Kwiecień Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Mam w planach zamiane mojego Epox'a 8RDA+ na Abita NF7-S rev. 2.0 . Czy jest sens takiej zamiany??? Abit bez żadnych modów wytrzymuje spoxx FSB >200Mhz, ma S-ATA, pożądne chłodzenie NB i inne bajery. Gdybym sprzedał Epox'a za 540zł dokładam tylko 40zł. Czy bloczek na NB z Epox'a będzie pasował na NB Abita??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 40zl to sie oplaca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 oplaca sie chyba tez pomysle nad zmiana mojego epoxa :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Ja to zmieniam na 100% ale dopiero na początku maja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mufta Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 zamieniaj mam Epoxa i abita na chcie, Abit lepiej smiga... Bierejba Abita Ja swojego Epoxa tez zamieniam w srode :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mufta Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 aaa Co do bloczku z NB powineien pasowac, gozej moze byc z zalozeniem go na SB nie ma otworow, ja zwoje Zalmaniki przyklejilem na SB :) Plytka nie mam problemu z HyperX333 spokojnie je puszcza na 420 a u mnie na Epoxie nie lece pow. 170 :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Chcialbym miec takie dylematy :( (chociaz ja niewidze w tym sensu ;)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 heh nierozumiem nad czym sie tu zastanawiac :? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Hyhy, a ja zamiast zamiany zrobię vmoda :P. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucky_Idiot Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 chyab sie oplaca, roztw otworow (srodki ) na abicie to 59 mm sprawdz ale zaloze sie ze jest tak samo (oczywiscie otwory sa po przekatnej chipsetu) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Kwiecien to ty na tym emblemacie :lol: :) :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mufta Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Hyhy, a ja zamiast zamiany zrobię vmoda :P. halo tez taka opcje rozwarzam, we srode bede mial rezystorki, powiedz mi ... na Abice moje pamiatki leca ^200 a na epoxie kiszka, pomoze vmod ? powinien tak mi sie wydaje :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mufta Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 tzn, nie kce miec 2 takich samych plytek na chacie :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Hyhy, a ja zamiast zamiany zrobię vmoda :P. halo tez taka opcje rozwarzam, we srode bede mial rezystorki, powiedz mi ... na Abice moje pamiatki leca ^200 a na epoxie kiszka, pomoze vmod ? powinien tak mi sie wydaje :?: Vmoduj i sprawdzaj :P. Ja czekam na bloczek i na graberki >:]. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 tak sie spytam z ciekawosci ;) Cos ci brakuje w tym EPOX'sie ????? 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Ja tam zostaje przy Epoxie, wole te 40zł wydać na piwo :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Kwiecien to ty na tym emblemacie :lol: :) :?:wlasnie tez mnie to zatanawia :? :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Kwiecien to ty na tym emblemacie :lol: :) :?:wlasnie tez mnie to zatanawia :? :lol: :lol: co sie smiejecie z chlopaka !! nie ladnie tak :D 8) :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Mam tego abita... 237mhz fsb bez modow synchro.... + serial ata (przelotka abita bardzo dobra jest) daje nam duzy porzadek w kompie, nawet z moim balaganem na biorku docenilem sata- teraz zamiast kilku tasm mam 1 malutki kabelek... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Kwiecien to ty na tym emblemacie :lol: :) :?:wlasnie tez mnie to zatanawia :? :lol: :lol: co sie smiejecie z chlopaka !! nie ladnie tak :D 8) :lol: nie bo myslałem ze nasz Kwiecien jest troche starszy a to sei okazuje ze nie wiele ode mnie , a chyba jestem tu jednym najmlodszych :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mufta Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Mam tego abita... 237mhz fsb bez modow synchro.... + serial ata (przelotka abita bardzo dobra jest) daje nam duzy porzadek w kompie, nawet z moim balaganem na biorku docenilem sata- teraz zamiast kilku tasm mam 1 malutki kabelek...Siemanko na mich pamiatka narazie dolecialem do 420 swietne mobo jesli po vmodzie RDA+ nie polece wyzej zamienie na Abita Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red46 Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Hmmm....czyli z tego co piszecie to lepiej kupić Abita(bo musze kupić mobo na dniach) Szczeże mówiąc miałem w planach 8RDA ale teraz się nie zastanawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pzi Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Gdybym sprzedał Epox'a za 540zł dokładam tylko 40zł. hm, a komu go sprzedasz za tyle skoro nowka kosztuje <540 :P ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Troche nie widze tutaj logiki. Zamieniasz NF2 na NF2. Niby fajnie wyglada ten ABIT (pomaranczowa plytka itp) ale oprocz tego to roznicy naprawde nie widze. Szczegolnie ze ABIT i EPOX sa rownie slynni z tego ze ich produkty sie latwo podkreca. Z tego co wiem to z tym EPOXem to mozesz zablokowane ATHLONy ( THOROUGHBRED) przez BIOS podkrecac. Nie jestem pewnien czy to samo moze ABIT. Ja swoja droga kupuje tego samego ABITa (bo plyta jest pomaranczowa 8) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Z tego co wiem to z tym EPOXem to mozesz zablokowane ATHLONy ( THOROUGHBRED) przez BIOS podkrecac. Nie jestem pewnien czy to samo moze ABIT.Moze, a wlasnie slyszalem ze z mnoznikiem powyzej 12.5 problemy ma Epox :? . Ale moze zle slyszalem.... :) Plytke polecam, full wypas kreci sie tez znakomicie. Niestety nie moge wykorzystac calego jej potencjalu ( wysokiego fsb synchronicznie ) przez slabego procka :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slg Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 ja tez polecam ta plytke,smiga jak w podpisie,po swietach wymieniam ram na jakis dobry bo teraz mam noname pc2700 i wywalaja mi prime na 200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Troche nie widze tutaj logiki. Zamieniasz NF2 na NF2. Niby fajnie wyglada ten ABIT (pomaranczowa plytka itp) ale oprocz tego to roznicy naprawde nie widze. Szczegolnie ze ABIT i EPOX sa rownie slynni z tego ze ich produkty sie latwo podkreca. Z tego co wiem to z tym EPOXem to mozesz zablokowane ATHLONy ( THOROUGHBRED) przez BIOS podkrecac. Nie jestem pewnien czy to samo moze ABIT. Ja swoja droga kupuje tego samego ABITa (bo plyta jest pomaranczowa 8) ) oj moze moze i to nawet wiecej :twisted: posiada pieciobitowa obsluge mnoznika co umozliwia uzywanie mnoznikow powyzej 12.5x :twisted: czego niestety nie posiada 8RDA(+) :evil: pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 hmm a to ciekawe... bo u mnie pamięci (infineon) smigają stabilnie na 185 synchronicznie... bez aktywnego chłodzenia na NB (a jak założe jakiś wentyl to pewnie pójdzie więcej) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Kwiecien to ty na tym emblemacie :lol: :) :?:wlasnie tez mnie to zatanawia :? :lol: :lol: co sie smiejecie z chlopaka !! nie ladnie tak :D 8) :lol: nie bo myslałem ze nasz Kwiecien jest troche starszy a to sei okazuje ze nie wiele ode mnie , a chyba jestem tu jednym najmlodszych :wink: Już mi 18stka idzie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 ... Już mi 18stka idzie :D tos sie chlopie powinien cieszyc ze tak mlodo wygladasz :D :lol: pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...