u96aro Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 Witam prosze uprzejmie o pomoc w zakupie płyty dla quada 9650 ( 3ghz) przy wyborze prosze kierowac sie wytycznymi: -procek bedzie krecony - chccialbym tak do 4,5 ghz jesli sie uda -budzet 1000zl +\- 100 zl ( moge doplacic jesli bedzie warto ) -preferowana plyta o dobrej konstrukcji i chlodzeniu (grafta to gtx 285 - aby nie zaslaniala czegos waznego na plycie? jakiegos mostku etc gdybym chcial dac tam chlodzenie ) -obslugiwany ram ddr3 -procek chlodzony bedzie przez thermalright'a ultra-120 Extreme ( wiec wazne aby sie zmiescil ) Z gory dziekuje za propozycje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misquamaqus Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 Moze taka: http://www.karen.pl/komputronik.php/produc...-T3RS_Plus.html A moze cos od asusa: http://www.ceneo.pl/1935352 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 A po co Ci DDR3? Nie masz na co kasy wydawać? Zostań przy DDR2 i weź P5Q-E. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 Witam prosze uprzejmie o pomoc w zakupie płyty dla quada 9650 ( 3ghz) przy wyborze prosze kierowac sie wytycznymi: -procek bedzie krecony - chccialbym tak do 4,5 ghz jesli sie uda -budzet 1000zl +\- 100 zl ( moge doplacic jesli bedzie warto ) -preferowana plyta o dobrej konstrukcji i chlodzeniu (grafta to gtx 285 - aby nie zaslaniala czegos waznego na plycie? jakiegos mostku etc gdybym chcial dac tam chlodzenie ) -obslugiwany ram ddr3 -procek chlodzony bedzie przez thermalright'a ultra-120 Extreme ( wiec wazne aby sie zmiescil ) Z gory dziekuje za propozycje Coś na X48 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
u96aro Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 Dlatego ddr3 bo powiedzmy ze dostalem w spadku i posiadam 8 gb tejze pamieci a dokladnie 1800MHz DHX Dominator CL8 i to byl impuls aby dokupic reszte pod to, dlatego pytam :) czy ktos z Panstwa moze cos powiedziec na temat plyty Asus P5Q3 na P45 lub tez Asus P5E64 Evolution? no chyba ze te dfi lanparty UT x48-T3RS lub tez UT P45-T3RS naprawde sam juz nie wiem dlatego prosze o pomoc.Dziekuje za zaintereswoanie tematem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Jeśli już rozważasz config płyta główna za 1000zł z pamięciami DDR3, to może warto pomyśleć nad Core i7? Bo cenowo to chyba i tak niewiele zmienia, a i7 jest niezły wydajnościowy no i przyszłościowy (nowy socket) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
u96aro Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Tzn sprawa sie przedstawia tak ze zestaw ten bedzie na dlugi czas - nie bedzie modernizowany, ramy mam i procek tez mam dlatego i7 nie wchodzi w gre dlatego szukam plyty dobrej pod lga 775 z ddr3 no chyba ze sa jakies dobre plyty pod ddr2 gdzie moglbym miec dobry O|C procka i wcale nie musi byc najtansza i do tego od razu jakis zestaw ram'u aby wspolgraly i dobrze sie krecily - mile widziane w kosciach po 2gb.Naprawde prosze o pomoc, sprawa pilna. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misquamaqus Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 W poscie nr2 zapodalem plyty od najlepszych producentow na rynku... Nawet ich nie skomentowales :angry:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
u96aro Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 (edytowane) O tych plytkach moge powiedziec tylko tyle ze chyba najblizej mi do jednej z nich bo czytam czytam i hym wacham sie nie wiem co wybrac...kurcze Dfi wyglada mi na lepsza konstrukcje ale ta cena w tej chwili jej poraza troszke jak za plyte juz na wysluzonym lga 775 zastanawiam sie takze czy P45 jest lepszy od x48 ? I takie jescze jdno wazne pytanko czy Asus P5Q3 to jest okrojona wersja deluxe\wf czyli kilka mniej slotow pci-e, pci, 1 sieciowa i brak wfi czy cos jeszcze - mniejszy potencjal oc ? Edytowane 16 Lutego 2009 przez u96aro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misquamaqus Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Nie wiem. Mialo byc do tysiaka to jest do tysiaka. Jak szajsus daje dopisek delux to znaczy, ze mobo jest z gornej polki. Innych nie mialem wiec nie znam. Wiem, ze kumpel mial prawie taka sama mobo jak ja tylko bez delux. Bios byl okrojony. DFI sama w sobie jest krolem wiec komentowac nie trza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...