Mufta Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 EXTRA - sprawdź na jednym procu (tu i tu) i opisz gdzie to lepiej się OC, wydajność itd ;) Mogę się uśmiechnąć do Cię po mobo ?? Jutro ci wszystko dokladnie podam... Jak sie ladnie usmiechniesz, wszystko da rade zalatwic :P zlap mnie na gg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mufta Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Usmiech jest cool plytka bedzie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Nie mogles powiedziec miesiac temu? Tez bym sie pousmiechal troche ;) Ale w sumie i tak dalem 527 w detalu, gdzie wtedy ceny nie schodzily ponizej 550. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 heh no to niezle - zapytam sie tylko dla pewnosci czy to cena netto czy brutto ? - jesli 500zl z vat no to rzeczywiscie swietna cena - w niektorych sklepach maja za 620zl :) - za 500 zl to mozna bawic sie w spekulacje - kupujesz za 500 a sprzedajesz powiedzmy za 540-550 ;)) Cena jest z Vatem. Tez sie zdziwilem , bo bylem przygotowany na okolo 600 a tu gostek mowi 500 i jeszcze twierdzil ze niezle zarobil na mnie. Jak ktos z Rzeszowa zainteresowany to powiem ze kupowalem w Zeto na Rejtana :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 A może by tak nr telefonu ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 kwiecien cos mi sie zdaje ze z tymi twoimi tylko dwoma negatywami za komentarze nie zachecisz nikogo do kupna swojego mobo na allegro za 519zl :). To do nowych ktorzy czytaja ten watek : Nie cztajcie poprzednich stron bo nie warto nie ma zadnych testow opisanych i pokazujacych ze Abit jest lepszy, a przydal by sie taki opis ze bez vmoda wytrzymuje wysokie fsb. U mnie tez wytrzymuje bez zadnego vmoda wysokie i nie narzekam dlatego nie bede zmienial plyty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 no fuckt, 2 negatywy mam :( Ale wczoraj wzmachola sprzedałem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_w Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Może nie w temacie ale mam pytanko hardware doctor wylaczyl mi po wlaczeni wiatrak na procku. czy to normalne czy jakis config niebardzo mam ustawiony w nim. moze zbyt wysoka temperatura ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shexbeer Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Wczoraj przesiadłem się z EPOXa 8RDA+ rev1.1 na ABITa NF7-S rev2.0 z nadzieją że w końcu uda mi się wyciągnąć synchro FSB 200MHz bez żadnego vdd moda a tu d*pa. Procek wysypuje się na [czydemarku] przy 10x200MHz=2000MHz, a przy niższym FSB ciągnie dużo więcej bo np. 13x180=2340MHz. Nie pomaga zwiększenie napięcia VDD na NB z defaultowego 1,6V na 1,7V. BIOS mam z 17 marca 2003 (poszukam czy jest jakiś nowszy i zaaplikuję :)) Ma ktoś jakiś pomysł, podpowiedź :?: Aha... jeszcze apropo chłodzenia to na NB standardowe śmigło ABITa a SB nie chłodzony niczym - jak fabryka stworzyła. Czy schłodzenie SB może pomóc?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shexbeer Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 No to zainstalowałem nowego BIOSa z 27 marca, pamiątke wsadziłem z banku3 do banku2 (aktualnie mam jedną kość bo drugiego HX pożyczyłem kumplowi) i płytka śmiga aż miło :P Mój DLT3C idzie 11x210=2310MHz przy napięciu 1,7V synchro z HyperX, które idą 210 (420DDR) przy timingach 5-2-2-2 i napięciu 2,8V Jednym słowem ABIT RULEZ!! Jedyne co EPOX 8RDA+ miał lepsze od ABITa to regulacja FSB pamięci co 1MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 ej kurde mam zamiar zmieniac MOBO i tak przeczytalem tego posta dokladnie i niewiem na co mam zmieniac na EPOXA 8rda+ czy na Abita Nf-s rev 2.0 ??? poradzcie oczywiscie jak mi sie uda to proca tez wymienie chociaz widzialem niezle wyniki na tyl antlku i na epoxie na stronce overclocker.com :) to jaka w konuc zakup w wakacje plaunuje zrealizwoac ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 ja włąśnie zmieniłem Epoxa na Abita... i w pudełku znalazłem przejściówkę SATA na ATA :D !!! mozna podłaczyć zwykły dysk do SATA... (no i zrobic raida jak ktos ma 2szt) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 ej kurde mam zamiar zmieniac MOBO i tak przeczytalem tego posta dokladnie i niewiem na co mam zmieniac na EPOXA 8rda+ czy na Abita Nf-s rev 2.0 ??? poradzcie oczywiscie jak mi sie uda to proca tez wymienie chociaz widzialem niezle wyniki na tyl antlku i na epoxie na stronce overclocker.com :) to jaka w konuc zakup w wakacje plaunuje zrealizwoac ?? Do wakacji to sie jeszcze duzo zmieni :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 ciekawe co by było gdyby