motofan Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Aha,czyli jednak mówisz żeby dlt3c brać,hmm ciężko jest dostać tego na 1,5V już,jak nie będzie to wezmę tego u na 1,6V,trudno,też powinien się kręcić.A jak bym trafił tego u to też mu podnosić napięcie na 1,8V??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 No,procka zamówiłem już w Siriusie :) Serię AXDA1700DLT3C :D Zobaczymy jak dojdzie do czego jest zdolny :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobus Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 ok jak dostaniesz go to sie pochwalisz swoimi osiagami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Dokładnie,zobaczymy,dam znać na pewno jak mi poszło.Dzięki wszystki za podpowiedzi :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Aha,a czy warto zrobić format przed instalką nowego procka czy niekoniecznie? Bo format robiłem jak kupowałem nową płytę główną i ram czyli koło 2 tygodni temu.System jest jeszcze :) czysty..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Kurdę,czekam i czekam na tego proca :( Już tydzień.Kurdę,jak tak dalej pójdzie to chyba kupię gdzie indziej.Sirius.pl się nie postarał........ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 No prosek właśnie przyszedł :D Czy ktoś może mi powiedzieć coś o nim :?: Oznaczenia: AXDA1700DLT3C JIUHB 0308XPMW 9740897281089,zobaczymy jutro jak się będzie kręcił bo nie mam pasty i jutro jadę kupić.Proszę o opinie na temat tej serii. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Ważne że jest DLT3C a reszta to się okaże dopiero przy kręceniu z tego co wygląda to nie jest zła seria, ale wole nie zapeszać .... ja tesh mam 0308 ale MPMW batch na dość wysoki ale jakoś ja w te batche nie wierze bo sam mam 2915 i całkiem dobrze sie kręci ale moja płyta ma za małą możliwość zmiany napięcia :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Dzięki ToMo za opinię,jutro albo pojutrze zapodam wyniki jak się podkręca.Zobaczymy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Dzięki ToMo za opinię,jutro albo pojutrze zapodam wyniki jak się podkręca.Zobaczymy.Hehehe, już teraz w gg masz opis, że jest nowy proc ;) Pochwal się pochwal... Sam jestm ciekaw... Może sam zmienie zasiłkę i mobo, coby swojego wykręcić, bo 1700+@2000+ to nie jest znowu tak dużo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Dokładnie,zobaczymy 8) Mam tylko nadzieję że tego 2600+ osiągnę :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Ja jak kupiłem swojego proca to 1 odpalenie kompa to było standard potem 11x166 a potem od razu 12,5x166 i prime95 troche podniosłem napięcie i stable :D a potem to tylko zabawa ale braknie mi napięcia bo 1,6 V to za mało :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 A jakie ToMo ustawiłeś napięcie na 11x166?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Jezu człowieku, jeszcze nie zabawiłeś się tym procem!! Niech no ja Cię na gg złapie... Nie popuszcze!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 A jakie ToMo ustawiłeś napięcie na 11x166?? 1,5 V miałem na tym napięciu dobiłem na 2 GHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Szanowni koledzy,coś jest nie tak.Po 10 minutach w cpustability test mam 52 stopnie bez kręcenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Co to może być?????????Pomocy!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Sprawdziłem docisk,przesmarowałem pastą i to samo,w biosie na dzień dobry 48 stopni.A co ciekawe to obroty wiatraka pokazuje 7500,podczas gdy mój wiatrak kręci się maksymalnie do 4200!!!!! :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Masz wgrany najnowszy BIOS ??? Bo to od tego często zależy że p[okazuje złe temp.!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Normalnie nie wiem co jest :(.A co do biosu to mam taki jaki był normalnie,nic nie flashowany,nawet prawdę powiedziawszy trochę bym się bał go flashować.....A i teraz prędkość obrotowa wiatraka w SpeedFan i Biosie jest na 9100 obrotów???????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Jak byś miał takie obroty to tak jakbyś miał odkurzacz w kompie. Ja tesh przy pierwszym flashowaniu biosu bałem się ale raz się żyje ;) myśle że jak nie wgrasz najnowszego BIOS-u to będziesz przez cały czas miał błędne wyniki. Napisz teraz jaką masz wersje BIOS-u( pisze przy włączaniu kompa) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 I wszystko jasne. Znalazłem to na stronie MSi przy opisie najnowszego BIOS-u do twojej płyty głównej: -Modify CPU temperature detection -Fixed EPSON 2450 scanner cannot be used -Fixed Kingston KVR333 memory cannot be used -Support AMD XP Barton 2600+ (FSB 333) CPU Jak dla mnie to wszystko jasne bez upgrejdu BIOS-u dalej będziesz miał nieprawdziwe temperatury :!:I wszystko jasne. Znalazłem to na stronie MSi przy opisie najnowszego BIOS-u do twojej płyty głównej: -Modify CPU temperature detection -Fixed EPSON 2450 scanner cannot be used -Fixed Kingston KVR333 memory cannot be used -Support AMD XP Barton 2600+ (FSB 333) CPU Jak dla mnie to wszystko jasne bez upgrejdu BIOS-u dalej będziesz miał nieprawdziwe temperatury :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 nie ma co sie bac flashowania teraz jak cos pojdzie nie tak to dyskietke z biosem wsadzasz i komp startuje,tylko bez obrazu i na wyczucie trzeba wpisac komende dla programu flasciach!acego i przeprowadzic proces w ciemno (na pamiec sie nauczyc trzeba co wpisywac i wciskac) i komp dalej zyje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 A jaki to link??? Możesz podać? Kurdę,a co jest potrzebna do sfashowania biosu? I skąd <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> nowy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Zaraz sprawdzę wersję biosu i podam.......... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 No właśnie i żebyś nie błądził podam ci link do strony żebyś ściągnął sobie najnowszego biosa http://www.msi.com.tw/program/support/bios...93&NAME=MS-6570 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Mój bios to W6570MS v.3.3 021403 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 A co jest potrzebna do flashu biosu??? (oprócz nowego na dyskietce :) ) I jak to się robi po kolei???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 A najnowszy to 3.4 chłopie nie zastanawiaj się ściągaj i flashuj :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 tutaj masz dużooo informacji na temat flashowania www.bios.pnet.pl ja poczytałem troche tą stronke i wziąłem się za flashowanie.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Śliczne dzięki ToMo za informacje.Mam nadzieję że to coś da :roll: A w razie czego to gwarancja obejmuje "przykre niespodzianki z biosem?" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...