Kisiel Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 mam problem otórz mam dysk jak w podpisie - WDC80GB z 8mb chache. Kupiłem go dojśc niedawno i chodził pięknie do wczoraj. Podłaczyłem dysk kupmla aby zgrać od niego filmy zgrałem. Wyłączyłem kompa, właczam che wejćs do katalogo z filmami i mi wyskakuje błąd - Nie można wykonać operacji inpage. Chciałem zrobić CHKDSK i w windowsie stał sobie na Fazie 2, restart zrobił sie elegancko i wszystko chodziło jak trzeba. Aż tu nagle ściągnąłem sobie Adaptacje przegrywam z partycji C na D i nagle się zatrztymało dziwny trzask i po chwili ruszyło. Zgrało się ale coś sie wieszłąm mi komp wiec restet wchodze do windy ii che wejśc na dysk D Dystk jest niesformatowany .... itd Wieć restert wchodze sobie do konskoli odzyskiwanie w winie 2000 CHKDSK zrobił sie i działa tyle że wszystkie filmy działają z wyjątkiem Adaptation cd1, mam ją także na dysku c i tam działa dobrze a ta na d nie. Próbowałem zrobić CHKDSK ze skanowaniem powieżchi ale pod winiem się zatrzymuje na początku drugiej fazy a pod konsolą na 50%. I wreszcze pytanie co się K....A dzieje bo już mnie to wk.......ia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kisiel Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Ej no PROSZE WAS POMOCY!!! Nikt nic nie wie na ten temat??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kisiel Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 A i jeszcze jedno gdy próbowałem przegrać adaptacje po raz drugi wyskoczyło mi że na dysku nei ma żadnych sektorów i dobiero po restarcie że dysk nie sformatowany Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Spróbuj ściągnoć jakiś program typu PM i zrób nim szukanie bedów. Zobaczysz co wyjdzie Ranisz jest fajny i ja go urzywam. I tak profilaktycznie spróbuj przepiąć na inną taśme dysk albo na inny kontroler. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kisiel Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Dzięki. Mam bad sectory na dysku i się zatanawiałem jak się ich pozbyć. Nie chce znowu oddawać dysku na gwarancji i zastanawiałem sie czy nie można przeskanowac powieżchni np. Przy pomocy Disk doctora a, następnie zrobić defragmętacje też przy użuciu Disk Doktora aby bady znalazły się na ostatnich obszarach dysku. I teraz pytanko czy da sie to tak zrobić?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Wdług mnie nie bo bady to fizyczne uszkodzenia dysku i nie można ich przesunąć. A nie rozumie tego że nie chcesz oddac dysku na gwarancje przecież jest uszkodzony !! wcześniej czy puźniej padnie. A swoją drogą to chyba zaczyna pryskać mit i małej awaryjności tych WD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kisiel Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Nie chce go oddawać ponieważ po 1 nie che czekać 14 dni roboczych na zwrot dysku po drugir będzie to już 3 dysk w tym roku który mi padł i mnie to już wku.....wia po trzecie dżizys k...a ja pi.......ole Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Ty to może masz coś z zasialczem albo kontroleram. Mnie dysk wykończyła kiszeń (przebicie niewielkie) a tak przy okazji to jakie były te 3 dyski też WD ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Nie chce go oddawać ponieważ po 1 nie che czekać 14 dni roboczych na zwrot dysku po drugir będzie to już 3 dysk w tym roku który mi padł i mnie to już wku.....wia po trzecie dżizys k...a ja pi.......ole Boshe juz widze producentow WD : "Hura nie oddal dyski, mamy mniej strat...." Przeciez po to jest gwarancja, na na twoim miejscu lecialbym jak najszybciej go oddac. I co z tego ze to juz 3 ?? To nie ma znaczenia dysk zrabany i juz :( A ze robia takie (powstrzymam sie) no to trudno, A tak chwalono te WD.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Nie chce go oddawać ponieważ po 1 nie che czekać 14 dni roboczych na zwrot dysku po drugir będzie to już 3 dysk w tym roku który mi padł i mnie to już wku.....wia po trzecie dżizys k...a ja pi.......ole CO na gwarancje, kurfa, na gwarancje chesz juz oddawac ja bym na Twoim miejscu pokopiowan na inny dysk np kolegi potrzebne rzeczy, i bym zdjoł partycje ściągnoł, potem bym przeformatowal a jak potym bendzie sie cos psuło kaszanilo to dopiero na warancje. Pozdrowionka dla fana "dnia świra" :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 ...A swoją drogą to chyba zaczyna pryskać mit i małej awaryjności tych WD. dokladnie tez tak mysle... tak narzekali na BIV chyba najpopularniejsze dyski, przynajmniej do niedawna (pewnie dlatego byla wieksza ich awaryjnosc). teraz wszyscy sobie polecaja WD i coraz wiecej mozna poczytac o bad sectorach, piskach, stukaniu, padaniu itp. itd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 ...A swoją drogą to chyba zaczyna pryskać mit i małej awaryjności tych WD. dokladnie tez tak mysle... tak narzekali na BIV chyba najpopularniejsze dyski, przynajmniej do niedawna (pewnie dlatego byla wieksza ich awaryjnosc). teraz wszyscy sobie polecaja WD i coraz wiecej mozna poczytac o bad sectorach, piskach, stukaniu, padaniu itp. itd. e tam, znowu generalizujecie, moim zdaniem to wszytkie dyski maja bardzo zblizoną awaryjnosc, to sa zaawansowane urzadzenia, mnustwo czesci mechanicznych, to sie zdarza ze coś moze pasc, i wedlog mnie awaryjnosc dyskow neizalezy od producenta, w takim stopniu jak od srodowiska ich urzytkowania - wstrzasy, temperatura, obcizenia, czestotliwosc Ide, skoki napiec z zasilania itp... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kisiel Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Dzieki za wszystke rady i chyba skożystam z twojej rady RS i zdejme partycje, format i zobacze. Jeszcze raz dzięki. maziboss po prostu już męczy mnie to ciągłe zapier...... do serwisu. PS Dzień Świra rulezuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kisiel Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 A i sory za wylgaryzmy ale przez te dyski się nerwowy człowiek zrobiłem. A i jeszcze drobye komentarz Padły mi wogóle takie dyski 1.Samsung 4,3GB 2.Segate 3,2GB A w tym roku 1.Baracuda IV 30GB 2.Maxtor 30GB i teraz mam tego WDC I jescze coś jak padła mi barakuda zmieniłem wszystkjo, płyte, zasilacz itp, itd. Wieć wykluczam to chyba że kontroler. Wiec nie wiem czemu mi te dyski tak padają??? MAM PECHA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 No jabym jeszcze raz wszystko sprawdził bo nie można mieć takiego pecha. Albo za dużo z dyskiem łazisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Dzieki za wszystke rady i chyba skożystam z twojej rady RS i zdejme partycje, format i zobacze. Jeszcze raz dzięki. maziboss po prostu już męczy mnie to ciągłe zapier...... do serwisu. PS Dzień Świra rulezuje Za nim to zrobisz na twoim miejscu bym sciagnal programik z WD stony ktory testuje caly twardy dysk. Wtedy bedziesz wiedzial dokladnie gdzie tkwi blad i czy naprawde musisz isc oddac swoj HD do naprawy. Tak swoja droga to dziwie sie z tymi 14 dniami. Nigdy nie mialem WD ale z MAXTORem i FUJITSU jest tak (tutaj w Kanadzie) ze podasz im numer swojej karty kredytowej (wiem w Polsce jeszcze nie ma wielu kart kredytowych ale moze ta metoda dziala na troche innych zasadach w Polsce) i MAXTOR przysyla ci HD do domu a ty wtedy pakujesz w to samo pudelko uszkodzony HD i wysylasz do MAXTORa. Masz na to 30 dni po ktorych jesli MAXTOR nie otrzyma uszkodzonego HD to cie skasuje pelna cene HD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Dzieki za wszystke rady i chyba skożystam z twojej rady RS i zdejme partycje, format i zobacze. Jeszcze raz dzięki. maziboss po prostu już męczy mnie to ciągłe zapier...... do serwisu. PS Dzień Świra rulezuje Za nim to zrobisz na twoim miejscu bym sciagnal programik z WD stony ktory testuje caly twardy dysk. Wtedy bedziesz wiedzial dokladnie gdzie tkwi blad i czy naprawde musisz isc oddac swoj HD do naprawy. Tak swoja droga to dziwie sie z tymi 14 dniami. Nigdy nie mialem WD ale z MAXTORem i FUJITSU jest tak (tutaj w Kanadzie) ze podasz im numer swojej karty kredytowej (wiem w Polsce jeszcze nie ma wielu kart kredytowych ale moze ta metoda dziala na troche innych zasadach w Polsce) i MAXTOR przysyla ci HD do domu a ty wtedy pakujesz w to samo pudelko uszkodzony HD i wysylasz do MAXTORa. Masz na to 30 dni po ktorych jesli MAXTOR nie otrzyma uszkodzonego HD to cie skasuje pelna cene HD. No to macie wypas. Ale pewnie te dyski które u was wracając na gwarancji sprzedaje się w PL jako nowe (w sumie mam nadzieje że się myle). A co do programu WD to racja sprawdz nim ale jak wyjdzie że jest dysk skopany to bym sie nie bawil tylko ważne dane gdzieś przegrał a tysk na reklamacje. A co do 14 dni to obecnie ten termin już nie obowiązuje. Obecnie 14 dni ma sprzedawca na poinformowaie klienta co zrobił z towarem. A nie na całą reklamacje. Przy obecnych stosunkach prawnych możesz czekać i rok. Przynajmniej tak twierdzi PIH. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 ściagnij z neta progsa wdclear , puść test (zobaczysz czy ma bady), jesli ma wyzerój dysk (jeśli będą programowe to dysk cacy, jesli fizyczne to gwarancja) czas wszystkiego około 40 minut i wszystko jasne:) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...