Skocz do zawartości
Dziobak

Co zamiast GF4 MX 440

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat

Lepsza to sobie mowia posiadacze tychze kart. Zobaczysz jakie bedziesz mial problemy z dzialaniem gier to wtedy sie nagadasz na kolegow z forum :P

czlowieku skoncz te swoja krucjate przeciw ati. juz ci raz pisalem - nie masz doswiadczenia z radeonami to sie nie wypowiadaj. co do problemow z nimi to mozna je znalezc latwo - opcja szukaj. co ciekawe znajdzie sie w ten sposob takze kupe problemow z nvidia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

@Vengeance: Oznacza to ze gra jest optymalizowana pod karty nVidii

@Dzialo: Co z tego ze sie swietnie kreci skoro i tak jest mniej wydajna od 8500 i duzo drozsza. Poza tym ciezko ja dostac

Wlasnie w tym sęk własnie ze nie do końca bo te meant, jednak troche zmienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta pamięć nic nie daje tak naprafde... przynajmniej w przypadku tej karty.. jak znajdziesz jakąs gierkę któa naprawdę bedzie wykorzystywała 128 MB to procek tej karty i tak już nie będzie wydalał..

szkoda kaszki imho..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
Zwracam się do Was z prośbą o doradzenie mi w pewnej sprawie:

W zeszłym roku kupiłem komputer z kartą graficzną GeForce4 MX440 (Gainwarda). Później okazało się, że sprzęt ten to po prostu chłam. Niską wydajność powoduje zdaje się brak Pixel Shader'a. Teraz mam zamiar zmienić sobie tą kartę. Zastanawiam się nad trzema innymi - GeForce 3Ti 500, ATI RADEON 8500 i ATI RADEON 9000 Hmmm hłam to powiedz mi gdzie go kupiłes w supermarkecie ?? Ja mam bardzo podobny konfig i nie mam do niego zastrzezen gry chodza ok. Widocznie w supermarkecie go kupiłes :>. Poza tym ja mam 6100 w 3dmarku2001se a ty?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow 6000ptk w 3D MArku 2001SE i już kozak :lol:

Dobra sorry - respect

Ja na swoim kręconym gf2mx400 mam 5500 ptk w tym samym 3d (s)Marku, a technologicznie mój gf2mx jest gorszy od gf4 :roll:

To tak offtopicowo

Jeśli tutaj główną role bierze cena to Radeon 8500/9100 jeśli wydajność i jakość to polecam gf3tit500 lub gf3tit200 kręcony na tit500.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Dobra sorry - respect 

Ja na swoim kręconym gf2mx400 mam 5500 ptk w tym samym 3d (s)Marku, a technologicznie mój gf2mx jest gorszy od gf4 :roll: 

To tak offtopicowo

Jeśli tutaj główną role bierze cena to Radeon 8500/9100 jeśli wydajność i jakość to polecam gf3tit500 lub gf3tit200 kręcony na tit500.

5500 na tym gf to bardzo dobry wynik,,, za dobry cos ty z nim zrobil ze tyle wyszło czary mary hoku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm pamieci 333 no ja tez mam ale plyta nie obsluzy mi :), no i procek 2400 :P to tez duzo daje i karta pewnie kosmicznie wykrecona = 5500 , a u mnie jak karte do pamieci z 440 do 500 dojade to mam 6500-6600. Gdybym miał tak skreconego procka to bym miał ponad 7000 a tak :(. No i mam mobo do pupy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Ja na swoim kręconym gf2mx400 mam 5500 ptk w tym samym 3d (s)Marku 

Nigdy w zyciu nie uwierze ze masz 5500pkt w 3DMarki 2001 na GF2 MX400 !!!! DAj jakiegos linka czy cos. Koniecznie.

Cytat

gdybys wzial wersje 64mb bys wiecej podkrecil i byl 100zl do przodu=]

Wcale nie. Ja mam 64MB i max dla pamieci to 570, potem juz pojawiaja sie w Nature malutkie bledy, a przy 590 w kazdym z testow 3dmarka.

Ale GPU kreci mi sie max 245 ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

Dobra sorry - respect 

To tak offtopicowo

5500 na tym gf to bardzo dobry wynik,,, za dobry cos ty z nim zrobil ze tyle wyszło czary mary hoku...

Zamieniłem stadardowy cooler na troche wydajniejszy (colorful) i nałozyłem lepszą paste,połozyłem miedziane radiatorki na pamięciach i ustawiłem 2 wiatrak by chłodził karte od spodu. Kręciłem go w power stripie na maxa . Dętki to 41.09.

Sorry niemam cyfrówki, a co za tym idzie niemam zdjęć (he sam próuje znaleść aparat by zrobić SOBIE zdjęcia co dopiero sprzętowi) i druga rzecz niemam, gdzie umieścić fotki - musicie mi uwieżyć na słowo, ale gdy będe mieć cygróke chodźby na 10 min to robie foty i daje na forum.

Karta obecnie działa jak Gf4MX440

w 3D Marku 2001 SE tak jak mówiłem 5500ptk. a w 3D Marku 2003 jedyne 543 ptk :D

Nikogo tu nierobie w <span style="color:red;">[ciach!]</span>a za przeproszeniem, a ze jest taka sytuacja jaką obecnie mam to nie moja wina.Ktoś chce pogadać ze mną na ten temat to prosze na priv. bo niechce robić na forum kłótni itp.itd.

Myśle, że mnie rozumiecie...

------------------------------------------------------------------------------------

Aha testowana była na 1024x768 16bit - myśle, że tu więcej zrobił procek i

DDR'y (na SDR 133 Mhz 256MB spadek o ok 1000ptk. tzn. testy były robione na innej płycie, ale ta sama karta i ten sam proc).

U kumpla na Athlonie 2000+ jakiejś płycie EPOX'a (nie 8RDA+ :D) 256DDR333Mhz moja k.graficzna wynik 4400 ptk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat
  Cytat

Dobra sorry - respect 

To tak offtopicowo

Zamieniłem stadardowy cooler na troche wydajniejszy (colorful) i nałozyłem lepszą paste,połozyłem miedziane radiatorki na pamięciach i ustawiłem 2 wiatrak by chłodził karte od spodu. Kręciłem go w power stripie na maxa . Dętki to 41.09.

Sorry niemam cyfrówki, a co za tym idzie niemam zdjęć (he sam próuje znaleść aparat by zrobić SOBIE zdjęcia co dopiero sprzętowi) i druga rzecz niemam, gdzie umieścić fotki - musicie mi uwieżyć na słowo, ale gdy będe mieć cygróke chodźby na 10 min to robie foty i daje na forum.

Karta obecnie działa jak Gf4MX440

w 3D Marku 2001 SE tak jak mówiłem 5500ptk. a w 3D Marku 2003 jedyne 543 ptk :D

Nikogo tu nierobie w <font color="#FF0000">[ciach!]</font> za przeproszeniem, a ze jest taka sytuacja jaką obecnie mam to nie moja wina.Ktoś chce pogadać ze mną na ten temat to prosze na priv. bo niechce robić na forum kłótni itp.itd.

Myśle, że mnie rozumiecie...

------------------------------------------------------------------------------------

Aha testowana była na 1024x768 16bit - myśle, że tu więcej zrobił procek i

DDR'y (na SDR 133 Mhz 256MB spadek o ok 1000ptk. tzn. testy były robione na innej płycie, ale ta sama karta i ten sam proc).

U kumpla na Athlonie 2000+ jakiejś płycie EPOX'a (nie 8RDA+ :D) 256DDR333Mhz moja k.graficzna wynik 4400 ptk.

jak zapodasz linka do mad onion z twoim wynikiem to moze wtedy uwiezymy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem zalogowany tam - wieżcie lub nie mi to zwisa, bo zmieniam karte i chce pokazać coś lepszego. Może wrócimy na topic? Zaśmieciliśmy tu moim gf2mx i czyimś gf4mx, a chcemy mu pomóc wybrać karte prawda? Jak chcecie ze mną podyskutować na temat mojej krty to zapraszam na priva.

A tak topicowo:

Ja proponuje:

Gf3tit200 - ładnie się kręci i jest wmire git

Radeon 8500/9100 - potrafi zrobić wrazenie, ale to nie to co NV (just kidding :D) :D

Radeon 9000 zwiedzie Cię swoim numerkiem - jest kapke wydajniejszy niż gf4mx więc lepiej na niego nie zwracać uwagi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Informacja dla kupujących!!-ostatnio testowałem u siebie w sklepie radka 9100 firmy mint 64mb tv-out i tego co sie zorientowałem to jest to produkt saphire bo tej firmy były dołączone stery (no ale różnie może być) i jeśli chodzi o szybkość to w tej cenie (ok. 385 pln) chyba nie znajdzie sie nic lepszego. Minus to taktowanie nieco zanizone: 250/460- ale udało mi sie podkręcić do 300/510 (pamiątki EltronTech 4ns). Obraz co najmniej b.dobry i jeśli ktoś z jakichkolwiek powodów nie kupuje gf4 ti4200-4600 lub r9500-9700 to polecam!! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...