Skocz do zawartości
Yamnick

Wybór Pamięci Do Phenoma

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Pytanie jest jak w temacie - jakie kupić ramy do tej płyty i procka ?? Na ten moment mam kilka propozycji:

Mam w zasadzie tylko jedno wymaganie - pamiec ma pracowac na 1066 MHz bez zadnych chockow-klockow. Obecnej (OCZ ReaperHPC) nie udalo mi sie do tego zmusic w zaden sposob (flashowanie SPD, wszelkie mozliwe reczne ustawienia) i wlasnie znalazla szczesliwego, nowego posiadacza z Intelem, u ktorego nawet podkreca sie jak dzikia ...

Y.

Edytowane przez Yamnick

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seria NQ od G.Skilla? W temacie o o/c pamięci 2x 2GB masz kilka screenów z osiągami - bardzo ładne i powtarzalne.

Problem w tym, ze z ciekawych pamieci na ebayu aktualnie jest to co podlinkowalem, i raczej z tego musze wybrac... G.Skille sa, owszem, ale PQ albo Pi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PQ też możesz wziąć, też mają całkiem niezłe osiągi.

Ale Pi nie kupuj czytałem gdzieś recke i bardzo lipne o/c.

OK, to jeden kandydat jest - co z reszta podlinkowanych ?? Szczegolnie z Corsair Dominator i Team Xtreem Dark ??

Nie moge tez nic znalezc o Transcendach - na forach zza oceanu pisza ze to dobre zabawki ...

EDIT

Topic do zamkniecia - pamieci kupione.

G.Skill 4GB (2x2GB) PC28500 (1066 MHz) F2-8500CL5D-4GBPQ

Zadecydowala deklarowana kompatybilnosc z chipsetami AMD serii 7XX, oraz pozytywne oceny w necie.

Edytowane przez Yamnick

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi