MesJasZ Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 (edytowane) Kolejne dzieło szalonych rosyjskich programistów ;) Programik GMABooster oferuje wzrost 220% wydajności na płytach opartych o: Intel® 945GM/GME/GMS/GSE and 943/940GML/GU . W skrócie - standardowo gma950 jest tam zdławiona z 400mhz do 166mhz żeby zmniejszyć zużycie energii i TDP. Ten programik przywraca 400mhz na grafice, bez ingerencji w hardware i negatywnych skutków TDP. Must have dla windów i innych lapków na GMA950 LINK: Edytowane 13 Lutego 2009 przez MesJasZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mekintosz Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 Oj przyda sie, przyda :) Fajnie jakby ktos zrobil jeszcze programik do zwyczajnego recznego OC... :) I nie piszcie ze to bezsensowne, bo np. mojemu bratu na jego lapciaku brakuje tylko paru FPS do szczescia w ET, a lapek jest naprawde chlodny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 No bardzo spoko, tylko jakaś lamka sobie w Windzie odblokuje i lapek od razu na serwis... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 jakoś odblokowałem w windzie i działa bez problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 No bardzo spoko, tylko jakaś lamka sobie w Windzie odblokuje i lapek od razu na serwis... Chodzi o grzanie się układu GPU? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mekintosz Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 A mi ten App wogole sie nie odpala - mam tylko maly szary prostokacik na ekranie i "Form1" na pasku zadan (czy az tak szybko ktos to pisal ze pozostawial te nazwy ?!? :D...) Moze wina systemu, ale formatka byla z miesiac temu (choc nie wiem co brat mogl namotac)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 A mi ten App wogole sie nie odpala - mam tylko maly szary prostokacik na ekranie i "Form1" na pasku zadan (czy az tak szybko ktos to pisal ze pozostawial te nazwy ?!? :D...) Moze wina systemu, ale formatka byla z miesiac temu (choc nie wiem co brat mogl namotac)... odinstaluj gmaboostera zainstaluj net framework 2.0 i ponownie gmaboostera, zapewne zadziała Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mekintosz Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 odinstaluj gmaboostera zainstaluj net framework 2.0 i ponownie gmaboostera, zapewne zadziała Nom wlasnie tylko ze wczesniej braciszek nie posiadal .NET Framework wiec mu zainstalowalem przed uruchomieniem booster (zreszta gdyby nie bylo to by wogole nie wystartowalo tylko chyba error wywalilo). A moglby wogole ktos uploadowac programik na jakis hosting bo linki na stronie glownej nie dzialaja (obydwa)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MesJasZ Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 a wie ktoś czy można / jak można podkręcić zwykłe GMA 950 w 945gclf2 (atom 330). Pomogłoby to płynniej grać w homm 5 ToE i wolf ET (et działa tragicznie na atomie - nie wiem czemu..) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olafo Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 Szkoda, że ten program nie obsługuje GMA X3100.... Podkręciłbym trochę grafikę na moim lapku. Przynajmniej aero by nie cieło... :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...