Skocz do zawartości
Kwiecień

Abit NF7-S rev. 2.0 vs Epox 8RDA+

Rekomendowane odpowiedzi

A możesz powiedzić mi do czego Ci potrzebne jest więcej niż 2GB pamięci? Sam masz 512MB (2x256MB - jak wynika z podpisu) a płaczesz że ABIT "tylko 2xDDR400" obsługuje.

A wiesz jak Photoshop przy 1GB ramu mieli dyskiem jak sie na 500-megabajtowej bitmapie pracuje? Pewnie nie wiesz, bo pewnie (czysta spekulacja, no offence :wink:) w twoim kompie dysk pracuje tylko w momencie ladowania nowej mapki w Quake'u :wink:

1. To, ze mam w kompie teraz 512MB ramu nie ma nic do rzeczy. Tym bardziej, ze za chwile zmieniam ram na 2x512MB. Byc moze w ciagu nastepnego miesiaca/dwoch dokupie jeszcze jeden pasek 512MB i wtedy na Abicie ten trzeci pasek moglbym sobie wsadzic w to, zamiast czego sie na forum [ciach!] pokazuje :wink:

2. Nie rozumiem kompletnie dlaczego od razu stawiasz sprawe w ten sposob, ze "wiecej niz 2GB pamieci jest niepotrzebne". A co mnie obchodzi te 2GB? :wink: Wiele osob nie ma kasy na tyle ramu, i np. wsadzaja w swoje plyty mniejsze paski. I powiedz teraz komus, kto ma 2x128MB i chcialby za odlozone w pocie czola zaskorniaki jeszcze dolozyc trzeci pasek 128MB, jak ma to zrobic? Sprzedac ram i kupic nowy... dokladajac do interesu zdrowo? A jesli nie stac go na to? :P

Ewidentnie Abit z obsluga ramu puscil takiego babola, ze tylko smiac sie z nich mozna :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A możesz powiedzić mi do czego Ci potrzebne jest więcej niż 2GB pamięci? Sam masz 512MB (2x256MB - jak wynika z podpisu) a płaczesz że ABIT "tylko 2xDDR400" obsługuje.

A wiesz jak Photoshop przy 1GB ramu mieli dyskiem jak sie na 500-megabajtowej bitmapie pracuje? Pewnie nie wiesz, bo pewnie (czysta spekulacja, no offence :wink:) w twoim kompie dysk pracuje tylko w momencie ladowania nowej mapki w Quake'u :wink:

Fajnie trafiłeś bo:

1) na moich dyskach nie ma ani jednej gry zainstalowanej to raz :P

2) być może Kłejki i inne duperele to pewnie Twoja uciecha :wink:

3) photoshopa znam dość dobrze i naprawdę zastanawiam się co Ty chłopaku robisz "na 500-megabajtowej bitmapie"? (tiff z 5mln cyfrówki zajmuje mniej niż 20MB) Ja nie przekraczam zazwyczaj większych rozdzielczości niż 2560 x 1920 pixeli i pracując na kilkunastu/dziesięciu warstwach przy 512MB RAMu nie narzekam - jest komfortowo :D

Oprócz grafiki (dawniej 3D - lightwave, obecnie 2D z elementami 3D - głównie photoshop, aura) zajmuję się jeszcze montażem wideo (After Effect, Premiere). Więc jeżeli myślisz że trafiłeś na jakiegoś gracza to zdecydowanie się mylisz :lol:

Wracając do Twojej "500-megabajtowej bitmapy" to powiedz mi co robisz z taką bitmapą w photoshopie? Jeżeli zajmujesz się poligrafią (a wtedy rozumiem kosmiczne rozmiary plików) to chyba niezbyt profesjonalnie bo do tego celu to photoshop się mało nadaje :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracając do Twojej "500-megabajtowej bitmapy" to powiedz mi co robisz z taką bitmapą w photoshopie? Jeżeli zajmujesz się poligrafią (a wtedy rozumiem kosmiczne rozmiary plików) to chyba niezbyt profesjonalnie bo do tego celu to photoshop się mało nadaje  :twisted:

