Skocz do zawartości
mskstef

Razer Lachesis Big Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, mam problem z myszka razer lachesis... mając ją 4 miechy wszystko było w porządku... pewnego dnia usłyszałem dźwięk jak by mysz została odłączona od usb i z powrotem włożona (a sama zmieniła profil i zresetowała ustawienia dpi oraz Hz na default czyli 1500dpi oraz 500hz)... jednak po każdym kliknięciu jakiegokolwiek przycisku myszka zachowywała się jak bym zmieniał w niej ustawienia i akceptował je (poprostu zacinała się a myszka mrygała tak jak na tym linku http://www.youtube.com/watch?v=KbmapOcecf0 ) czasami myszka (nie wiem w jaki sposób) działa przez 30min-2h a potem znowu się zacina (i nic nie pomaga.. nawet zainstalowanie na nowo limewire najnowszego oraz versji streowników na 1.1, zmiana usb czy nawet sformatowanie komputera) ... i po pewnym czasie słyszę ciągle dźwięki w komputerze jak bym ją wyjmował i wkładał do usb i robi to w nieskończoność...( sama zmienia profile itp.). Dlaczego tak się stało :(? Jak temu zaradzić help :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, mam problem z myszka razer lachesis... mając ją 4 miechy wszystko było w porządku... pewnego dnia usłyszałem dźwięk jak by mysz została odłączona od usb i z powrotem włożona (a sama zmieniła profil i zresetowała ustawienia dpi oraz Hz na default czyli 1500dpi oraz 500hz)... jednak po każdym kliknięciu jakiegokolwiek przycisku myszka zachowywała się jak bym zmieniał w niej ustawienia i akceptował je (poprostu zacinała się a myszka mrygała tak jak na tym linku http://www.youtube.com/watch?v=KbmapOcecf0 ) czasami myszka (nie wiem w jaki sposób) działa przez 30min-2h a potem znowu się zacina (i nic nie pomaga.. nawet zainstalowanie na nowo limewire najnowszego oraz versji streowników na 1.1, zmiana usb czy nawet sformatowanie komputera) ... i po pewnym czasie słyszę ciągle dźwięki w komputerze jak bym ją wyjmował i wkładał do usb i robi to w nieskończoność...( sama zmienia profile itp.). Dlaczego tak się stało :(? Jak temu zaradzić help :(

musisz usunąć ustawienia z pamięci podręcznej myszy ona ma 32kb pamięci na ustawienia także jeśli podłączysz ja do innego kompa problem może się powtarzać ale na wszelki wypadek podłączyłbym ją pod inny sprzęt dla pewności jeśli na innym będzie działać , odinstaluj ją porządnie łącznie z usunięciem z rejestru info o niej i zainstaluj najnowsze stery i firmware , jeśli to nie pomoże spr. format zrobić ( kiedyś i tak by się przydał...) jeśli to nie pomoże reklamuj!!!! miałem tą mysz do wczoraj dzisiaj przesiadłem się na Logitech G9 i tobie też radzę !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 90% masz uszkodzony kabel, to czesta przypadlosc u razera. Zazwyczaj kabel jest przerwany gdzies na pierwszych kilku centymetrach patrzac od strony myszki. Jesli masz jakies doswiadczenie z lutownica, to naprawa zajmie 10-15 minut (wystarczy rozkrecic mysz, odciac uszkodzona czesc kabla, przelutowac piny i zlozyc wszystko do kupy), jak nie to wysylaj na gware, powinni wymienic od reki.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi