reudaisu Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 Witam. Obecnie siędzę na Mint 6, wcześniej Ubuntu. Nie mogę się zdecydować. Może forumowicze mi pomogą (mile widziana wypowiedź ludzi, którzy obcowali z tymi dystrybucjami). Mój sprzęt to PC z podpisu. Mint rośnie w siłę i na distrowatch goni OpenSuse Do czego używam systemu ? - www - dokumenty - komunikacja - film / muzyka - gry (ET, WINE - CS 1.6, WC3) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Hmmm w sumie to dwa takie same systemy no ale jak wiemy Mint ma w sobie niewolne aplikacje, kodeki i praktycznie jest mniej grzebania w dostrajaniu systemu pod multimedia, ale to i tak nie robi większej różnicy w Ubuntu teraz tez tylko 1 kliknięciem często są instalowane kodeki, programy..... na korzyść może przemawia wygląd Minta, wszystko jest tam trochę ładniejsze niż podstawowy theme Ubuntu a tu tylko decyduje gust ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmn Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 czytaj moj podpis. ubuntu ma stary kernel i obsloge multimediow, flash trzeba doinstalowywac. ja jestem bardzo zadowolony. swoja droga polecam takze sabayon. przestan zwracac uwage na jakies rankingi, przeciez tak globalnie to ms windows goruje. ludzie to idioci, jednostki sa inteligentne. jestes jednym z ludzi, czy jednostka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...