Skocz do zawartości
Zulok

Jakie Wybrać Złączki?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chciałem się zapytać, jakie będą najlepsze złączki(choinkowe) do WC z pompą, z CO. Czy muszą być jakieś większe, jaka będzie optymalna średnica? :damage_wall:

P.S.Mam jeszcze pytanie czy ktoś stosował tą pastę http://diolut.pl/product_info.php?cPath=9&...roducts_id=1892 jest na bazie srebra, ale jakąś tania czy jest dobra?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zlaczki to sobie dopasuj do wezy raczej, jakich planujesz uzywac, pewnie NK12 beda ok.

Gwint w zlaczkach masz zwykle G1/4 cala, wiec muszisz sobie przelotke dopasowac pod gwint pompki.

Paste kup po prostu Ceramique z tanszych, lub STG-1, ja bym nie eksperymentowal z wynalazkami, upaprzesz nia cos i zwarcie gotowe, nie wiem czy warto sie tak bawic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taaa, niech odrazu weźmie wąż strażacki ... 10/13 w zupełności starcza

Ja używam 8/10 i też jest bardzo dobrze, przesiadam się na większe bo che je sprawdzić, a co do węży wiekszych od 10/13, to jest do nich mały wybór złączek dostępnych u nas w kraju, trzeba by sprowadzać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to fajnie, że przetestowałeś wszystkie wielkości węży i masz taką rozległą wiedzę...

Masz pompę CO chociaż?

To duża moc. Jeśli już ktoś się uprze, że taką zastosować w WC (przerost formy nad treścią imho) to warto wykorzystać jej potencjał. Taki tygon poprawi flow, a przy okazji umożliwi lepiej ułożyć wąż.

Niczego nie trzeba sprowadzać, wystarczy zagadać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście mam pompę z CO Grundfos 25-40 (30W), jest to najsłabsza pompa a 30W(1 bieg) to tak bardzo dużo. Miałem kupić Atamana 305, ale później znalazłem tom pompę nieużywaną, więc po co kasę będę tracił na jakoś inną jak z CO są najcichsze.

Co do złączek jest duży ich wybór

http://www.narzedziowy.pl/product_info.php...mp;currency=PLN

i nie drogie takie 1/4-10 czy 1/4-12.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi