Skocz do zawartości
jaco80

Zmiana Kompa, Czy Msi P31 Neo V2 Jest Coś Warte

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich.

Podjąłem decyzję o zmianie kompa

Do sprzedania idzie:

A64 3700 San Diego (2200@2700)

Asrock s939 DualSata

2 GB Ram (2x256, 1x512,1x1024)

Saphire Radeon X800XL

(ile to może być warte?)

Buda i reszta zostaje

Konfiguracja nowego sprzętu jest uzależniona od tego ile dostanę kasy za stare graty;-) ale myślę że w grę wchodzi kwota ok 550PLN max (po dołożeniu)

Do kupienia mam procek, płytę i 2GB ram

Myślę o Dual Core E5200

Grafę Geforca 9600GT już mam

Najbardziej waham się nad płytą główną, kasy nie ma zbyt dużo, więc musi to być coś taniego.

Czy MSI P31 Neo V2 z tego linku jest coś warte? http://www.allegro.pl/item551299347_msi_ms...neo_v2_oem.html. Domyślam się że to mobo to nic specjalnego, ale E5200 powinien wejść. Chciałbym tego proca podkręcić do przynajmniej 3ghz, da radę na tej płycie? Jaki RAM do tej płyty?

Może coś innego na G31/P31 jest warte uwagi? Niestety na intelu za bardzo się nie znam, poradzcie coś panowie;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te MSI do mnie nie przemawiają. Poszukaj Gigabyte na P31 np P31-DS3L czy podobne. Troche dołożysz a napewno żałować nie będziesz. Na nówki niepatrz bo teraz ceny są masakryczne. Używki do 150zł bierz.

RAM bierz najtańsze 2GB w jednej kości bądź jak masz kase to 2x2GB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedż.

W temacie Gigabyta P31-DS3L jest niestety posucha na Allegro

A co sądzisz o tym? GIGABYTE GA-EG31MF-S2 http://www.allegro.pl/item550273351_plyta_..._eg31mf_s2.html Będzie lepsze od MSI? da się trochę podkręcić? W sumie na portach PCI mi nie zależy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, zgodnie z radami zakupiłem E5200 + gigabyte EP31-DS3L. Sprzęcik śmiga elegancko. Jak zakupię lepsze chłodzenie to zabiorę się za podkręcanie, ciekawe ile pójdzie.

Dzięki za pomoc

PS sprzęcik z 1szego posta poszedł za 600 zł;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi