wojtuch Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 otóż zmieniłem system z visty na xp i teraz jest problem bo nie mam włączone dma i nie mogę włączyć ponieważ nie ma kanałów w menadżerze a napęd chodzi strasznie wolno z 4x toshiba a300-1al napęd tsst ts-l633a TU - menadzer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtuch Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 pomoże ktoś bo potrzebuje napedu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 o jakich kanałach piszesz?dma włącza się we właściwościach kontrolerów IDE/Sata - jak nie masz kanałów to jak wogóle to działa?sterowniki zainstaluj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtuch Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 (edytowane) no mam tylko kontroler sata a w sata sie nie włącza dma a kontroler ata zeby włączyć dma dla napędu nie ma.... wyżej jest screen to sobie zobacz jak to wygląda. sterowniki są wszystkie zainstalowane ze strony producenta i nawet już upgrade biosu zrobile btw. mowie o dodatkowych kanałach ide przez które sie włącza dma!! ze ich nie ma!! Edytowane 14 Lutego 2009 przez wojtuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 ale to laptop - szukaj w kanale ich dla sata - przeciez naped tez jest na sata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtuch Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 no spoko sprawdzałem programem od nero czyli nero infotool i pokazało dma włączone dla dysku ale dla napędu wyłączone a poza tym przy sata nie ma dma tylko przy ata. no i sprawdzałem w kontrolerze sata i tam nie ma opcji żeby włączyć dma a wyłączyć pio tak jak to jest przy kontrolerze ata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...