solmyr Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Zestaw z AMD 0 Procesor Athlon 64 x2 4850E s.AM2 BOX 245 1 Płyta główna Asus M3A78-EM A780G s AM2+ 330 3 Pamięć RAM Kingston 2GB DDR2-800 Non-ECC 105 5 Dysk Twardy WD WD3200AAKS 320GB sATA II 16MB 195 6 Obudowa Cooler Master Elite RC-330K Black B/Z 159 7 Zasilacz Tagan U33II 400 Watt Super Rock Series 255 10 Klawiatura Microsoft Comfort Curve Keyboard 2000 B2L-00071 79 11 Myszka Logitech 910-000199 RX250 Optical Black 45 Cena zestawu brutto: 1413 0 Procesor Intel Celeron Dual-Core E1400 2.0 GHz s. 775 Box 209 1 Płyta główna Gigabyte GA-EG43M-S2H 1.0 G43 VGA1 379 3 Pamięć RAM Kingston 2GB DDR2-800 Non-ECC 105 5 Dysk Twardy WD WD3200AAKS 320GB sATA II 16MB 195 6 Obudowa Cooler Master Elite RC-330K Black B/Z 159 7 Zasilacz Tagan U33II 400 Watt Super Rock Series 255 10 Klawiatura Microsoft Comfort Curve Keyboard 2000 1 79 11 Myszka Logitech 910-000199 RX250 Optical Black 45 Cena zestawu brutto: 1426 Zestawy w podobnej cenie, te 10 zł nie gra roli. Który zestaw jest lepszy - (szybszy, bardziej przyszłościowy). Co zmienić w tym zestawie (na czym można zaoszczędzić - priorytetem jest koszt). Komputer dla teścia, do internetu, skypa, zgrywania zdjęc z aparatu. System to będzie Vista, więc fajnie gdyby to jakoś chodziło. Konfiguracja z PROLINE, ograniczeniem był słaby wybór zasilaczy. Może <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> co innego. Co do budy to też nie jestem przekonany, ale chciałbym coś nie tandetnego. Pomóżcie:> Napęd optyczny już jest jakiś NEC na ide, ale daje radę więc nie ma sensu płacić za nowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Brałbym zestaw z AMD, po paru zmianach będzie o wiele lepszy. Płytę bierz M3N78 (290zł), procesor Athlona 7750 i zestaw jest na poziomie Intela z E5200, z tym, że ma lepszą integrę. Co do reszty poczekaj na wypowiedzi innych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solmyr Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Brałbym zestaw z AMD, po paru zmianach będzie o wiele lepszy. Płytę bierz M3N78 (290zł), procesor Athlona 7750 i zestaw jest na poziomie Intela z E5200, z tym, że ma lepszą integrę. Co do reszty poczekaj na wypowiedzi innych. OK dzięki za uwagi. Co do płyty - czy gf8200 jest lepszy od hd3200? Czy zaproponowana przez ciebie płyta ma Express Gate? teść średnio co 2 tygodnie rozwala system, więc by się przydało:P A co do procka - to jest on dużo wydajniejszy? To 50 zł więcej, i też pobór mocy 2x większy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 OK dzięki za uwagi. Co do płyty - czy gf8200 jest lepszy od hd3200? Czy zaproponowana przez ciebie płyta ma Express Gate? teść średnio co 2 tygodnie rozwala system, więc by się przydało:P A co do procka - to jest on dużo wydajniejszy? To 50 zł więcej, i też pobór mocy 2x większy Raz trochę lepszy, raz trochę gorszy - ogólnie podobny poziom. Express Gate jest :wink: . Co do Athlona 7750 - zegar w zegar jest wydajniejszy od 5% do 20%, w zależności od aplikacji. Czy warto - uważam, że tak, w dodatku ten proc ma odblokowany mnożnik, więc łatwo go będzie podkręcić w razie czego. Na pewno w razie dodania w przyszłości jakiejś karty będzie lepszym rozwiązaniem niż starszy Athlon. Jeśli szukasz energooszczędności i ciszy, to Athlon 4850E może być lepszym wyborem. Ten należy do ciebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solmyr Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Raz trochę lepszy, raz trochę gorszy - ogólnie podobny poziom. Express Gate jest :wink: . Co do Athlona 7750 - zegar w zegar jest wydajniejszy od 5% do 20%, w zależności od aplikacji. Czy warto - uważam, że tak, w dodatku ten proc ma odblokowany mnożnik, więc łatwo go będzie podkręcić w razie czego. Na pewno w razie dodania w przyszłości jakiejś karty będzie lepszym rozwiązaniem niż starszy Athlon. Jeśli szukasz energooszczędności i ciszy, to Athlon 4850E może być lepszym wyborem. Ten należy do ciebie. Procka wezmę jednak 4850, a jaki zasilacz można by dać zamiast Tagana (coś tańszego)? Co do budy to znalazłem na allegro Chieftec Dragon Midi za 175 zł, więc chyba taką wezmę. lub taką - NZXT TRINITY LITE BLACK -159 - co niej myślicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 mc 350 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Zestaw na intelu nie trafiony. Płyte wziąć na G31 za 220zł a proca E5200 za 319zł. A tą grzałke od AMD bym pożegnał na wstępie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 4850E to akurat dosyć chłodny procek. Poza tym AMD wcale się tak nie grzeje, szczególnie G2, u mnie na boxie w stresie nie mial nigdy więcej niż 43*. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Mówiłem o tej grzałce: procesor Athlona 77504850 ok ale E5200 sporo wydajniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 A to sory. Tu się muszę zgodzić. Z drugiej strony jednak zestaw pod AMD z Athlonem 4850, będzie wystarczająco (może i aż nadto) wydajny, a będzie lepsza płyta główna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Z tym że akurat G31 będzie wystarczająca. A nowe opragromowania będą wymagać coraz mocniejszego cepa wiec E5200 dlużej pochodzi bez modernizacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solmyr Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Z tym że akurat G31 będzie wystarczająca. A nowe opragromowania będą wymagać coraz mocniejszego cepa wiec E5200 dlużej pochodzi bez modernizacji. Dobierając sprzęt kierowałem się tym, żeby mieć najlepszą integrę. Chciałbym aby miała HDMI (tak na wszelki wypadek) i uciągnęła bez problemu aero + ładne dekodowanie filmów. Mówicie, że lepszy będzie szybszy proc ( e5200 niż 4850 ) niż wydajniejsza grafika? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Skoro teściu nie gra to po co mu wydajniejsza integra? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 (edytowane) Skoro teściu nie gra to po co mu wydajniejsza integra?Tym samym tropem, po co mu wydajniejszy proc? Ja bym się decydował na energooszczędnego athlona i płytę 790GX +2*1gb z grafiką HD3300. Zawsze w przyszłości może zamontować nowy procesor PII i do tego może zainstalować kartę graficzną, gdyby na przykład zechciał kiedyś zagrać, lub wnuczkowi grę włączyć. A na dzień obecny taki zestaw i tak w 100% wystarczy do wszystkiego więc po co przepłacać za Intela? Edit: OK, w praktyce wyszło to tak: Produkt Cena Ilość Wartość AMD Athlon 4850e AM2 BOX » Opis 235,00 235,00 Gigabyte GA-MA78GM-S2H » Opis 330,00 330,00 Samsung SpinPoint F1 HD322HJ (320GB, 7200RPM, 16MB, SATA/300, NCQ) » Opis 199,00 199,00 Goodram DDR2 Dual Channel 2x1024MB 800MHz CL5.0 BOX » Opis 100,00 100,00 Cooler Master Elite 331 czarno-srebrna » Opis 135,00 135,00 Modecom MC-350 350W » Opis 110,00 110,00 Labtec Standard Plus Keyboard black PS/2 » Opis 27,00 27,00 Microsoft Basic Optical Mouse Black » Opis 25,00 25,00 Wartość produktów: 1161,00 zł Koszt dostawy: 19,00 zł Za pozostałą kasę teść może kupić oryginalny windows 7 64 jak się ukaże i gra gitara, będzie zadowolony :D Przy czym z deka przyciąłem na płycie, ale ta będzie dobra, dźwięk jeden z najlepszych w płytach 889A, grafika 3200 wystarczy, a jak by co to zamontuje sobie teść kartę kiedyś ;) Edytowane 16 Lutego 2009 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solmyr Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Tym samym tropem, po co mu wydajniejszy proc? Ja bym się decydował na energooszczędnego athlona i płytę 790GX +2*1gb z grafiką HD3300. Zawsze w przyszłości może zamontować nowy procesor PII i do tego może zainstalować kartę graficzną, gdyby na przykład zechciał kiedyś zagrać, lub wnuczkowi grę włączyć. A na dzień obecny taki zestaw i tak w 100% wystarczy do wszystkiego więc po co przepłacać za Intela? Edit: OK, w praktyce wyszło to tak: Produkt Cena Ilość Wartość AMD Athlon 4850e AM2 BOX » Opis 235,00 235,00 Gigabyte GA-MA78GM-S2H » Opis 330,00 330,00 Samsung SpinPoint F1 HD322HJ (320GB, 7200RPM, 16MB, SATA/300, NCQ) » Opis 199,00 199,00 Goodram DDR2 Dual Channel 2x1024MB 800MHz CL5.0 BOX » Opis 100,00 100,00 Cooler Master Elite 331 czarno-srebrna » Opis 135,00 135,00 Modecom MC-350 350W » Opis 110,00 110,00 Labtec Standard Plus Keyboard black PS/2 » Opis 27,00 27,00 Microsoft Basic Optical Mouse Black » Opis 25,00 25,00 Wartość produktów: 1161,00 zł Koszt dostawy: 19,00 zł Za pozostałą kasę teść może kupić oryginalny windows 7 64 jak się ukaże i gra gitara, będzie zadowolony :D Przy czym z deka przyciąłem na płycie, ale ta będzie dobra, dźwięk jeden z najlepszych w płytach 889A, grafika 3200 wystarczy, a jak by co to zamontuje sobie teść kartę kiedyś ;) OK dziękuję za propozycję. Ten zasilacz da radę? Kasa na system jest przewidziana, niemniej jednak każda oszczędność to plus, bo pensja jest niezbyt wysoka..... Co do klawiatury to można ją zmienić na tańszego logitecha, albo ms, ale chyba labteca nie wezmę, - do starego kompa kupiłem najtańszego samsunga - za dwadzieścia kilka złotych - i używać się tego nie da. Klawisze się wciskają i zostają wciśniete.... chyba że labtec jest inny... Choć z drugiej strony nawaliły mi ostatnio dwa Logitech media keyboard - które kupiłem kilka lat temu za ponad 150 zł :/ Czy możesz i powiedzieć, dlaczego zaproponowałeś tego GB zamiast asusa (cena identyczna)? W asusie Express Gate jest zaletą, teść ma talent do niszczenia systemu - a EX przynajmniej umożliwiłby mu używanie netu gdy rozwali system:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 W zestawie by maxymili zmieniłbym płytę główną na ASRocka A780GXE. Reszta jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Tym samym tropem, po co mu wydajniejszy proc? Ja bym się decydował na energooszczędnego athlona i płytę 790GX +2*1gb z grafiką HD3300. Zawsze w przyszłości może zamontować nowy procesor PII i do tego może zainstalować kartę graficzną, gdyby na przykład zechciał kiedyś zagrać, lub wnuczkowi grę włączyć. A na dzień obecny taki zestaw i tak w 100% wystarczy do wszystkiego więc po co przepłacać za Intela? Chyba się zapędziłeś. Na dzień dzisiejszy masz szybszego kompa na E5200 (różnica ok 20% między X2 a E5200). W czasie późniejszym gdy E5200 przestanie zadowalać wydajnością jest opcja zmiany na quada. Na G31 odpalisz quada więc dla mnie nie ma na obecną chwile zalet by posiadać płytę pod P2 i o wiele słabszego proca gdyż to tylko przyspieszy kolejną modernicacje. AMD ma sens na obecną chwile przy kupnie gdy potrzeba na teraz bardzo dużej wydajności i trzeba kase bardzo rozsądnie gospodarować. W przypadku upgrade'u ktory by miał nastąpić w przyszłości różnica w cenie quada i P2 nie będzie już taka jak teraz. solmyr postaw na intela. Niezawiedziesz się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Tej G31 nie ma co np. z ASRockiem A780GXE porównywać. W dodatku sama G31 ma ograniczenia takie, jak P31 np. odnośnie RAM. Procesor nie jest słaby, zaś Phenomy II tylko czekają. Do tego integra 780G o wiele lepsza.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Ograniczenie takie że wsadzisz 4GB RAM. Na obecne czasy to akurat wystarczająca ilość. CF też niepotrzebne. RAID również. OC lepsze ale czy teść podkręca? Jedynie możemy mówić o dźwiękówce jeśli jest melomanem. Integra może jest lepsza ale o przyjemnej rozrywce również można zapomieć. Teraz pytanie głębsze: kupić teraz słabego proca i odrazy zbierać na modernizacje czy mieć lepszego i zwlekać z modernizacją sporo dłużej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Teraz pytanie głębsze: kupić teraz słabego proca i odrazy zbierać na modernizacje czy mieć lepszego i zwlekać z modernizacją sporo dłużej? Nie przesadzasz trochę?? Ten X2 spokojnie starczy do wszystkiego co może być robione na takim kompie. Różnica między X2 a E5200 nie będzie w niczym odczuwalna. Internet nie będzie pracował szybciej na Intelu.... Poza tym nikt nie każe mu od razu zbierać na modernizację, żeby tam Phenoma wkładać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janisław Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Chyba się zapędziłeś. Na dzień dzisiejszy masz szybszego kompa na E5200 (różnica ok 20% między X2 a E5200). W czasie późniejszym gdy E5200 przestanie zadowalać wydajnością jest opcja zmiany na quada. Na G31 odpalisz quada więc dla mnie nie ma na obecną chwile zalet by posiadać płytę pod P2 i o wiele słabszego proca gdyż to tylko przyspieszy kolejną modernicacje. AMD ma sens na obecną chwile przy kupnie gdy potrzeba na teraz bardzo dużej wydajności i trzeba kase bardzo rozsądnie gospodarować. W przypadku upgrade'u ktory by miał nastąpić w przyszłości różnica w cenie quada i P2 nie będzie już taka jak teraz. solmyr postaw na intela. Niezawiedziesz się. Ktoś się na pewno zapędził... przeczytaj raz jeszcze do czego będzie używany komputer :rolleyes: Poza tym zauważ też Intel już powoli opuszcza socket 775, więc nie jest wcale pewne że quady na tą platformę potanieją albo będą w ogóle dostępne. Identyczna sytuacja była z s939 od AMD i prockami X2 - zamiast tanieć sporo podskoczyły do góry po wycofaniu z produkcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Poza tym nikt nie każe mu od razu zbierać na modernizację, żeby tam Phenoma wkładać. Bo po co? Do internetu dużo nie trzeba A nowe opragromowania będą wymagać coraz mocniejszego cepa Skype czy Firefox chyba w przyszłości nie będą wymagały mocnego procesora... Do takich zastosowań jak najbardziej energooszczędny AMD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Ograniczenie takie że wsadzisz 4GB RAM. Na obecne czasy to akurat wystarczająca ilość. CF też niepotrzebne. RAID również. OC lepsze ale czy teść podkręca? Jedynie możemy mówić o dźwiękówce jeśli jest melomanem. Integra może jest lepsza ale o przyjemnej rozrywce również można zapomieć. Teraz pytanie głębsze: kupić teraz słabego proca i odrazy zbierać na modernizacje czy mieć lepszego i zwlekać z modernizacją sporo dłużej? No nie. G31 nie podkręca się prawie wcale. Zintegrowany układ graficzny nie ma wsparcia full HD a nie oszukujmy się niedługo .mkv to będzie tyle co teraz .avi no i po co ci 20 czy 10% więcej na procu kiedy nie ma tego co najważniejsze? @Miguel707 - co do AsRocka, nie miałem tej płyty ale czytam że jest dobra i ma OC więc nie wiedzę powodu by ją bojkotować. Do tej pory AsRock był firmą skrajnie budżetową, ale widzę ostatnio wypuszcza niektóre bardzo ambitne płyty (jak na swoje standardy). Tak że ten AsRock ok, ale na inne uważaj. Płyta główna którą poleciłem w poprzednim poście ma dobrą dźwiękówkę i ogólnie niezły standard w przystępnej cenie. Stosunek cena jakość zdecydował, że to ją wybrałem. Co do labteca. To podwykonawca Logitecha, tak więc kupując logitecha i tak kupujesz labteca. Nie jest pewne, że wszystkie labtec są bardzo dobre, ale bardzo zła nie będzie. Osobiście nie testowałem, mam klawiaturę HP bo jest znacznie lepsza od logitechów etc, taka jak mam kosztuje ok 60zł, ale jest trudno dostępna, ostatnio widziałem ją rok temu za 45zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 @ dzikidaniel 780G i brak komfortu grania? I tak o wieki wyprzedza swoich "konkurentów" np. G31. To tu będzie bardziej widoczna różnica (filmy w wysokiej jakości), a nie w energooszczędnym X2 vs E5200. @ maxymili Wiem, że ASRock słynie jedynie z poszczególnych modeli (np. modele na s.939). A780GXE uważam za płytę główną lepszą od przedstawicieli Gigabyte, bądź Asusa. Dlatego ją polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solmyr Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Jeszcze jedno - założenie jest takie, że komp raczej modernizowany nie będzie. Chyba że coś padnie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Jak komp do neta i filmów to starczy spokojnie na parę lat. Zawsze będzie mozna władować tam jednak lepszą grafę, wymienić proca, dołożyć ramu. Ale nawet bez tego będzie dawał radę dłuuugi czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Dla teścia na pewno będzie to bardzo dobry komputer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeDpl Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Tak jak koledzy stawiał bym na AMD + dobra płyta z przynajmniej HD3200. Sprzęt na pewno nie będzie podkręcany, bop niby po co? A co do rozwalania systemu przez teścia to zrób tak jak ja zrobiłem swojej mamie.Na konto administratora hasło + ten artykuł użytkownik pod kontrolą PS. Super sprawa z możliwością włączenia exploratora, instalujesz firefoxa i gicior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 ...A co do rozwalania systemu przez teścia to zrób tak jak ja zrobiłem swojej mamie.Na konto administratora hasło + ten artykuł użytkownik pod kontrolą PS. Super sprawa z możliwością włączenia exploratora, instalujesz firefoxa i gicior Ubezwłasnowolnienie teścia to już brzmi jak wyzwanie ;) kobieta łatwiej takie coś znosi niż mężczyzna, lepiej nie ograniczaj mu praw, chyba, że sam poprosi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solmyr Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 Ubezwłasnowolnienie teścia to już brzmi jak wyzwanie ;) kobieta łatwiej takie coś znosi niż mężczyzna, lepiej nie ograniczaj mu praw, chyba, że sam poprosi. Teraz działa na suse i go rozpieracza w tydzień.... Ja sam już nie wiem co jest grane, może to wina hardwaru..... Ale co tydzień jest gdzieś telefon że komp nie działa, żebym przyjechał.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...