Skocz do zawartości
tuxus

Dwa Monitory

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem sobie telewizor LCD 26', i chciał bym podłączyć go do komputera jako drugi monitor do mojej 17' też LCD ,

zamierzam kupić kabel DVI-->HDMI, i tak go połączyć, ale czy trzeba kupić osobny kabel do podłączenia dźwięku w telewizorze, jeśli tak to jaki?

Domyślam się też że to wszystko trzeba skonfigurować w panelu sterowania nvidi, mam racje??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak jak piszesz tak jest:D

kabel audio to kup chincze na mini jacka i chincz do TV lub kina jak mam ja

tak w panelu nividi da sie wszytko ustawić choć na niektóre sterowniki są gorsze od innych i nie udostępniają opcji

178.24 są chyba najlepsze do 8600GT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w panelu nvidii wybierasz "dual view", wybierasz który monitor ma być główny, a który dodatkowy i ich pozycje względem siebie (lewo,prawo). Żeby w TV był dźwięk trzeba by podłączyć go do kompa kablem HDMI, ale pewnie nie masz takiego w karcie. Myślę, że w takim wypadku należy zakupić jakieś kabelki i przejściówkę i połączyć komp z tv: jakimś jack'em wyprowadzić dźwięk przez "out" z karty muzycznej i połączyć go z przejściówką na czincze i od przejściówki 2 kabelki do lewego i prawego kanału w tv. Chyba, że twój telewizor ma jakieś inne złącza i nie trzeba będzie stosować żadnych przejściówek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam też w TV wejście minijack i nie śmigało mi to połaczenie HDMI obraz i jack - jack dźwięk

ale jeśli mógłbyś od kogoś pożyczyć ten kabel co podałeś i sprawdzić czy śmiga to sprawdź bo może u Ciebie będzie śmigać a wtedy pomylić się w podłączeniu to problem :D

ja mam taki kabel ale do kina jest podłączony

http://allegro.pl/item546720049_kabel_maly...c_do_wiezy.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi