szyrolam Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 (edytowane) Witam. Od jakiegoś czasu widzę że Telekomunikacja na Neostradzie zaczęła ciąć torrenty. Procedura testowa, która wyklucza wadliwą konfigurację. neostrada 2mb/256kbit 2 x laptop jeden z win xp - zmieniony half limit Drugi z vistą z pclinuxos live serwerek z ipcop Desktop z vistą x64 i ubuntu Modemy. Speedtouch st330 Speedstream 5100 pracujący jako bridge czyli modem pppoe Router edimax ar-7084a przełaczony na bridge (modem) z pppoe Nadmienię iż procedura testowa w celu uniknięcia błedów konfiguracji opierała się na podłączaniu bezpośrednio modemu do każdego komputera. USB w przypadku ST330 albo skrętką za pomocą pppoe. Zadnych firewalli i innych dupereli dzielących połaczenie od netu! Wczesniej torrenty leciały maks i praktycznie od razu maks nadmienię iż parametry łacza są jak najbardziej ok. Ciągnięcie z ftp, http idzie maks! Ponizej screen ktory pokazuje cięcie DOWNLOAD UPLOAD idzie pełną parą i nie jest cięty. Czerwona ramka mówi sama za siebie ile pakietów ginie bez śladu. Czy ktoś z Was też ma to na TPSA? Za dwa mniesiące kończy mi się umowa i całe szczęście. Dodatkowo mam jeszcze net24 (na drugim telefonie) po kablach TPSA i tam hula wszystko jak szalone screen EDIT Objawia się to strasznym grzebieniem na wykresie transferu. przy 2mb mam średnią ściągania do 30-35kB (kilobajtów) Edytowane 11 Lutego 2009 przez szyrolam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBaB Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 Mam Neo 1mbit i nie zauważyłem żadnego blokowania ani cięcia. Wszystko działa bez problemów. Sprawdz jakie ściagasz pliki (stosunek seedow do peerow oraz czy trackery nie padły). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killers Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 Ja w domu też mam neo, sporo ściągam ai wszystko ok, więc raczej to nie jest wina tepsy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szyrolam Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Ja w domu też mam neo, sporo ściągam ai wszystko ok, więc raczej to nie jest wina tepsy Tłumaczyłem to na innym forum. Od początku lutego zaczęły się schody. Masa pakietów ginie po drodze. Testowane na torrentach gdzie ratio wynosi nawet 4:1 (up/down) zazwyczaj są to prywatne torrenty dla członków. Pomijając fakt. Testowane na kilku komputerach i systemach. Również testowane na kilku modemach. Jesli wszystko to błędna konfiguracja to raczej dziwny zbieg okoliczności Z resztą poszukajcie sobie inne fora że ludzie zaczynają mieć takie same problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 a sprawdź na innym kliencie, np. uT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peczuss Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 U mnie na 6mbit jest tak jak zawsze, zadnych problemow. Moze w Twoim regionie trwa przebudowa jakiegos lacza i innych uzytkowikow przezucili na Twoja centralke - stad te przeciązenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 Być może to lokalna polityka spowodowana przeciążeniem lokalnego węzła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 Spróbuj wymusić szyfrowanie pakietów wychodzących (uTorrent ma to na pewno) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...