Aaaaa... Photoshop malo sie nadaje :wink:

A co sie nadaje? Paint Shop Pro? Moze ACDSee? Sorry ale rozbawiles mnie do lez :wink: Dołączona grafikaDołączona grafika

Zas co do rozmiarow bitmap na ktorych pracuje - prosze bardzo, juz ci wyjasniam :P

Jest cos takiego, co sie nazywa ploter atramentowy. Drukuje sie na nim rozne ladne obrazki. Potem sie te ladne, kolorowe obrazki laminuje folia blyszczaca lub matowa, po czym nakleja na komatex lub pianke PCV (ewentualnie na poliweglan komorkowy).

Wez sobie teraz przygotuj w Photoshopie grafike reklamowa na plansze o wymiarach 300x200cm w rozdzielczosci 150dpi (przy mniejszej podzialce na ploterze moze wyjsc pixeloza) i ciekaw jestem jaki ci rozmiar pliku wyjdzie :P

Bo "pusty" dokument tych rozmiarow (biale tlo i nic wiecej) wazy prawie 600 MB :P

A jak to ci jeszcze malo, to otworz sobie w InDesignie publikacje ktora wazy 700-800MB i rownolegle otworz w Photoshopie skan 10x15cm w rozdzielczosci 300dpi... ciekaw jestem jak ci sie bedzie przy takim obciazeniu kompa pracowalo z 512MB ramu Dołączona grafika

Do powaznej poligrafii/grafiki 1,5GB ramu to granica przyzwoitosci, ponizej mozna mowic tylko o rzezbieniu w gownie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracając do Twojej "500-megabajtowej bitmapy" to powiedz mi co robisz z taką bitmapą w photoshopie? Jeżeli zajmujesz się poligrafią (a wtedy rozumiem kosmiczne rozmiary plików) to chyba niezbyt profesjonalnie bo do tego celu to photoshop się mało nadaje  :twisted:

Aaaaa... Photoshop malo sie nadaje :wink:

A co sie nadaje? Paint Shop Pro? Moze ACDSee? Sorry ale rozbawiles mnie do lez :wink: Dołączona grafikaDołączona grafika

Zas co do rozmiarow bitmap na ktorych pracuje - prosze bardzo, juz ci wyjasniam :P

Jest cos takiego, co sie nazywa ploter atramentowy. Drukuje sie na nim rozne ladne obrazki. Potem sie te ladne, kolorowe obrazki laminuje folia blyszczaca lub matowa, po czym nakleja na komatex lub pianke PCV (ewentualnie na poliweglan komorkowy).

Wez sobie teraz przygotuj w Photoshopie grafike reklamowa na plansze o wymiarach 300x200cm w rozdzielczosci 150dpi (przy mniejszej podzialce na ploterze moze wyjsc pixeloza) i ciekaw jestem jaki ci rozmiar pliku wyjdzie :P

Bo "pusty" dokument tych rozmiarow (biale tlo i nic wiecej) wazy prawie 600 MB :P

A jak to ci jeszcze malo, to otworz sobie w InDesignie publikacje ktora wazy 700-800MB i rownolegle otworz w Photoshopie skan 10x15cm w rozdzielczosci 300dpi... ciekaw jestem jak ci sie bedzie przy takim obciazeniu kompa pracowalo z 512MB ramu Dołączona grafika

Do powaznej poligrafii/grafiki 1,5GB ramu to granica przyzwoitosci, ponizej mozna mowic tylko o rzezbieniu w gownie :P

Słuchaj mądralo "profesjonalny grafiku komputerowy" - oczywiście że photoshop mało się nadaje, do tego celu są właśnie programy do grafiki wektorowej (typu CorelDRAW) dzięki którym możesz skalować materiał bez starty na jakości i pikselozy co ma miejsce w PS (skalowanie w góre) - ale nie będę Ci tłumaczył Ty wiesz przecież lepiej.

Z innej beczki... skoro chcesz sobie jaja robić i kogoś ośmieszać to chyba pomyliłeś forum. Bajki o ploterach i laminowaniu zostaw sobie na dobranoc. Obejrzałem sobie Twoje jakże profesjonalne grafiki, jak chociażby to:

http://www.psp.com.pl/kavoo/cv/portfolio/h...log_okladka.jpg

http://www.psp.com.pl/kavoo/cv/portfolio/i...tal_reklama.jpg

http://www.psp.com.pl/kavoo/cv/portfolio/loreal.jpg

Widze że masz super zmysł plastyczny a opcje cut, paste i glow to Twoje ulubione w photoshopie. Jak oglądam takie gnioty i mam świadomość tego że 2GB RAMu to dla Ciebie za mało :P to faktycznie cisną mi się na usta Twoje słowa - "mozna mowic tylko o rzezbieniu w gownie" :o

Wrzuć lepiej swoje kolorowe patałaszki

http://racing-forum.pulse.pdi.net/profile....viewprofile&u=5

przykręć kierownice do stołu

http://www.gry-online.pl/S020.asp?ID=1217

i pograj sobie w Nascara, F1 albo w wirtualnego Golfa :P

Jeżeli masz coś jeszcze do powiedzenia to napisz na priva bo i tak już zaśmieciliśmy wątek. Howgh :!:

SORKI dla wszystkich którzy musieli czytać/scrollować te zbędne posty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest kwestia poboru mocy przez ram DDR400 po prostu przy więcej niż 2GB producent nie bierze odpowiedzialności za ew. spalenie płyty (zasilanie może paść). W zasadzie tylko płyty z dodatkowym zasilaniem (12V) są w stanie obsłużyć powyżej 2GB DDR400 (jest jakiś Shuttle)

Hmm... w wersji 2.0 ABITa NF7-S oprócz standardowej 20 pinowej "szczoty" ATX jest jeszcze 4 pinowe gniazdo opisane jako ATX12V1 (wtyk jak mają zasilacze pod PIV), czy mówisz o takim dodatkowym zasilaniu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchaj mądralo "profesjonalny grafiku komputerowy" - oczywiście że photoshop mało się nadaje, do tego celu są właśnie programy do grafiki wektorowej (typu CorelDRAW) dzięki którym możesz skalować materiał bez starty na jakości i pikselozy co ma miejsce w PS (skalowanie w góre) - ale nie będę Ci tłumaczył Ty wiesz przecież lepiej.

Ech... ty "madralo"...

Jesli porownujesz kreske do rastra twierdzac, ze ta pierwsza jest duzo lepsza, to chyba.... aaa, co bede topic zasmiecal. Powiem tylko tyle, ze w Corelu pracuje od wersji 3.0, wiec... nie ucz ojca dzieci robic :P Corel jest do jednego, Photoshop do drugiego, a jeszcze inny InDesign czy PageMaker do jeszcze innego... wiec nie wypisuj opowiesci dziwnych tresci ze Corel jest najlepszy, bo na takie bzdury mam tylko jedna odpowiedz:

Dziadek i tak jest lepszy... bo babke p.i.e.p.r.z.y :P

EOT bo sie mocny off-topic zrobil...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest kwestia poboru mocy przez ram DDR400 po prostu przy więcej niż 2GB producent nie bierze odpowiedzialności za ew. spalenie płyty (zasilanie może paść). W zasadzie tylko płyty z dodatkowym zasilaniem (12V) są w stanie obsłużyć powyżej 2GB DDR400 (jest jakiś Shuttle)

moglbys jakos uwiarygodnic te informacje (skad to wiesz)?

z gory thx

http://www.tweak.pl/archiwum_2003-m02.php

Dokładnie chodziło mi o to (dodatkowe zasilanie na pamiątki 8)

http://www.overclockers.com/articles696/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moglbys jakos uwiarygodnic te informacje (skad to wiesz)?

z gory thx

http://www.tweak.pl/archiwum_2003-m02.php

Dokładnie chodziło mi o to (dodatkowe zasilanie na pamiątki 8)

http://www.overclockers.com/articles696/

no, o to mi chodzilo. nie lepiej tak od razu :?:

jutro sobie poczytam ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) abit :) abit :) abit :)

i nie chodzi tylko o serial ata ale choćby dla soundstorma to już warto. poza tym firma jest firma, poza dawnymi problemami z kondensatorami to nie ma do czego się przyczepić. trzeba tylko sprawdzić pastę pod coolerem i podkręcać na maxa :!:

ja wywaliłem wiatrak na NB u siebie ale jak będę chciał podkręcić Athlona (jak kupię) na FSB 150 to zobaczymy czy wiatrak nadal będzie potrzebny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie ! Specyfikacja Nvidia Sound Storm bierze pod uwagę właśnie to złącze  optical . Epox tego nie ma a Abit ma . Ja mam yamahę z optical i fajnie jest kompa tak podłączyć nie ?

Nie "filozujcie" kolego - kupujecie kabelek z wyjsciami od np MSI za 25 zeta np w Komputroniku i masz "pelny SoundStorm" (LOL co za okreslenie).

No właśnie to wy nie filozofujcie bo na swoim Gigabycie na KT400 wyciągam tyle co ty i pewnie jak kolejny Epoxowicz powiesz że więcej Ci nie potrzeba itp. idt. prawda ???;)

Co kolega taki nerwowy - aa... i co wyciagam bo nie rozumiem - watek dotyczyl chyba SoundStorma (patrz cytaty) a nie ile kto wyciaga :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) abit :) abit :) abit :)

i nie chodzi tylko o serial ata ale choćby dla soundstorma to już warto. poza tym firma jest firma, poza dawnymi problemami z kondensatorami to nie ma do czego się przyczepić. trzeba tylko sprawdzić pastę pod coolerem i podkręcać na maxa :!:

ja wywaliłem wiatrak na NB u siebie ale jak będę chciał podkręcić Athlona (jak kupię) na FSB 150 to zobaczymy czy wiatrak nadal będzie potrzebny.

nudny juz z tym abitem jestes

epoxowi raptem do pełnego soundstorma brakuje bracketu za 25zł(np od msi w komputroniku)

sata - raid na nim na abicie jest pozałowania warty-z<span style="color:red;">[ciach!]</span>y chip silicona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh masz racje bartezjusz. Są tylko 2 róznice optyczne wyjscie i sata - raid. Niczym więcej :D. Ja trafiłem na egzemplarz rev 1.1 na C1 co zonacza że jest to taki sam jak ten montowany na Abicie czy tez na Epox 8rda3+ a do tego jeszcze PenDrive 32MB za frikow 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh masz racje bartezjusz. Są tylko 2 róznice optyczne wyjscie i sata - raid. Niczym więcej :D. Ja trafiłem na egzemplarz rev 1.1 na C1 co zonacza że jest to taki sam jak ten montowany na Abicie czy tez na Epox 8rda3+  a do tego jeszcze PenDrive 32MB za frikow 8)

A możliwość ustawienia wyższych mnożników niż 12,5 bez ingerencji w mostki proca, a stabilne FSB powyżej 200MHz synchro bez tracenia gwarancji na vdd mody? A co do PenDrive'a to miły prezent, ja mam karte SmartMedia 64MB i malutki czytnik na USB więc jak coś to też można troszkę pliczków przenieść :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh masz racje bartezjusz. Są tylko 2 róznice optyczne wyjscie i sata - raid. Niczym więcej :D. Ja trafiłem na egzemplarz rev 1.1 na C1 co zonacza że jest to taki sam jak ten montowany na Abicie czy tez na Epox 8rda3+  a do tego jeszcze PenDrive 32MB za frikow 8)

A możliwość ustawienia wyższych mnożników niż 12,5 bez ingerencji w mostki proca, a stabilne FSB powyżej 200MHz synchro bez tracenia gwarancji na vdd mody? A co do PenDrive'a to miły prezent, ja mam karte SmartMedia 64MB i malutki czytnik na USB więc jak coś to też można troszkę pliczków przenieść :D

Witam

Ja mam epoxa 8rda+ z rev 1.1 i C1 i jade 225mhz na fsb synchronicznie z prockiem i mam stabilnie i jakos dziala.

Pamieci ddr 400 twinmosy wiec smiga fajowo ale mam tylko jedna kosc.

Porcek xp1700 (1,5v) tak podkrecanyz aby bylo 2ghz wiecej mi nie trzeba. I dzie na 2,5ghz ale na napieciu 1,8 volta i nie chce go tak smazyc chociaz mam wc.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciez napisałem, ten Epox (C1) leci 225 synch full stable info from narciarz. Ja jeszcze nei probowałem bo nie mam dodatkowego chłodzenia na mostek tylko ten orginalny glut :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zmienilem na abita. jeszcze nie krecilem, ale wreszcie mam plyte ktore dziala stabilnie na default, bo do epox'a nie mialem widocznie szczescia. no zobazcymy jak bedzie sie sprawowala. oddali mi kase za epoxa (599) wiec jeszcze wyszedlem na + (bo abit za 585).

no jeszcze nic nie mowie bo nie sprawdzalem ochrony termicznej ;]

temp na procu wyzsze podaje, ale nie wiem czy to nie wina upalow...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hyhy czepiam się, ale wyleje moje spostrzeżenia co do Abita :)

:arrow: Mosfety beznadziejnie ułożone :), trzeba więcej kombinować z założeniem radiatorów niż na epoxie (choć to nie duży problem :))

:arrow: Brak dziur przy SB

:arrow: Plastikowa pała przy sokecie :PPPP

:arrow: Zwalony RAID (nie doświadczyłem)

:arrow: Wieszający się BIOS (nie było jeszcze flasza :))

:arrow: Wkurza mnie brak wyświetlacza diagnostycznego

:arrow: Fajny Cichy coolerek na NB, który źle przylega :P

:arrow: Brak Gameport'a

I tyle znalazłem wad jak dotąd :).

P.S. Płyta kumpla :) - Abit nf7-s rev 2.0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zmienilem na abita. jeszcze nie krecilem, ale wreszcie mam plyte ktore dziala stabilnie na default, bo do epox'a nie mialem widocznie szczescia. no zobazcymy jak bedzie sie sprawowala. oddali mi kase za epoxa (599) wiec jeszcze wyszedlem na + (bo abit za 585).

no jeszcze nic nie mowie bo nie sprawdzalem ochrony termicznej ;] 

temp na procu wyzsze podaje, ale nie wiem czy to nie wina upalow...

Sprawdź dobrze, czy wykręcisz tyle samo co na EPOXIE (MHz proca) są sygnały, że na abicie kręci się gorzej (np 2310MHz zamiast 2482MHz na EPOXIE) ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hyhy czepiam się, ale wyleje moje spostrzeżenia co do Abita :)

:arrow: Mosfety beznadziejnie ułożone :), trzeba więcej kombinować z założeniem radiatorów niż na epoxie (choć to nie duży problem :))

:arrow: Brak dziur przy SB

:arrow: Plastikowa pała przy sokecie :PPPP

:arrow: Zwalony RAID (nie doświadczyłem)

:arrow: Wieszający się BIOS (nie było jeszcze flasza :))

:arrow: Wkurza mnie brak wyświetlacza diagnostycznego

:arrow: Fajny Cichy coolerek na NB, który źle przylega :P

:arrow: Brak Gameport'a 

I tyle znalazłem wad jak dotąd :).

P.S. Płyta kumpla :) - Abit nf7-s rev 2.0

wczepie się do rozmowy bo widze że jakieś schiza paplasz. dokładnie wczoraj wymieniłem mojego kx333-raid na nf7-s rev 2.0 i dokładnie wiedziałem co robie.

>>Mosfety beznadziejnie ułożone

trza było projektować własną płytę - mosfety bardzo ładnie są poukładane - mnie tam idealnie radiary siadłu :)

>>Brak dziur przy SB

zawsze można się pobawić wiertarą :>

>>Plastikowa pała przy sokecie

zostawie bez omawiania :)

>>Zwalony RAID

na jakiej podstawie to stwierdzasz? po mojemu raid działa idealnie - przenoszenie 700 megowego pliku między zwykłym kontrolerem a dyskiem na raid 23s - system nawet tego nie widział - brak skoków pamięci, load procka 6% ale w tle leciały mpc więc pewnie dlatego - jak dla mnie działa idealnie

>>Wieszający się BIOS

to może nie wina biosu a złych ustawień, zresztą na stronach abita jest nowy bios

>>Wkurza mnie brak wyświetlacza diagnostycznego

kup sobie karte diagnostyczną :twisted:

>>Fajny Cichy coolerek na NB, który źle przylega

cichy zgadza się, co przylegania się nie zgodze - może tylko mnie się tak udało ale miałem ładnie rozprowadzona pastę po chipsecie - minimalna korekta i ładnie :)

>>Brak Gameport'a

suszarki do włosów, mikrofali i przenośnej rakiety balistycznej :P

teraz dodam że mam ramniaki jak w podpisie, właśnie bez ruszania zasilania na ramie odpaliłem kompa na 10x200 FSB przy synchro i cas 2 i full stabilne napięcie procka 1,65V z 1,5V - jak dla mnie płyta zarypista

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no no siedze i czytam i czytam

kupilem siostrze hehe powaga kompa , chciala do szkoly ( pracuje na wordzie i exelu ) mama kazala mi poskladac , no to kupilem EPoXa 8rda , athlona 1700 , jakies kijowe pamieci ( braklo kasy na markowe) i ustawilem 11,5x200 i dziala , wgralem biosa nowego , spoko smiga , pamieci ustawione na 4 3 3 2.5 , no probowalem ( 11*210) tez poszlo ale po 15 min testach ciach restart kompa , ale nie wymienialem chlodzenia na mostkach jeszcze

Powiedzcie - kupywalem w ciemno - to chyba dobrze kupilem

teraz czytam i Abit mi w glowie

Mam zalowac ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupilem siostrze hehe powaga kompa , chciala do szkoly ( pracuje na wordzie i exelu ) mama kazala mi poskladac , no to kupilem EPoXa 8rda , athlona 1700 , jakies kijowe pamieci ( braklo kasy na markowe) i ustawilem 11,5x200 i dziala , wgralem biosa nowego , spoko smiga , pamieci ustawione na 4 3 3 2.5 , no probowalem ( 11*210) tez poszlo ale po 15 min testach ciach restart kompa , ale nie wymienialem chlodzenia na mostkach jeszcze 

Mam zalowac ???

jakie masz zasilanie procka, jaka seria? jaki cooler? jaki zasilacz? bo te 2,4 GHz to duży wynik jak na 1700+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde, ja tego Epoxa nigdzie wymienić nie moge :( Może ktoś mórłby podać mi adres sklepu w którym by się wymienili nawet za dopłatą?? Byłbym BARDZO wdzięczny.

sklep WIN-MAR os. Wladyslawa Jagielly 13 POZNAN pon-piatek od 11 - 19 tel 0-61 8251-081

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zalowac ???

NIe masz załozwać :D Sprawdz w WCPUID jaki maz rev mostków jak C1 no to wypoasik bo to są takei same co w ABICIE. Dzisiaj pokusiłem się na ustawienie fsb na 230x10 (brak chłodzenia dodatkowego na mostkach) pamiecie TWINMOS 400Mhz synchoronicznie. I tak 3 razy 3dmark przeleciał bez problemów, 1,5h prime95. FULL WYPAS !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taa i wszystko jasne....help me jaka w koncu mam wybrac plyte? ABIT'aNF7-S czy EPOX'a EP-8RDA+??? Im szybciej tym lepiej bo na moim ASUS'ie A7N8x BIOs mi podaje temp. procka 70!! i juz sam nie wiem co jest grane procka wymienialem juz mam 2.0+(TH).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...