lub dwa dni. Więc problem z pewnością tyczy się strony programowej, a nie sprzętowej. Albo FF, albo sterowniki lub jedno i drugie nie współgra z GTX 460. Nie ma jakiejś reguły i nie występuje to w 3D póki co. Spadków FPS (czyli spadków taktowania) w 3D tez nie doświadczyłem. Jak będa takie jaja to nawet się nie zastanawiam i wysyłam na gwarę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.O.C. STRUŚ Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 Gdzieś czytałem że to flash wywala ten błąd sterownika jak się korzysta z przeglądarki i że warto wyłączyć przyśpieszenie sprzętowe w przeglądarce. U mnie w 3D czasem gaśnie ekran jednak gram w stare gry które mają małe wymagania być może niskie zapotrzebowanie na GPU powoduje że karta przechodzi w 2D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 Ja miałem zabawy z: sterownik przestał działać. Działo się to tylko przy przeglądaniu stron, ale od ostatniej aktualizacji sterowników problem przestał występować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 Bez przesady, na karcie siedzi Zalman VF3000 i obroty ustawione na maxa, jak pisze, nie przekracza 65 C - wiec to raczej nei temeratura.Ludzie na boxie robili wyzej jak 920 MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2011 Sa juz w Polsce do kupienia te nowe 560 ti 448 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.O.C. STRUŚ Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2011 (edytowane) Odzyskałem 8800:) tak że mogę się zająć GTX460, jednak mam pewne obawy jak to będzie z gwarancją. Obejrzałem dokładnie kartę i okazuje się że dwie nóżki od gniazda DVI wyglądają jakby miały zimny lut a przynajmniej jakby ktoś przy nich grzebał...zastanawiam się co teraz, z jednej strony to gdyby winne było gniazdo to podłączenie monitora pod dobre wejście powinno zakończyć wygaszanie ekranu jednak problemy występują na obu wyjściach. Zastanawiam się co powiedzą na serwisie, gdybym załatwił kartę a oni stwierdzili by że grzebałem przy PCB to będę ugotowany:/. Muszę się zastanowić co dalej. Edit: Jednak to nie karta:/ 8800 tez sobie mryga na razie w spoczynku ale to mówi wszystko a w zasadzie to że muszę dalej sprawdzać Edit 2: Wychodzi na to że uszkodzony był kabel, co jednak dziwne dało się to zauważyć dopiero na 8800GTS. Wcześniej zamieniałem monitory i kable jednak z nie doszedłem do tego że to kabel. Dopiero jak na 8800GTS zaczęło dziać się to samo i zacząłem podmianki monitorów to okazało się że na moim kablu + 8800 stary LCD Sony nie ma sygnału, na GTX460 działał. Założyłem nowy kabel i od wczoraj jest wszystko ok. Wygląda też na to że "zwary" na kablu lekko przetopiły cynę od gniazda DVI. Za kilka dni napisze czy problem na pewno minął. Edytowane 11 Grudnia 2011 przez D.O.C. STRUŚ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo711 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2011 Właśnie znalazłem GTX560 Ti 448 Tutaj hmmm zbliżona cena do 570 a tez szukam karty na tym poziomie wydajności:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rewox Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2011 (edytowane) moim zdaniem warto brać wersje 448 core , wydajnościowo plasuje się wysoko , cenowo też całkiem nieźle , myślę że w styczniu ceny mogą jeszcze pójść w dół ,no i dostępność będzie większa , http://www.anandtech.com/show/5153/nvidias-geforce-gtx-560-ti-w448-cores-gtx570-on-a-budget/3 - NVIDIA's GeForce GTX 560 Ti w/448 Cores: GTX 570 On A Budget / /29-11-2011 - Video Drivers: NVIDIA GeForce Driver 285.62 , AMD Catalyst 11.11a / Edytowane 12 Grudnia 2011 przez rewox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 (edytowane) Nie bede sie z Toba sprzeczal bo wiesz lepiej... :blink: Ludzie na boxie robili lepiej bo nie trafila im sie taka padaka jak Tobie... Na boxie i po 1050 lataja (Lightningi takie sie trafiaja). Temperatury ponizej zera daly by Tobie przy tym samym napieciu ~~100MHz wiecej na rdzeniu. GTX580 z reguly przy temperaturach rzedu 40-60 stopni sie nie skaluje jesli chodzi o max MHz (tu potrzeba zblizyc sie do okolo 20 stopni i mniej). Jak nie wierzysz to przyjedz do mnie (awykonalne :lol:) to Ci zrobie maly test przy 60, 40, 20 i -50 stopniach np. Otworz okno albo pusc klimatyzator i zobaczysz, ze max MHz moze zmieni Ci sie o 10 (bo zwyczajnie dla tych gpu roznic przy 40 czy 60 stopniach praktycznie nie ma). Mocne LC delikatnie cos zmieni. Edytowane 13 Grudnia 2011 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AveVanHell Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 Pytania zasadnicze: (konfiguracja z siga) 1. zamiana 260 216ps na 560 warta jest doinwestowania 500 pln po sprzedaży starej karty ? (przede wszystkim gry). 2. według przeróżnych testów 560 w stresie pobiera co najmniej 100 W więcej mocy niż 260, czy mój psu da radę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 2. według przeróżnych testów 560 w stresie pobiera co najmniej 100 W więcej mocy niż 260, czy mój psu da radę ? Że co? WG których testów? Pewnie wg tych gdzie 260 testowano na C2Q a 560 na i7 9xx wykręconym ponad 4GHz i podawano pobór całej platformy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2011 Pytania zasadnicze: (konfiguracja z siga) 1. zamiana 260 216ps na 560 warta jest doinwestowania 500 pln po sprzedaży starej karty ? (przede wszystkim gry). 2. według przeróżnych testów 560 w stresie pobiera co najmniej 100 W więcej mocy niż 260, czy mój psu da radę ? Jeśli to goła 560 bue ti to moim zdaniem nie... Przesiadka z gtx 260 na tak naprawdę odpicowanego gtx 460 przyniesie poprawę ale nie za taka kasę... W wakacje za 500zł to dawało się kupić gtx 470 na gwarancji :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2011 (edytowane) Ok dzieki za wytlumacznie - nie znam sie lepiej, a zwlaszcze nie od Ciebie ;) Ok nie bede juz polemizowal myslalem po prostu ,ze 60 st C to jest nisko, ludzie na boxach osiagaja ponad 80 st C. Zrobilem maly test i wyszlo na to,ze karta ma lepsze wyniki podobne wyniki na 850 MHz i 900 MHz - przy czym na 850 deko lepsze. Na 880 MHz w porowniu do 900 MHZ wynik znaczaco skacze w gore. 900 robi na 1.1v - szkoda,ze taki shit mi sie trafil bo jak widac napiecia maja spory zapas i mozna by bylo pociagnac ja duzo wyzej , gdyby nie to ,ze cos jest zje..... Edytowane 17 Grudnia 2011 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzak Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2011 Ok dzieki za wytlumacznie - nie znam sie lepiej, a zwlaszcze nie od Ciebie ;) Ok nie bede juz polemizowal myslalem po prostu ,ze 60 st C to jest nisko, ludzie na boxach osiagaja ponad 80 st C. Zrobilem maly test i wyszlo na to,ze karta ma lepsze wyniki podobne wyniki na 850 MHz i 900 MHz - przy czym na 850 deko lepsze. Na 880 MHz w porowniu do 900 MHZ wynik znaczaco skacze w gore. 900 robi na 1.1v - szkoda,ze taki shit mi sie trafil bo jak widac napiecia maja spory zapas i mozna by bylo pociagnac ja duzo wyzej , gdyby nie to ,ze cos jest zje..... Ty trafileś na shit ? :) Moj GTX 580 DCII (próbowane z chłodzeniem XTREME PLUS II, jak i DCII od ASUSA) w BF3 odmawia posłuzeństwa przy jakimkolwiek podniesieniu zegarów (gpu/mem- próba zwiększenia napięcia niczego nie zmienia) Nie licząc BFA to karta osiąga 900mhz przy napięciu 1,15v, ale przechodzi jedynie kombustora... każda gra się wywala, a jedyne stabilne zegary to 838mhz na rdzeniu (mowa tu dalej o napięciu 1,15v.)Temperatury w kombustorze dobijają do ~70c na obu chłodzeniach (XTREME PLUS = 30-40% obrotów. Oczywiście na stockowych zegarach karta nie dała bsoda, czy innych powodów do wywalenia jej przez okno:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2011 Moja robi 850 na 1.038v w pelni stabilnie testy i gry - takze to mnie zadowala. problem w tym ,ze jak chce sie pobawic w smarki to wtedy lipa i max zegary na jakich karta sie jeszcze dobrze skaluje to 880 MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2011 Ile jest warty gtx 570 dc2 który bez problemu robi 950mhz 1900mhz sharder i 4400mhz mem? Gram na tych ustawieniach bez problemu temp podczas grania max 58C wentyle na 50%.. może znajdzie sie chętny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Send1N Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2011 Czy ktoś z was ma model Gigabyte GTX 570 OC ver 2.0 i wgrał najnowszy bios F92 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...