wgrać bios od Abita do EPoX'a :?::?: Ma ktoś programator i EPoX'a :P:P może spr. 8) :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro1 Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Ja właśnie czekam na Abit'a NF7-S rev2.0, obecnie mam Asus'a A7N8X rev1.4. Na Asus'ie mojego AXP 2500+ udało mi się pojechać na 2300 MHz, myślę że na Abit'ie polecę dalej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shexbeer Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Ja właśnie czekam na Abit'a NF7-S rev2.0, obecnie mam Asus'a A7N8X rev1.4. Na Asus'ie mojego AXP 2500+ udało mi się pojechać na 2300 MHz, myślę że na Abit'ie polecę dalej. na 2300MHz to ja kręcę swojego 1700+ :twisted: ... na Abicie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro1 Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 na 2300MHz to ja kręcę swojego 1700+ :twisted: ... na Abicie :) Dlatego zamówiłem Abit'a. :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mufta Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 na 2300MHz to ja kręcę swojego 1700+ :twisted: ... na Abicie :) 1700+ @ 2404GHz na epoxie :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro1 Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 1700+ @ 2404GHz na epoxie :twisted: :twisted: Wole Abit'a. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mufta Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Abita tez mam :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro1 Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 To gratuluję :P Ja też mam KT7A :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanix Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 na 2300MHz to ja kręcę swojego 1700+ :twisted: ... na Abicie :) 1700+ @ 2404GHz na epoxie :twisted: :twisted: 1700+ @ 2420GHz na GA-7VAX :twisted: na AC, ale tylko raz go tak puściłem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 na 2300MHz to ja kręcę swojego 1700+ :twisted: ... na Abicie :) 1700+ @ 2404GHz na epoxie :twisted: :twisted: 1700+ @ 2420GHz na GA-7VAX :twisted: na AC, ale tylko raz go tak puściłem... Nauczcie mnie tego :lol: moi mistrzowie :wink: (nie mówcie że to literówka, pewno za dużo pifka się wypiło :D ) Pozdro :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro1 Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 2300 MHz O jaką literówkę Ci chodzi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Co ?? :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanix Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 na 2300MHz to ja kręcę swojego 1700+ :twisted: ... na Abicie :) 1700+ @ 2404GHz na epoxie :twisted: :twisted: 1700+ @ 2420GHz na GA-7VAX :twisted: na AC, ale tylko raz go tak puściłem... Nauczcie mnie tego :lol: moi mistrzowie :wink: (nie mówcie że to literówka, pewno za dużo pifka się wypiło :D ) Pozdro :mrgreen: No pewnie że to piwko ;) Wstaw sobie kropkę po pierwszej dwójce, albo zamień G na M ;P Sie czepiasz ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 hmmm czyli lepiej brac Abita bo w cenie sa podobne :) czy epoxa bo i tak bede kupowal cos z tych dwoch to ktora lepiej mowicie wszyscy ze ABITA nie ktorzy nawet z was przesiadaja sie z EPOXA na ABITA ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAttX Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Ja się dorobiłem tego i tego Abit NF7 i Epox'a 8RDA i : EpoX dla : majsterkowiczów bo trzeba zmianę pasty przeprowadzić + poprawa chłodzenia + idealna do WC bo ma na SB dodatkowo otwory.Aby uzyskać wysokie FSB potrzeba Vmoda . Niepełny NV Sound Storm. Abit dla : gościa który kupił 1700+ i chce go max. wkręcic bez zbędnych modyfikacji ( chociaż SB też się grzeje ---domena NF2 ) Największe osiągnięte FSB to podobno ~ 242MHz bez Vmodów. Ma "-" za tylko 2.7vddr bo na gigabycie mam 2.8v ale reszta ok. Pełny Sound Storm z wyjściem Optical ( fajna sprawa ) . Wiadomo że wynik kręcenia zależy nie tylko od mobo ale też seria proca no i chłodzenie .Ja wybrałem ABIT'A ale to tylko kwestia gustu .Ponieważ obydwie są idealnie wykonane i wydajnościowo i cenowo nie ma żadnych różnic .Mi się trochę bardziej laminat mobo Abita podoba no i nie jestem takim majsterkowiczem bo jadę na AC :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Jak jest z mozliwosciami OC wersji Abit NF7 (2.0) , czy takze osiaga fsb ~230Mhz ? Czy jedyna roznica z wersji -S to zamiana SB z MCP2-T na MCP2 a wiec brak SATA, Firewire, Soundstorm ? Ktore sa mi obecne absolutnie niepotrzebne a roznica w cenie miedzy tymi wersjami to az 150zl... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...