VanZant Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 (edytowane) Witam! Mam problem ze wspólną pracą tego zestawu. Posiadam 4 kości po 2gb i podczas gdy zainstaluję na płycie wszystkie cztery pamięci,zaraz po starcie mają znaczną temperaturę , okolo 54 stopni. Gdy wyjmę i zostawię tylko jedną parę , praktycznie nie odczuwa się nagrzania są lekko ciepłe ,ale nie gorące. Nadmienię , że na starszym biosie płyty, komputer z 8gb ramu uruchamiał się wieczność ( MAKABRA ) ,teraz na najnowszym trwa to chwilę ale te temperatury niepokoją ... System to Windows Vista Ultimate 64bit. Czy problem mój wynika,z producenta kości, nie są kombatybilne czy jednak zła konfiguracja w biosie ( mam na auto ) ? Pozdrawiam Van Zant Edytowane 11 Lutego 2009 przez VanZant Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gronio89 Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 moge powiedziec jednynie ze u mnie one tez sie grzeja i to strasznie :/ ale chyba tak musi byc... co do pierwszego pytania to nie wiem jak jest z kompatybilnoscia, sprawdz na stronie producenta plyty glownej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VanZant Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 Ciekawi mnie jaka maksymalna temperatura jest dla nich bezpieczna...i dlaczego tylko w konfiguracji x 4 tak się grzeją ...pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...