Skocz do zawartości
_fake

Nie Mogę Postawić Windowsa Xp

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mogę postawić Windowsa XP(SP2)

Bootuje z płyty bez problemu, instaluje się bez problemu, a po pierwszym restarcie pojawia się takie coś:

http://xs536.xs.to/xs536/09076/100_0434915.jpg

Płyta

ECS GeForce6100SM-M

Dysk

Seagate 500 GB SATA

Nie wiem jak sobie z tym poradzic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z podobnym błędem borykaliśmy się z kolegą kiedyś. Ostatecznie pomogło zmniejszenie rozmiaru partycji. Byćmoże wystarczyłoby ją usunąć i postawić od nowa z minimalnie mniejszym/zmienionym rozmiarem. Jednak jeśli masz dane na pozostałych partycjach, to jest to ryzykowne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zresetowałem cmos

ale nadal wyswietla:

błąd odczytu dysku

naciśnij ctr+alt+delete aby kontynuować

Z podobnym błędem borykaliśmy się z kolegą kiedyś. Ostatecznie pomogło zmniejszenie rozmiaru partycji. Byćmoże wystarczyłoby ją usunąć i postawić od nowa z minimalnie mniejszym/zmienionym rozmiarem. Jednak jeśli masz dane na pozostałych partycjach, to jest to ryzykowne.

mogę zmniejszyć za pomocą gparted (mam 3 partycje - 100,100, reszta) - jedną z tych setek mogę zmniejszyć - bo przeniosłem dane na pozostałe partycje. Jesteś peny, że to coś da ? Do czego ją sformatować ntfs czy fat32?

PROBLEM ROZWIĄZANY

(opisze tutaj - może jeszcze komuś się przyda)

uruchomiłem w gparted, dałem flage boot (na partycji na której chciałem dać system)

sformatowałem, postawiłem Windowsa i się uruchomił

dzięki za pomoc

Edytowane przez _fake

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi