Tr@volt Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Uffff... - JEST !!! Udało się !!! Na: AMD AthlonieXP 2400+ Coolerku: CoolerMaster HSC-001 Epoxie EP-8RDA nForce (bez plus) RAMie: 2x 256MB Kingstone 400MHz I grafie ATi RADKU 9500Pro 128MB ... Udało nam się z kuzynkiem wycisnąć stabilne (!!!) 2900+ !!! Napięcie 1.85V mnożnik: z 15.0 na 12.0 - tak wychodziło lepiej.... FSB: 190 (czyli 380MHz !) Grzeje się jakieś mmm... ok. 60C - nie po 4 godz. nie przekroczło 64C. W każdym bądź razie okno trzeba otworzyć ;) No więcej z maleństwa na tych pamięciach i przy tym chłodzeniu nie wyciągniemy chyba... (a może skoczyć do sklepu po Vulcano11 ;) ) Wszystko działa cacy, kulturka ( jak na powietrzne chłodzenie ! ) Ponad 4 godz. grania w Project IG i Mafie... i normalnie zapiernicza bezustannie jak poparzona pchła !!! PS. Podaje wyniki z WCpuid: :twisted: :D ym.. zaraz a jak się tu wstawia obrazki :lol: :roll: :cry: ????? (strony nie mam) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Na tym forum jest przynajmniej 2 userow, którzy wykrecili 1700XP@3000XP. Warto było tego 2400? No i te 64*C...zróbcie coś z tym... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolini Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Juz bym wolal tego 1700+, a za reszte kaski jakies solidne chlodzenie nabyc, jakies dobre wc :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 No - takie posty to rozumiem - a nie to co wtedy :D - sprobuj jeszcze obnizyc mnoznik i podniesc FSB - chociaz do 200MHz - i obowiazkowo tryb synchro. Ale i tak ten procek sie cienko kreci - takie napiecie i mniej MHz niz u mnie na 1.7V :( PS nie podnos raczej napiecia powyzej 1.9V bo moze sie to zle skonczyc :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 A wy co tylko zjebe potraficie puscic? Gosc sie cieszy a ci od razu zjeba. Co za ludzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Na tym forum jest przynajmniej 2 userow, którzy wykrecili 1700XP@3000XP. Warto było tego 2400? No i te 64*C...zróbcie coś z tym... Np ja :) jeszcze brakuje 30MHz - narazie to co mam jest stabilne wiec juz niedlugo dobije do 2333 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 rany boskie 64*C 8O 8O 8O 8O zrobcie cos z tym bo wam ten procek pol roku nie przetrwa :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Hehehehe a to jeszcze pewnie zanizona temperatura (epox). Tak dalej a powiecie procowi "papa". Zmiencie chlodzenie na cos mocniejszego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 już sie napaliłem że to 1700+... ;( wtedy by sie było czym chwalić.. a tak... kaszka zmarnowana tylko imho.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lebioda Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Jonathan możesz napisać ile epoxy zaniżają temp.?????Czy robią to różnie i nie da się powiedzieć(chodzi dokładnie o 8RDA+) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Z tego co wiadomo kolo 2-3 stopni. Czasami nawet 5. Ale to chyba nie regola Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Z tego co wiadomo kolo 2-3 stopni. Czasami nawet 5. Ale to chyba nie regola heh dobrze by bylo gdyby zanizaja dosyc sporo bo o 5-7*C odczyty porownywalem z innymi mobos (MSI, Asus) pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pzi Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 nie bardzo widze, gdzie tu masz 2900+ skoro 12x190 = 2280 czyli 30 MHz powyzej specyfikacji 2800+ a to na pewno nie jest 2900+ zakladajac kontynuacje numerowania przy FSB 166 MHz, model 2900+ powinien miec 2333 MHz a model 3000+ - 2416 MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 chyba ze tak zakladamy - ja zakladam zawsze REAL*1,5-500 - mi z tego wychodzi dokladnie 2957,5+ :P wiec juz blizej 3000+ niz 2900+ - a jezeli przyjac nowe oznaczenia to mam nie cale 2900+ - ale jutro podnosze sobie o 14MHz i zobacze jak gada :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Z tego co wiadomo kolo 2-3 stopni. Czasami nawet 5. Ale to chyba nie regola heh dobrze by bylo gdyby zanizaja dosyc sporo bo o 5-7*C odczyty porownywalem z innymi mobos (MSI, Asus) pozdrav Lagier To tym bardziej. Ale widze ze i tak w stresie nie przekroczylem 50stopni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 No więcej z maleństwa na tych pamięciach i przy tym chłodzeniu nie wyciągniemy chyba... (a może skoczyć do sklepu po Vulcano11 ;) )jak te pamieci maja cie ograniczac, skoro to DDR400, a ty doszedles z FSB do 380??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Uffff... - JEST !!! Udało się !!! Na: AMD AthlonieXP 2400+ Coolerku: CoolerMaster HSC-001 Epoxie EP-8RDA nForce (bez plus) RAMie: 2x 256MB Kingstone 400MHz I grafie ATi RADKU 9500Pro 128MB ... Udało nam się z kuzynkiem wycisnąć stabilne (!!!) 2900+ !!! Napięcie 1.85V mnożnik: z 15.0 na 12.0 - tak wychodziło lepiej.... FSB: 190 (czyli 380MHz !) Grzeje się jakieś mmm... ok. 60C - nie po 4 godz. nie przekroczło 64C. W każdym bądź razie okno trzeba otworzyć ;) No więcej z maleństwa na tych pamięciach i przy tym chłodzeniu nie wyciągniemy chyba... (a może skoczyć do sklepu po Vulcano11 ;) ) Wszystko działa cacy, kulturka ( jak na powietrzne chłodzenie ! ) Ponad 4 godz. grania w Project IG i Mafie... i normalnie zapiernicza bezustannie jak poparzona pchła !!! PS. Podaje wyniki z WCpuid: :twisted: :D ym.. zaraz a jak się tu wstawia obrazki :lol: :roll: :cry: ????? (strony nie mam) no właśnie ; masz PC3200, ciśniesz tyklo 12x190=2280 . to jest XP2800+ + 20Mhz wiecej no i ta temperatura..... Spróbuj 12,5x200Mhz czy pójdzie ??? Co to znaczy stabilnie, że windows się zgłosił ???. Spróbuj pracować z PRIME 95 - jak mnie zgłosi błędów - to rzeczywiście masz system stabilny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Z tego co wiadomo kolo 2-3 stopni. Czasami nawet 5. Ale to chyba nie regola heh dobrze by bylo gdyby zanizaja dosyc sporo bo o 5-7*C odczyty porownywalem z innymi mobos (MSI, Asus) pozdrav Lagier To tym bardziej. Ale widze ze i tak w stresie nie przekroczylem 50stopni. ja tez :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tr@volt Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 We`re the greatest - jesssst !!! W pełni stabilne... ok. 198 MHz pamięci i mnożnik 13.0 !!!!! Normalnie ... - jestem dumny :lol: :wink: :D W wcpuid: system clock: 198.18 system bus: 396.36 Internal clock! : 2576.34 !!! W sobote na szczęście otworzyli sklep i mieli na składzie cooler Thermaltake Volcano 11 - kurde 132 zł, ale i tak warto było ;) do tego wentyletor do obudowy coolermaster za 47 zł. Tak na marginesie... :D czym wyłozyć obudowe... własnych myśli nie słysze !!! Dobrze że chociaż dysk jest BarracudaV a nie np. WDC ;) :lol: System działa w pełni stabilnie !!! Gry, programy, - Mafia, Projeck IG, QIII, SolidageII itd. Po moich obliczeniach ze wzoru wychodzi... jakieś 3364.51, czyli to będzie co najmniej !!!! 3300+ !!!! Musimy z kuzynkiem pomyśleć jeszcze nad odblokowaniem tych potoków na Radeonie 9500Pro... mmm 9700 :D :twisted: Muszę jakoś pokazać wam wyniki wcpuid, tylko jak (?) Aha temp. procka to no licznik na Epoxie RDA wskazuje 55C Mnie to zadowala ;) Co wy na to ? AMD AthlonXP 2400+@ok. 3400+ PS. Zawsze chciałem mieć w domu reaktor ;) PS2. (czyt. nie play station 2, tylko post scriptum 2 ;)) ... może ktoś chce kupić CoolerMaster HSC-001 - za ok. 60 zł ? ;) - tygodniowy ! :lol: :D :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Ej, no teraz to jest nieźle! Gratulacje! :D Tylko teraz pozostaje załatwić dobre WC... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 55*C to naprawde jakies 60-62&C a jak na 0.13u to stanowczo za duzo dlugo wam ten proc tak nie pochodzi :evil: zrobcie cos z tym. Co do screena to wrzuc go na jakis serwer i zapodaj link fajnie bedzie popatrzec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Ej, tak sobie właśnie patrzę i widzę, że 'berkut' na 2,6GHz wykręcił swojego 1700+! Nooo, panowie teraz to już trzeba po WC lecieć :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 No teraz ładnie poszedł....tylko za gorąco!!! I z tego, co tam piszesz, to nie testowałeś jakoś specjalnie stabilności, bo na grach może chodzić, a wywalać się gdzie indziej...poszukaj w sieci programu "Prime 95", jak rozwiążesz problemy z chłodzeniem, to sprawdź też "CPU burn", ale to jak zejdziesz poniżej 45*C, bo teraz po zapuszczeniu burna miałbyś pewnie około 70*C... Pozdrawiam, gratulacje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Wzor na XP FSB 333 to REAL*6/5+100 - stary byl bardziej korzystny :) bo byl REAL*3/2-500 - wedlug starego masz faktycznie 3364+ a wedlug nowego juz tylko 3191+ - zreszta nie wiem o co sie spuszczac - podaje sie MHz i tyle - zreszta zobacz moj opis... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 czy napiecie 1,8 V dla DUT3C xp1,7 to duzo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 to tylko 0,2V wiecej - wiec nie - o ile zapewnisz odpowiednie chlodznie i temp nie bedzie przekraczac 50 stopni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pzi Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 System działa w pełni stabilnie !!! Gry, programy, - Mafia, Projeck IG, QIII, SolidageII itd. zapusc prime95 na 24h to sie dowiesz czy jest stabilnie :D Musimy z kuzynkiem pomyśleć jeszcze nad odblokowaniem tych potoków na Radeonie 9500Pro... mmm 9700 :D :twisted: ze co? przeciez 9500 pro ma 8 potokow a tylko szyne obcieta na 128 bit... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Racja!! Jedynym Radkiem jakiego można bujać na 9700 jest 9500 non-pro, pod warunkiem że jest na PCB30, czyli takim samym co 9700, i musowo wersja ze 128 ramu, 9500pro ma inną płytkę więc nic nie zrobisz, najwyżej taktowanie zwiększysz, Było o tym już na forum i to dużo. poszukaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 ech spoczko ja tez tyle wycisnolem (2550MHz) tylko ze na 1.7+ / 1.875V :twisted: oczywiscie WC i temp ponizej 50 stopni to jest dopiero reaktor ale za ta kase za te bajeranckie wentyle i to 2.4+ trzeba bylo kupic jakies wypasione WC z antkiem 1.7+ :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ST@LOWY SZCZUR Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 no to zobaczye co ja wycisne z mojego starego 1700+ od niedawna jestem włascicielem epoxiorka z plusem i HiperX pc370 :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...