PioZ Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Ale się uśmiałem. Co jakiś czas z kompa dochodzą różne dziwne dźwięki a to piski a to zgrzyty albo piski i zgrzyty na przemian. Jak sie porządnie wsłuchałem to nawet melodyjka z tego wyszła: zgrzyt x kilka, biiip, zgrzyt x kilka, zgrzyt x kilka, biiip potem dla odmiany samo biiip co jakiś czas - wot tiechnika, muzykalnyj kompjuter! Przez dłuższy myślałem, że to barakuda bo wiele ludzi ostatnio pisze o piskach z dysku. Jakież było moje zdziwienie gdy okazało się że te "melodyjki" dochodzą z zupełnie innego kierunku! Po dokładniejszym osłuchaniu sprzętu okazało się, że to.... zalisiacz "kochany"! Nie dość, że bzyczy to jeszcze gra - full service po prostu, już się nie mogę doczekać aż zacznie gadać :) Piszę to jako przestrogę dla tych którzy zbyt pochopnie mogą oskarżyć swoje dyski o nieuzasadnione bzykanie. Dodam jeszcze, że chodzi o ciężkiego FEELa 300W. Może ktoś chce kupić? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechu Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 swoja droga to bardzo ciekawe:) bo ja tez kiedys doswiadczylem takiego czegos... ale nie podczas normalnej pracy kompa tylko wtedy gdy kumpel poprosil mnie o sprawdzenie jego procka... procek bym spalony a po wsadzeniu go w moja plyte i wlaczeni zasilania nic nie zadziałało.. prócz dziwnych pisków i brzdęków z zasilacza:) ciekawe o co tu chodzi:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 nie slyszliscie o takiej nieudokumentoanej fumcji zasilaczy? o ile dobze pamitam to sie nazya TALKING PSU.niektore modele piszcza inn zgrzytaja ;) ale ogolnie moiac to niezly bajer :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...