Skocz do zawartości
Didymos234

Totalnie Amatorski Mod

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś czas temu miałem manię przerobienia trochę swojej budy, to było w 2006 roku, jakoś tak. Własnie dowiedziałem się, że wszystko co kiedyś robiłem, zostało przez mojego brata upublicznione na youtube ;) Więc jeśli macie chęć obejrzenia i podzielenia się uwagami, zapraszam.

http://www.youtube.com/watch?v=IuujFgxqS6g

Od razu mówię że to totalna amatorka, a wszystko było robione jak najmniejszym nakładem finansowym ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od razu mówię że to totalna amatorka, a wszystko było robione jak najmniejszym nakładem finansowym ;)

Może i amatorka ale za to "profesjonalna amatorka" :wink:

Jak najbardziej jestem za! Widać, że miałeś konkretny pomysł na budę i zrealizowałeś go w bardzo konsekwentny sposób.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Amatorka jest, jak się nie używa ołówka ;P

Do malowania bym się przyczepił, bo faktycznie trochę kolejność pomyliliście. No i tak mi się wydaje, że chyba się jakieś zacieki udało zrobić. Mnie wychodziły, jak nakładałem farbę w ten sposób ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do filmu: przydługawe intro ;), nie wiem czy tylko ja wolę jak na początku filmu pokazany jest efekt końcowy... bo tak to trzeba czekać parę minut lub przewijać żeby zobaczyć czy warto oglądać film ;)

Sprayem lepiej malować kilka razy mgiełką niż taki strumień farby zapuszczać.

Efekt końcowy.. taki jak budżet ;). Okna ładnie wykonane, ale to w zasadzie wszystko. Rażą mnie trochę szare blachy widoczne przez okno, założenie jest chyba takie, że skoro robi się okno, to po to aby coś ładnego pokazać. Szary cd-rom czy zasilacz ładny nie jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się doczepie, a co.

Bo imo taki do końca amatorski to ten mod nie był :P Bo większość brudnej roboty wykonał pan z broda ( być może tata ).

Nie mniej jednak samo wymierzenie detali etc były twoim dziełem i wykonane twoim zamysłem, także graty za moda :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, dzięki za wszystkie komentarze, te pozytywne, jak i negatywne uwagi.

Ten mod był wykonany jak już pisałem jakiś czas temu... powiedziałbym nawet - 2,5 roku temu ;) Jednak od tego czasu w mojej budzie niewiele sie zmieniło.

Co do malowania to faktycznie najpierw powinienem był to zrobić, a dopiero potem brać się za plexę z góry... Ta z boku nie przeszkadza bo i tak bok nie był malowany. Z drugiej strony z tego co pamiętam to specjalnie malowanie zrobiłem na końcu, aby nie zniszczyć efektu malowania jakimiś zadrapaniami przy instalacji wszystkich elementów.

Kółka w budzie od mebli - hmm... wskaż mi jakieś, zrobione specjalnie pod obudowy komputera... Z tego co pamiętam to były kupione gdzieś na allegro za jakieś 25-30zł (nie pamiętam dokładnie) i nie do końca są do mebli bo mają specjalne blaszki montażowe na płasko. Poza tym wg mnie i tak wyglądają zajebiście :)

Co do farby to faktycznie... to był mały chrzest bojowy i mam gdzieś jeden (niewidoczny) zaciek (ale mały). Reszta wbrew pozorom wygląda super gładko.

W wycinaniu pomógł mi wujek - tak, pan z brodą ;) Ma warsztat samochodowy więc było o wieeeele łatwiej - nie wyobrażam sobie cięcia tak cienkiej blachy brzeszczotem - nawet bym się chyba za to nie brał.

@ PelzaK zasiłka w międyczasie zmieniła kolor na czarny więc nie jest tak źle :)

Dzięki za wszystkie komentarze i czekam na jeszcze :)

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie do końca rozumiem podświetlenia wnętrza, w którym widać głównie kable. Imo powinno być tam widać coś wartego wyeksponowania, natomiast same kable winny być schowane/ułożone. Filmik zdecydowanie fajnie zrobiony [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie do końca rozumiem podświetlenia wnętrza, w którym widać głównie kable. Imo powinno być tam widać coś wartego wyeksponowania, natomiast same kable winny być schowane/ułożone. Filmik zdecydowanie fajnie zrobiony [;

Samo dfi było jest i będzie warte podświetlenia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dalszej części raczej nie będzie, bo wszystko zostało zrobione ;) Co do podświetlenia to na DFI są elementy UV, a taką katodę mam. Poza tym żółte kable wrażliwe na UV i oplotki na zasilaczu (niebieskie) świecące w UV. Dodatkowo chłodzenie na grafie jezt zmienione na miedzianego Pentagrama xc-80 cu... Także w sumie jest co pokazać, bez przesady ;)

Jeszcze jakieś ciekawe opinie?

PS. Filmik robił mój młodszy brat, myślę, że całkiem nieźle mu wyszło ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomniałem jeszcze dodać, że oplotki na kablach od zasiłki (te niebieskie) były wrażliwe na UV i świeciły na niebiesko przy włączonej katodzie (nie wiem czy widać to wyraźnie na filmie). Niestety, tak jak już pisałem, w międzyczasie moja zasiłka wyzionęła ducha i mam teraz czarnego szefa z czarnymi oplotkami (więc już nie świecą) ale i tak nie wygląda to najgorzej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi