Rafal-N Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 (edytowane) Stan faktyczny: 2 dyski twarde: - pierwszy: filmy, muzyka, gry (obrazy .iso) + masa wirusów (z pendrve'a, które rozmanażają się jak drożdże i ciężko je wyplewić) - drugi: nowy, brak danych. Moim zamiarem jest skopiowanie (ponieważ nie mam odpowiedniej ilości DVD) danych z dysku pierwszego (oczywiście bez wirusów :)) na dysk drugi za pomocą Kubuntu Live DVD (wykrywa partycje NTFS bo już to sprawdzałem). Pytanie: Czy rzeczywiście podczas kopiowanie danych z pierwszego dysku na drugi nie przeniosą mi sie złośliwe robale? Słyszałem, że taki sposób przenoszenia danych jest całkowicie bezpieczny, ale wole sie jeszcze upewnić. Uwaga: podobne pytanie zadalem w moim wcześniejszym temacie, ale nie udzielono mi odpowiedzi. Edytowane 14 Lutego 2009 przez Rafal-N Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Pytanie: Czy rzeczywiście podczas kopiowanie danych z pierwszego dysku na drugi nie przeniosą mi sie złośliwe robale? Słyszałem, że taki sposób przenoszenia danych jest całkowicie bezpieczny, ale wole sie jeszcze upewnić.Wirusy się nie skopiują pod warunkiem, że sam ich nie skopiujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 naucz sie korzystac z antywirusa a nie kombinujesz jak kon pod gore - co z tego ze sobie pod [brzydkie określenie na linuksa]em skopiujesz jak potem podlaczysz dysk pod windowsa i znow bedziesz mial wirusy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...