BlackNitro Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 (edytowane) witam mam mam pytanie kupiłem dekoder HD z UPC (philips) mam telewizor Samsunga 40 calowy 8 seria i zacina mi sie dekoder fachowcy z UPC mówią że to wina telewizora ale w końcu dekoder jest do telewizora nawet na instrukcji jest pokazane że dekoder morze stać pod telewizorem prosze o pomoc i fachową odpowiedź z góry dziękuje Edytowane 14 Lutego 2009 przez BlackNitro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kebob Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 Co znaczy, że się zacina? Opisz dokładnie co się dzieje. Korzystając z tego tematu: czy orientuje się ktoś jak to jest gdy mam w domu 3 telewizory, a chciałbym zamówić sobie telewizję cyfrową UPC z dekoderem? Bo jak ma się TV satelitarną, to mając tylko jeden dekoder, to jak rozdzielę sygnał za nim to we wszystkich telewizorach będzie to samo, a jak rozdzielę przed nim to będzie leciał sygnał nieodkodowany. BTW BlackNitro, sugerowałbym zacząć używać dużych liter, przecinków i kropek. Bo taki tekst pisany jednym ciągiem niewygodnie się czyta. Oraz korzystać ze słownika, bo morze to jest Bałtyckie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 Kazdy dekoder umozliwia ogladanie tylko na 1 TV - no chyba ze chcesz wszedzie miec to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 Te dekodery to kupa.... tak TV zakłucaja je inic ci nie da przeniesienie go o 20 cm... Używam go od dłuższego czasu i np zawiesza się przełanczanie kanałów przez aktywną funkcję automatycznego kontrastu i podświetlenia w TV Samsungu. Musiałem wyłączyć automatyczne ustawienia w zależności od jasności otoczenia bo jakieś 5 min po odpaleniu TV mogłem sobie klikać do woli on zmulał jak pies inie szło kanału wybrać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackNitro Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 (edytowane) Mój problem polega na tym że zakłóca się , nie da się zmienić kanałów w sumie to nic nie można prócz tego , że trzeba czekać aż sam się odwiesi lub wyłączyć telewizor wtedy zadziała. Jak mi przynieśli dekoder to fachowiec musiał wyłączyć telewizor żeby móc cokolwiek zrobić, jak zadzwonił na centrale to powiedzieli mu żeby wyłączył podświetlanie lecz to nic nie dało ,ostatni zacina się bardzo często. Czy wezwanie fachowca od Samsunga da coś czy nie . Edytowane 15 Lutego 2009 przez BlackNitro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 (edytowane) Mój problem polega na tym że zakłóca się , nie da się zmienić kanałów w sumie to nic nie można prócz tego , że trzeba czekać aż sam się odwiesi lub wyłączyć telewizor wtedy zadziała. Jak mi przynieśli dekoder to fachowiec musiał wyłączyć telewizor żeby móc cokolwiek zrobić, jak zadzwonił na centrale to powiedzieli mu żeby wyłączył podświetlanie lecz to nic nie dało ,ostatni zacina się bardzo często. Czy wezwanie fachowca od Samsunga da coś czy nie .Samsung nie ma tu nic do roboty , te dekodery są kijowe ,nie dość że tandetnie wykonane to się zakłucają z TV i nie tylko z samsungami. W opcjach telewizora poszukaj funkcji , automatycznego kontrastu i wyłącz . Powinno pomóc. Tyle że wtedy TV nie będzie się automatycznie od waruków otoczenia dostrajał z obrazem ... ale można z tym żyć . Ogulnie ujmując wszelkie automatyczne ustawienia telewizorów , które wykożystują czujnik na przednim panelu TV zakłucają pracę tych dekoderów. Miałem dokładnie ten sam problem co Ty i wyłączenie tych funkcji pomogło jest Ok. Edytowane 15 Lutego 2009 przez konio68 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackNitro Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 aha dzięki za pomoc mam Samsunga 856 (seria 8) w menu wszedłem w opcje kontrast ale niema opcji automatycznej u mnie kontrast jest ustawiony na (82) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 aha dzięki za pomoc mam Samsunga 856 (seria 8) w menu wszedłem w opcje kontrast ale niema opcji automatycznej u mnie kontrast jest ustawiony na (82) Nie znam menu seri 8 ani tego modelu .... ale to nie będzie tam gdzie masz kontrast regulacje w menu tylko w głównych ustawieniach obrazu . Jak wejdziesz w menu potem w obraz ...masz tam ( optymalizacja kontrastu ) i ( czujnik jaskrawości ) ? ten drugi u mnie robił zakłucenia - obie funkcje muszę mieć wyłączone .... spróbuj jeszcze jak nie masz tych funkcji z funkcją automatycznej regulacji głośności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...