Gość XBiT Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 Witam! Mam pytanko, co lepiej zamontować na kartę graficzną, a co na przód obudowy? AKASA SMOKEY BLACK 120mm ULTRA QUIET vs ZEPHYR 120 AKASA specyfikacja: - Nominalna szybkość obrotowa: 1400 rpm - Rozwój odgłosu: ok. 18 dBA - Typ łożyska: Ślizgowe - Przepływ powietrza: 49,74 CFM ZEPHYR specyfikacja: Ilość obr./min.: 1100 Głośność (dB/A): 13,6 Przepływ powietrza: 39,6 CFM (67,2 m3h) Łożysko: FDB (Fluid Dynamic Bearing) A więc jak? pozdro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Na grafikę Akasa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Akasę na przód, jest sprawniejsza i cichsza, a zefira na grafę na niskie obroty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colinus Barbarianus Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 Akasę na przód, jest sprawniejsza i cichsza, a zefira na grafę na niskie obroty.Z zefirem bym uwazal, bo ostatnio kupilem 120mm pwm i piszczy denerwujaco jak nie ma pelnych obrotow. Nie wypada z takimi ciach!lami do sklepu sie fatygowac a nic innego na pwm nie moge w miescie znalezc :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 Z zefirem bym uwazal, bo ostatnio kupilem 120mm pwm i piszczy denerwujaco jak nie ma pelnych obrotow.Miałem dokładnie to samo. Założyłem 120mm na Scythe Ninje i jak PWM obniżał obroty zaczynał "piszczeć". Co prawda nie było to strasznie głośne, ale denerwujące. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...