Keslaw Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 (edytowane) Komp: Athlon 2x3600 ASUS M2N-E Lifestyle series GF 9600 gt zotac amp edition 2x 1GB ocz technology chieftec 450W Wiem, że AMD to [ciach!]o, ale nie wierze żeby chociaż nie kręcił się na 2.5... Na boxie kręcił się na 2.45 bez problemu, zmieniłem chłodzenie na scythe ninja 2 i jak dam np 9x280 fsb i mnożnik, to komp się włączył, 15 sec na pulpicie i zwiecha. Tak jest za każdym razem jak wchodze na pulpit, reset biosa nic nie pomógł, więc zrobiłem format i jest ok. Ale nie o tym przecież mowa, nie wierze, że nie moge go pokręcić na więcej niż 2.45... Dużo osób mi mówiło, że poleci na lajcie na 3.1-3.2... Mobo mam do kręcenia, zasilacz ma duży zapas mocy, a karta graficzna przez ten słaby procesor nie jest wykorzystywana w 100%, wg obliczeń w zaledwie 60% jak jest 2x2.0 i 80% jak jest @2.45-stąd ta moja chęć podkręcenia tego na jakieś 2.8-2.9. Napięcie miałem 1.35 jak chciałem dać 9x280, tak radził informatyk-skończyło sie formatem ;/ Jakieś porady? Edytowane 14 Lutego 2009 przez Keslaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Po pierwsze kto Ci powiedzial,ze ten proc bedzie chodzil na 3,1-3,2Ghz?? po drugie,jezeli na boxowym chlodzeniu smigal a na ninji nie chce,sprawdz temperatury,bo moze zle zalozyles.A po trzecie,poczytaj moze podstawy oc,bo przestawienie samego fsb,to nie wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 tak radził informatyk-skończyło sie formatem ;/ Jakieś porady?Zmien informatyka bo jest oc-debilem. W jaki sposob obliczyles jak jest wykorzystana karta graficzna przy danej czestotliwosci procesora :lol2: ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
recarep Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 szukam informacji na temat budowy procesora itanium, po googlowaniu znalazłem jedynie to: http://ia64.eprace.edu.pl [ia64.eprace.edu.pl] czy ktoś podpowie gdzie znaleźć więcej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Angielska Wikipedia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...