Skocz do zawartości
MaZZeo

Alien Vs Predator 3

Rekomendowane odpowiedzi

Ten Marines to nadludzie??!! <_< Bo pierwszy raz spotykam się z tym, żeby ręką blokować ostrza Predatora i szpona Aliena :damage_wall:

A "wizje" Predatora zdecydowanie bardziej podobają mi się w AvP 2. I nie pamiętam, czy czasem nie było ich więcej... Wydaje mi się, że w AvP2 były bardziej realistyczne i zgodne z filmem...

Edytowane przez konkurs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że nie były przydatne, ale chodzi o sam fakt okrajania możliwości Predatora w stosunku do poprzedniej części, bo wychodzę z założenia, że sequel to "więcej i lepiej", czyli rozbudowa starych elementów, danie nowych rzeczy i dopieszczenie tak produktu, aby nie było błędów takich samych jak w prequelu lub pochodnych.

A mimo, że nieprzydatne są w większości czasu, to i tak mi się podobał ten "różnokolorowy" tryb wizji (jaki to był to wyleciało mi z głowy ;p ), a w AvP3 to wszystko takie jakieś bure, ciemne jest.

PS. Jakie były lamenty, że w Doomie 3 było za ciemno... a AvP3 wcale jaśniej nie jest, a rzekłbym, że jest nawet ciemniej, a latarka daje tyle światła, co nic.

Edytowane przez konkurs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli jest coś niepotrzebne, to po co to robić? Imo Predatorowizja mi się w ogóle w AvP2 nie przydała (no poza faktem że lubiłem patrzeć gdzie sobie idą jak już znikną). Bure i ciemne? Hym. Dzięki temu gra jest dobra pod względem dreszczyku... Gdyby to było kolorowe jak np. pierwszy Far Cry, to bym podziękował... naprawdę. Moim zdaniem ta gra ma potencjał pod względem wczuwania się. Gramy predatorem - stańmy się nim. Skradajmy, po cichu wroga załatwiajmy, kolekcjonujmy czachy. Polujmy... alienem - ataki z zaskoczenia, najlepiej podchodzić po cichu. Marine - Wsłuciach!my się dobrze w czujnik pulsu... :D Imo gra SinglePlayer będzie niezła. Wyczaiłem wszystkie najlepsze smaczki z tego multi, praktycznie wszystko co chciałem zobaczyć, i jestem na Tak. Kupię tą grę, bo będzie tego warta. Multi mnie mało interesuje, chyba że zrobią takie jak w AvP2 - do którego zresztą czasem wracam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co zrobić aby móc w demku AvP3 grać alienem, a nie tylko marine?

i co zrobić aby mi koreance nie darli mordy w głosnikach przez głupiego steama?

Gra u mnie jak dotąd ma 2/10.

Edytowane przez Pussik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki.

Już mi się jakoś udało, ale ta gra jest gniotem. :| O ja pierdziele, dawno w nic gorszego nie grałem, już FarCry2 był niebo a ziemia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troszkę irytuje mnie gadanie paru osób. Panowie demo to jak mniemam wersja wczesna beta albo późna alfa - że się tak wyrażę. Wstrzymajmy się z ocenami do pełnej wersji :)

Jedyne opinie można brać pod uwagę, to opinie kolegi Caleb.

Edytowane przez Drozda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli jest coś niepotrzebne, to po co to robić?

To, że Tobie jest to niepotrzebne, to nie znaczy, że innym nie jest to raz, a dwa... to skoro było to w poprzedniej części, to po co ograniczać możliwości gracza...

Bure i ciemne? Hym. Dzięki temu gra jest dobra pod względem dreszczyku... Gdyby to było kolorowe jak np. pierwszy Far Cry, to bym podziękował... naprawdę.

W AvP2 wizje były kolorowe, a jakoś klimatem przebija każdą grę, która powstała po AvP2 moim zdaniem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde, nie wiem, czy jest sens kupować tą grę. Niby demo MP pokazywało, że gra ma "klimatyczny" potencjał, a recenzje są różne, choć te negatywne są pisane przez mało kompetentne osoby, które albo dawały gniotom wysokie oceny albo nie lubiły serii AvP czy też w ogóle klimatów sci-fi. No i wiele razy wpadłem na tym, że recenzenci rozpływali się na jakąś grą, a mi ona nie przypadła do gustu i odwrotnie :/ a będzie jakieś demo single player? Ale z nowszej wersji gry niż MP...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdy zasiadałem do demaMP, byłem podekscytowany jednak tylko się rozczarowałem, a to dlatego, że wszyscy tylko bezinteresownie napierdalali we wszystko co się rusza, gdy pograłem trochę dłużej, sytuacja odmieniła się o 180stopni. Klimat jest świetny ale tylko wtedy gdy gramy z doświadczonymi graczami.

Największe wady dema:

-FF i fragi za zabicie członka własnej rasy -.-

-punkt widzenia Aliena, przy szybkich skokach nie da się ogarnąć,

-predator jest "widzialny",

-słabe zróżnicowanie broni marines.

-większa liczba graczy(aliens i marines) dałaby lepszy klimat,

Ogólnie widzę potencjał na bardzo efektownego singla...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co ten steam wyprawia to jakaś kpina... Dzisiaj odebrałem swojego preordera z GRAM.PL, wrzucam płytkę, aktywowałem grę... i co? No wyświetlił sie komunikat że nie mogę gry zainstalować bo nie było premiery... :mur:

Edytowane przez Drozda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuje, zebys zadal to pytanie we wszystkich topicach z pierwszy 3 stron tego dzialu. Przeciez dobrze wiesz, ze pojdzie wszystko co wrzucisz na ten konfig wiec po co zadajesz glupie pytania? Moze jeszcze dorzuc, ze interesuje cie tylko 640x480 to juz bedzie komplet <_<

Wcale bo nie! ...do maxa wymaga dx11  :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co ten steam wyprawia to jakaś kpina... Dzisiaj odebrałem swojego preordera z GRAM.PL, wrzucam płytkę, aktywowałem grę... i co? No wyświetlił sie komunikat że nie mogę gry zainstalować bo nie było premiery... :mur:

Ustawić download na usa albo coś w tym stylu? U nich premiera już była, może to coś da.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi