_fake Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Nie mogę postawić Windowsa XP(SP2) Bootuje z płyty bez problemu, instaluje się bez problemu, a po pierwszym restarcie pojawia się takie coś: http://xs536.xs.to/xs536/09076/100_0434915.jpg Płyta ECS GeForce6100SM-M Dysk Seagate 500 GB SATA Nie wiem jak sobie z tym poradzic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 (edytowane) Spróbuj ustawić dysk w BIOSie na LBA i skasuj wszystkie partycje. Oczywiście najpierw zrób backup, o ile masz jakieś ważne dane. Edytowane 14 Lutego 2009 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_fake Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 (edytowane) nie mogę - mam tylko auto i large wszystkich partycji zbackupować nie dam rady Edytowane 14 Lutego 2009 przez _fake Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JwR Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 zresetuj biosa na początek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Z podobnym błędem borykaliśmy się z kolegą kiedyś. Ostatecznie pomogło zmniejszenie rozmiaru partycji. Byćmoże wystarczyłoby ją usunąć i postawić od nowa z minimalnie mniejszym/zmienionym rozmiarem. Jednak jeśli masz dane na pozostałych partycjach, to jest to ryzykowne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_fake Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 (edytowane) zresetowałem cmos ale nadal wyswietla: błąd odczytu dysku naciśnij ctr+alt+delete aby kontynuować Z podobnym błędem borykaliśmy się z kolegą kiedyś. Ostatecznie pomogło zmniejszenie rozmiaru partycji. Byćmoże wystarczyłoby ją usunąć i postawić od nowa z minimalnie mniejszym/zmienionym rozmiarem. Jednak jeśli masz dane na pozostałych partycjach, to jest to ryzykowne. mogę zmniejszyć za pomocą gparted (mam 3 partycje - 100,100, reszta) - jedną z tych setek mogę zmniejszyć - bo przeniosłem dane na pozostałe partycje. Jesteś peny, że to coś da ? Do czego ją sformatować ntfs czy fat32? PROBLEM ROZWIĄZANY (opisze tutaj - może jeszcze komuś się przyda) uruchomiłem w gparted, dałem flage boot (na partycji na której chciałem dać system) sformatowałem, postawiłem Windowsa i się uruchomił dzięki za pomoc Edytowane 14 Lutego 2009 przez _fake Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...