ENIGMA Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Taa i wszystko jasne....help me jaka w koncu mam wybrac plyte? ABIT'aNF7-S czy EPOX'a EP-8RDA+??? Im szybciej tym lepiej bo na moim ASUS'ie A7N8x BIOs mi podaje temp. procka 70!! i juz sam nie wiem co jest grane procka wymienialem juz mam 2.0+(TH).Tylko Abit i nic więcej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Hyhy czepiam się, ale wyleje moje spostrzeżenia co do Abita :) :arrow: Mosfety beznadziejnie ułożone :), trzeba więcej kombinować z założeniem radiatorów niż na epoxie (choć to nie duży problem :)) :arrow: Brak dziur przy SB :arrow: Plastikowa pała przy sokecie :PPPP :arrow: Zwalony RAID (nie doświadczyłem) :arrow: Wieszający się BIOS (nie było jeszcze flasza :)) :arrow: Wkurza mnie brak wyświetlacza diagnostycznego :arrow: Fajny Cichy coolerek na NB, który źle przylega :P :arrow: Brak Gameport'a I tyle znalazłem wad jak dotąd :). P.S. Płyta kumpla :) - Abit nf7-s rev 2.0 wczepie się do rozmowy bo widze że jakieś schiza paplasz. dokładnie wczoraj wymieniłem mojego kx333-raid na nf7-s rev 2.0 i dokładnie wiedziałem co robie. >>Mosfety beznadziejnie ułożone trza było projektować własną płytę - mosfety bardzo ładnie są poukładane - mnie tam idealnie radiary siadłu :) >>Brak dziur przy SB zawsze można się pobawić wiertarą :> >>Plastikowa pała przy sokecie zostawie bez omawiania :) >>Zwalony RAID na jakiej podstawie to stwierdzasz? po mojemu raid działa idealnie - przenoszenie 700 megowego pliku między zwykłym kontrolerem a dyskiem na raid 23s - system nawet tego nie widział - brak skoków pamięci, load procka 6% ale w tle leciały mpc więc pewnie dlatego - jak dla mnie działa idealnie >>Wieszający się BIOS to może nie wina biosu a złych ustawień, zresztą na stronach abita jest nowy bios >>Wkurza mnie brak wyświetlacza diagnostycznego kup sobie karte diagnostyczną :twisted: >>Fajny Cichy coolerek na NB, który źle przylega cichy zgadza się, co przylegania się nie zgodze - może tylko mnie się tak udało ale miałem ładnie rozprowadzona pastę po chipsecie - minimalna korekta i ładnie :) >>Brak Gameport'a suszarki do włosów, mikrofali i przenośnej rakiety balistycznej :P teraz dodam że mam ramniaki jak w podpisie, właśnie bez ruszania zasilania na ramie odpaliłem kompa na 10x200 FSB przy synchro i cas 2 i full stabilne napięcie procka 1,65V z 1,5V - jak dla mnie płyta zarypista Heh, przecież mówię że się czepiam ;). Ten RAID, przecież napisałem że sam nie doświadczyłem :P. BIOS się wieszał na standartowych ustawieniach. Cooler przylegał do NB tylko jakieś 70%. A brak Gameporta to dla niektórych duża wada, możez mi wierzyć. Jest za to zajebista ochrona termiczna :D. I ogólnie super płytka ;]. Ale ja jako że mam epoxa musiałem się poczepiać ;P. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Kurde, ja tego Epoxa nigdzie wymienić nie moge :( Może ktoś mórłby podać mi adres sklepu w którym by się wymienili nawet za dopłatą?? Byłbym BARDZO wdzięczny. sklep WIN-MAR os. Wladyslawa Jagielly 13 POZNAN pon-piatek od 11 - 19 tel 0-61 8251-081 A masz może do nich maila???? A graficzną też by wymienili??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Pozwólcie, że troche odkurzę temat. Szykuje mi się zmiana płyty- w grę wchodzi właśnie NF7 lub RDA (+). Dotychczasowe posty przejrzałem cokolwiek pobierznie więc mogę się mylić, ale NF7 ma vcore max 1.85V (RDA 2.2V) i nie ma otworów wkoło socketa. Dobrze kombinuję? Jeżeli tak, to niestety dyskwalifikuje to NF7 w moich oczętach :oops: A wybór miał paść właśnie na niego :cry: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Mały apdejt: NF7 v1.0 nie ma otworów, v1.2 już ma. Pozostaj kwestia napięcia proca- czy 1.85V nie jest trochę mało? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 rev. 1.2 i 2.0 Abita mają Vcore do 2.35V!. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 OK- dzięki za odpowiedź. Zdaje się, że podawałem dane (1.85V, brak otworów) NF7 bez literek- co innego NF7-M lub -S. Zamotany jestem jak młody :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YrC Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 OK- dzięki za odpowiedź. Zdaje się, że podawałem dane (1.85V, brak otworów) NF7 bez literek- co innego NF7-M lub -S. Zamotany jestem jak młody :oops: nf7 2.0 (bez S) tez ma otwory wokol socketa i napiecie vcore do 2.35 (wchodzi ten sam bios co do nf7-S 2.0) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaspin Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 A gdzie mozna dostac NF7-S we Wroclawiu thx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanix Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 A gdzie mozna dostac NF7-S we Wroclawiu thx K2 na zamówienie 1-2 dni, pozdrowienia ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 A gdzie mozna dostac NF7-S we Wroclawiu thx K2 na zamówienie 1-2 dni, pozdrowienia ;) ja tez kupilem w k2. wystarczy dobre podejscie. mi sciageli jeszcze tego samego dnia ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Kurde, ja tego Epoxa nigdzie wymienić nie moge :( Może ktoś mórłby podać mi adres sklepu w którym by się wymienili nawet za dopłatą?? Byłbym BARDZO wdzięczny. sklep WIN-MAR os. Wladyslawa Jagielly 13 POZNAN pon-piatek od 11 - 19 tel 0-61 8251-081 A masz może do nich maila???? A graficzną też by wymienili??? jasne wszystko wymieniaja (zreszta moj dobry kumpel prowadzi ten sklep ) strona www.winmar.pl (ale ceny niestety z braku czasu nie sa aktualizowane ale znajdziesz tam maila i mapke dojazdu ) pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 Wielkie dzięki!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 Wielkie dzięki!!!!! prosze bardzo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...