kuebk Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 Planuje wymienic moja obudowe w postaci CM 534 na cos konkretniejszego i zarazem cichszego, zastanawialem sie nad Anteciem p182 ale jego obecna cena jest dla mnie troche za wysoka. Prosze o jakies propozycje w cenie ~400pln. Jesli sie nie uda nic konkretnego w tej cenie znalezc to prosilbym o polecenie czegos w cenie p182. Priorytetem jest konstrukcja umozliwiajaca dosc solidne wyciszenie kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaVkA Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 Jeśli planujesz chłodzeniem powietrzem to p180/p182 jest bezkonkurencyjny. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 (edytowane) Jeśli planujesz chłodzeniem powietrzem to p180/p182 jest bezkonkurencyjny. ;) Tak, planuje chlodzenie powietrzem - zapomnialem dopisac. Co do p182 to te koszyki z przodu nie przeszkadzaja za bardzo w nawiewie powietrza? Ewentualnie pod WC w jaka bude sie 'pchac'? Edytowane 15 Lutego 2009 przez kuebk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaVkA Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 Pod WC to pchać się w Cooler Master STC-t01, tylko i wyłącznie. ;) Wiem, co mówię, bo wiele takich sprzedałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 Moim zdaniem bardzo cicha obudowa w serii bedzie Antec Solo http://www.antec.com/usa/productDetails.ph...s&id=18500# Ma malo otworow wentylacyjnych i jest w srodku wytlumiona matami. Ma tez system zawieszenia dyskow twardych na zylkach, czyli nie beda przenoszone wibracje z dysku na obudowe. Jedyna wada to ze nie mieszcza sie w niej karty NV GTX2xx i moze wieksze ATi bez wyjecia koszyka na dyski lub bez jego modyfikacji (Dremel!). Jednak do twojej obecnej konfiguracji powinna byc w sam raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 Moim zdaniem bardzo cicha obudowa w serii bedzie Antec Solo http://www.antec.com/usa/productDetails.ph...s&id=18500# Ma malo otworow wentylacyjnych i jest w srodku wytlumiona matami. Ma tez system zawieszenia dyskow twardych na zylkach, czyli nie beda przenoszone wibracje z dysku na obudowe. Jedyna wada to ze nie mieszcza sie w niej karty NV GTX2xx i moze wieksze ATi bez wyjecia koszyka na dyski lub bez jego modyfikacji (Dremel!). Jednak do twojej obecnej konfiguracji powinna byc w sam raz. Fajnie ze wyciszona tylko moim zdaniem tak troche 'heblowato' wyglada, pozatym dyski w zatokach sa ulozone w 'standardowy' sposob co nijak mi pasuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 Taki uklad dyskow pozwala na lepszy przeplyw i lepsze chlodzenie. Wentylatory nie sa blokowane i moga pracowac na nizszych obrotach. Dysk mozesz zamontowac "tylem" do przodu i schowac kable z tylu za kieszenia. Kolejna obudowa jaka mi sie podoba, to nowy CM Sileo 500 http://www.coolermaster.com/products/produ...ail&id=5843 Tak wogole to przyjrzalem sie twojemu CM 534 swietnie nadaje sie do wyciszenia. Usunac dolna kieszen. Zdjac wentyl z boku i zakleic to mata wyciszajaca "car audio", to samo z drugiej strony. Zawiesic dysk w kieszeni 5.25. Z przodu dac wolnoobrotowy wentylator 12 cm i moze jakies filtru na pozostale otwory w budzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 Co do CM534 szkoda tylko ze przynajmniej u mnie najwiekszym problemem tej obudowy sa wibracje i lichosc jej blach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 Dlatego napisalem zeby dyski zawiesic w kieszeniach 5.25 na "sznurkach", a do bocznych blach przykleic kawalek maty bitumicznej "car audio", nie musi byc na calej powierzchni, wystarczy kawalek, bardzo to tlumi wibracje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 Dlatego napisalem zeby dyski zawiesic w kieszeniach 5.25 na "sznurkach", a do bocznych blach przykleic kawalek maty bitumicznej "car audio", nie musi byc na calej powierzchni, wystarczy kawalek, bardzo to tlumi wibracje. Niestety moim problemem jest to ze jestem zapominalski co mogloby skutkowac przenoszeniem kompa z dyskami na 'sznurkach' co mogloby miec nie za ciekawe efekty, moze pomysle tu o SQD ale to jeszcze nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...