traktor Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 Witam, Na stronie www.darmowe-tapety.net mam ustawione kodowanie iso-2 i wszystki polskie znaki przekonwertowane do postaci iso. Jednak jest problem... Znaki które w iso nie wymagają konwersji ( np. ł ) się nie wyświetlają. To samo jest z literą "ć". Co ciekawe, w menu po prawej pisze "Miłosne", natomiast w środkowej ramce "Mi?osne". Czy ktoś domyśla się o co może chodzić? PS. Na początku podejrzerwałem, że coś z czcionką w cssie ale chyba jednak nie. Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 W kodzie strony część polskich znaków jest źle zakodowa i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Sprawdź charset plików z których strona się składa. Czasem cuda się dzieją przy różnych kodowaniach includowanych plików, a mogło się w czasie edycji zmienić kodowanie z ansi na utf (albo odwrotnie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...