Zulok Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Witam. Chciałem się zapytać, jakie będą najlepsze złączki(choinkowe) do WC z pompą, z CO. Czy muszą być jakieś większe, jaka będzie optymalna średnica? P.S.Mam jeszcze pytanie czy ktoś stosował tą pastę http://diolut.pl/product_info.php?cPath=9&...roducts_id=1892 jest na bazie srebra, ale jakąś tania czy jest dobra? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Zlaczki to sobie dopasuj do wezy raczej, jakich planujesz uzywac, pewnie NK12 beda ok. Gwint w zlaczkach masz zwykle G1/4 cala, wiec muszisz sobie przelotke dopasowac pod gwint pompki. Paste kup po prostu Ceramique z tanszych, lub STG-1, ja bym nie eksperymentowal z wynalazkami, upaprzesz nia cos i zwarcie gotowe, nie wiem czy warto sie tak bawic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaVkA Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Koniecznie nie mniejsze niż 10/13 weź węże. Może nawet tygona 11,2/15,9mm. Potem do nich dobieraj złączki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 taaa, niech odrazu weźmie wąż strażacki ... 10/13 w zupełności starcza Ja używam 8/10 i też jest bardzo dobrze, przesiadam się na większe bo che je sprawdzić, a co do węży wiekszych od 10/13, to jest do nich mały wybór złączek dostępnych u nas w kraju, trzeba by sprowadzać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaVkA Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 No to fajnie, że przetestowałeś wszystkie wielkości węży i masz taką rozległą wiedzę... Masz pompę CO chociaż? To duża moc. Jeśli już ktoś się uprze, że taką zastosować w WC (przerost formy nad treścią imho) to warto wykorzystać jej potencjał. Taki tygon poprawi flow, a przy okazji umożliwi lepiej ułożyć wąż. Niczego nie trzeba sprowadzać, wystarczy zagadać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulok Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Oczywiście mam pompę z CO Grundfos 25-40 (30W), jest to najsłabsza pompa a 30W(1 bieg) to tak bardzo dużo. Miałem kupić Atamana 305, ale później znalazłem tom pompę nieużywaną, więc po co kasę będę tracił na jakoś inną jak z CO są najcichsze. Co do złączek jest duży ich wybór http://www.narzedziowy.pl/product_info.php...mp;currency=PLN i nie drogie takie 1/4-10 czy 1/4-12. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaVkA Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 To weź duże, żeby wykorzystać potencjał pompki, ale bez przesady, bo będą przytłaczające wizualnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulok Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Wygląd mnie nie obchodzi tylko wydajność. Koledze chodzi o te, co wymieniłem 1/4-12, czy jakieś większe z tej strąki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaVkA Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 bierz 12 albo 14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 nk16! http://galeria.shackit.pl/GrimReaperGuy/slide.html :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulok Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 Super chłodzenie, ale z tom pompom chyba trochę przesadził. No i chyba nadal jestem w punkcie wyjścia, co do wyboru złączek, bo każdy poleca coś innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaVkA Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 Z tego co widzę, to każdy poleca coś dużego, od NK12 do NK16. Tylko opinia .PaVLo. od tego odbiega, ale ja bym się nią nie sugerował ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...