choody92 Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 toman mógłbyś dać foty tej grafiki po tych modyfikacjach?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 A na radiatorkach thermalright myślisz że co jest? Thermal-nie-pad ? Jest tasma. A roznica miedzy tymi dwoma przewodnikami jest raczej widoczna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 Może organoleptycznie i wizualnie, ale dielektrycznie raczej różnicy nie ma. Co do zdjęć: Przed montażem: Po montażu: Na płycie: słodki ciężarek: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 (edytowane) no i zobaczymy czy moje obliczenia sie sprawdza i wejdzie to na p5e3 :rolleyes: . stopy hr-03 sa na styk tak jak mowilem. zgrabnie, zgrabnie. zawsze mozna troszke podgiac heatpipe'y :P Edytowane 19 Lutego 2009 przez mobot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 Zastanawia mie jeszcze sprawa temperatur w martwej strefie miedzy PCB - ogromny wentylator na scianie bocznej obudowy? [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 Wejdzie. Przymieżałem z P5Q Deluxe i wchodzi, więc tam też problem nie będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 (edytowane) a sprawdzales czy podstawy proste? w moim hr byly fale dunaju. zawsze to kilka stopni mniej [kilkanascie? zalezy jak bardzo krzywe :P] xD no to skoro wejdzie to gra gitara. Edytowane 19 Lutego 2009 przez mobot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 Między master a slave są niewielkie różnice, ok 4 stopnie. Raczej wynikają one z docisku/obciążenia GPU a niżeli jakości powierzchni. Jestem zadowolony z temepratur; w IDLE karty mają 38/34 stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 no to 'modyfikacje' mozna uznac za udana xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Hmmm, no to ja sie zastanawiam czy wejdzie takie cosik na MSI Neo2-FR z Ninjia na CPU, bo szczerze to karta wydajnosciowo daje rade ale wyjec z niej straszny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 W cenie takiego gx2 kupi się chyba coś wydajniejszego z jednym rdzeniem. Jak się uda, to sprawdzę, czy wejdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 zawsze mozna policzyc tak jak ja to policzylem i zobaczysz czy wejdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 Toman, moglbys zmierzyc ile wynosci szerokosc takiej karty z chlodzeniem i wentylatorami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Mierząc od slotu PCI express ~140mm. Niestety P35 Neo2-FR już nie mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 @toman 140mm od slotu pci-e w kierunku socketa cpu? Zastanawiam sie czy wejdzie razem z Ninjia i czy zostana mi wolne 2 sloty pci na dzwiekowke i wifi. Za duzo kombinacji z tym, dochodze do wniosku ze trzebabylo kupic cos jednoslotowego :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 140 mm wysokości. ~ 50 mm od PCB karty do brzegu wentylatora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 Pomierzylem troche i powinno wejsc od strony CPU choc martwie sie o radiator na NB :/ Bo widze Toman ze u Ciebie na tym DFI cos kzywo ta karta siedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
partyboy666 Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 a ja mam inne pytanko, rozkręciłem karte w celu przesmarowania nową pastą (bo temp idle ~80C przy 100% wentylu, stress 120C @ 100%).. i zauważyłem że na pamięci nałożona jest dziwna pasta a raczej jakby kawałek szmatki wysmarowanej pastą... jak chce przesmarować zwyklą to między radiatorem a kośćmi jest ~0,5mm luzu... czym można zastąpić to ustrojstwo ?? poniżej fotki tej "pasty" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wos Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 skombinuj jakas tasme termoprzewodzaca tylko odpowiedniej grubosci, mialem to samo na swojej grafie dalem tasme ze starego ramu i bylo git :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
partyboy666 Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 na allegro tylko cos takiego znalazlem (o odpowiedniej grubosci) KLIK , sprawdzimy moze da rade :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 Pomierzylem troche i powinno wejsc od strony CPU choc martwie sie o radiator na NB :/ Bo widze Toman ze u Ciebie na tym DFI cos kzywo ta karta siedzi. Na HR-03 były założone wentylatory 100mm a nie 92 jak powinno być domyślnie, dlatego mocno wyciągnięte były zapinki i sam wentylator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 Na HR-03 były założone wentylatory 100mm a nie 92 jak powinno być domyślnie, dlatego mocno wyciągnięte były zapinki i sam wentylator. Troche mnie pocieszyles ale bede sie musial zastanowic nad montazem wentyli bo planuje takie same zamontowac ale tak aby nie kolidowaly z NB wlasnie. UDalo mi sie wyrwac 2 HR03 GT za 240 na allegro :) Teraz tylko jakies wentyle i bedziemy kombinowac. Moze moglbys powiedziec jakie temperatury na tych kartach notuszjesz ale pasywnie, sprawdzales wogule taka opcje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wos Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 @Forrestal - jak bedziesz mial problem z nb mozesz zawsze hr troche odgiac do gory i po klopocie, ja swojego wygialem o jakies 90 stopni bo akurat tyle mi bylo trzeba i dziala wysmienicie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 No proszę. Trochę to ryzykowne, gdyż miedź pokryta niklem jakby była utwardzona. Ale okazuje się, że można. Dobrze wiedzieć. Teraz nasuwa mi się inny pomysł montażu tych HR-03 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...