Skocz do zawartości
Gość lolwesoly

Zmiana Biosu

Rekomendowane odpowiedzi

Gość lolwesoly

Siemka

Pisze ten temat poniewaz mam plyte glowna gam61pme-s2 i wersje biosu f2. Producent w dziale sterowniki podaje nowa wersje f3, i tu pytanie- wgrywac nowy czy nie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co widzę to ten bios dodaje obsługę kilku procków X3/X4 ( 65 nm Agena / Toliman 65/95 W ) .

Jak ich nie będziesz montował w kompie to raczej nie warto zmieniać .

Chyba że dla większego OC , czasami sie może zdarzyć że nowy bios poprawia OC ( większe HTT , tudziesz max. takty większe ) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli umiesz to zmieniaj - chociażby dla własnej satysfakcji :wink: , a jeżeli nie to lepiej nie ruszaj... Oprócz obsługi nowych CPU chyba nic więcej nie zmienia (nie napisali) ale kto ich tam wie :gitarzysta2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lolwesoly

zmienilem z f2 na f3f i posluzyl mi do tego @BIOS lecz po zmianie komp nie ciekal jak nalezy, cielo mi sie wszystko i wogule to zmienilem na stary

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisz dokładniej jakie wystąpiły problemy - co się cieło? (gry czy programy itd.) i co masz na myśli przez "i wogóle"? tak btw. ja nigdy na żadnej płycie nie miałem czegoś takiego - sprawdziłeś w biosie po wgraniu nowego czy jest dobrze wszystko ustawione? w jakim stanie jest jest OS? czasem format potrafii zdziałać cuda ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi