tuxus Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 Kupiłem sobie telewizor LCD 26', i chciał bym podłączyć go do komputera jako drugi monitor do mojej 17' też LCD , zamierzam kupić kabel DVI-->HDMI, i tak go połączyć, ale czy trzeba kupić osobny kabel do podłączenia dźwięku w telewizorze, jeśli tak to jaki? Domyślam się też że to wszystko trzeba skonfigurować w panelu sterowania nvidi, mam racje?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 tak jak piszesz tak jest:D kabel audio to kup chincze na mini jacka i chincz do TV lub kina jak mam ja tak w panelu nividi da sie wszytko ustawić choć na niektóre sterowniki są gorsze od innych i nie udostępniają opcji 178.24 są chyba najlepsze do 8600GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 w panelu nvidii wybierasz "dual view", wybierasz który monitor ma być główny, a który dodatkowy i ich pozycje względem siebie (lewo,prawo). Żeby w TV był dźwięk trzeba by podłączyć go do kompa kablem HDMI, ale pewnie nie masz takiego w karcie. Myślę, że w takim wypadku należy zakupić jakieś kabelki i przejściówkę i połączyć komp z tv: jakimś jack'em wyprowadzić dźwięk przez "out" z karty muzycznej i połączyć go z przejściówką na czincze i od przejściówki 2 kabelki do lewego i prawego kanału w tv. Chyba, że twój telewizor ma jakieś inne złącza i nie trzeba będzie stosować żadnych przejściówek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tuxus Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 a dźwięk podłączyć takim kablem: http://allegro.pl/item551893118_kabel_maly...t_10m_gold.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 mam też w TV wejście minijack i nie śmigało mi to połaczenie HDMI obraz i jack - jack dźwięk ale jeśli mógłbyś od kogoś pożyczyć ten kabel co podałeś i sprawdzić czy śmiga to sprawdź bo może u Ciebie będzie śmigać a wtedy pomylić się w podłączeniu to problem :D ja mam taki kabel ale do kina jest podłączony http://allegro.pl/item546720049_kabel_maly...c_do_wiezy.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 myślałem właśnie o czymś takim jak ma @KRISTERS, tylko nie wiedziałem, że można kupić taki kabelek w jednej całości. Imho to najlepsza opcja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tuxus Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 ja mam taki kabel co podałeś w linku, używam go do podłączenia wieży z kompem, zastanawiam się czy będzie dźwięk w telewizorze poprzez takie połączenie, OBRAZ w telewizorze DŹWIĘK w wieży Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...