s7evin Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Będę wysyłał swoją drukarkę do serwisu. Czy panowie pracujący tam są w stanie sprawdzić czy używany był tusz oryginalny czy z zamienników. Chodzi o sytuacje sprzęt uległ uszkodzeniu gdyż używany był zamiennik. Najpierw używałem oryginału, później zamienników, nie chcę ujawniać firmy ale można powiedzieć tych droższych firmowych, nie jakiś z allegro za 5-10zł czy pochodzących z regeneracji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Jesli uzywałes zamienników i zostawisz pojemniki zamienne to na Bank sie domysla ;) Brother ci padł ? Bo nic o drukarce nie napisałes... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogre Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 (edytowane) Napisz jaka drukarka i czy zostawiłeś sobie puste pojemniki z oryginalnych tuszy. Poza tym jak to nazwałeś "markowe" zamienniki są czasem gorsze niż te za parę złotych na allegro. Sporo na temat zamienników napisano na różnych forach więc jak następnym razem będziesz się decydował na jakieś to poszukaj o nich opinii. Jest też parę zasad korzystania z zamienników żeby zminimalizować ryzyko zaschnięcia jak nie mieszanie różnych rodzajów tuszy między sobą czy czyszczenie głowicy po zamontowaniu zamiennika w miejsce tuszu oryginalnego oraz częstsze drukowanie z wykorzystaniem wszystkich kolorów. Swoją drogą to możesz też napisać jakich zamienników używałeś będzie przynajmniej wiadomo na co trzeba uważać (używałeś zamienników jednej firmy czy mieszałeś?) Edytowane 12 Lutego 2009 przez Ogre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s7evin Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 (edytowane) HP mi padł. Zostawiłem oryginały. używałem zamienników ActiveJet. Edytowane 12 Lutego 2009 przez s7evin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogre Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 HP (zależy jeszcze jaki model ale większość domowych) ma głowice montowane razem z tuszem więc zamiennik raczej nie mógł być przyczyną awarii. Jakiego rodzaju to awaria? Problemy z podajnikiem czy z samym wydrukiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABI-FOX Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Czytałem, a innym forum, że też ludziom zasycha głowica po tuszach ActiveJet. Jakie polecacie tusze do Canona PIXMA IP4500 ? na tamtym forum polecali np. SkyHorse. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...