Skocz do zawartości
motofan

Athlon1700+@2600+ i MSI K7N2-L +Codegen 400W....

Rekomendowane odpowiedzi

Aha,czyli jednak mówisz żeby dlt3c brać,hmm ciężko jest dostać tego na 1,5V już,jak nie będzie to wezmę tego u na 1,6V,trudno,też powinien się kręcić.A jak bym trafił tego u to też mu podnosić napięcie na 1,8V???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No prosek właśnie przyszedł :D Czy ktoś może mi powiedzieć coś o nim :?: Oznaczenia:

AXDA1700DLT3C JIUHB 0308XPMW 9740897281089,zobaczymy jutro jak się będzie kręcił bo nie mam pasty i jutro jadę kupić.Proszę o opinie na temat tej serii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ważne że jest DLT3C a reszta to się okaże dopiero przy kręceniu z tego co wygląda to nie jest zła seria, ale wole nie zapeszać .... ja tesh mam 0308 ale MPMW batch na dość wysoki ale jakoś ja w te batche nie wierze bo sam mam 2915 i całkiem dobrze sie kręci ale moja płyta ma za małą możliwość zmiany napięcia :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki ToMo za opinię,jutro albo pojutrze zapodam wyniki jak się podkręca.Zobaczymy.

Hehehe, już teraz w gg masz opis, że jest nowy proc ;) Pochwal się pochwal... Sam jestm ciekaw... Może sam zmienie zasiłkę i mobo, coby swojego wykręcić, bo 1700+@2000+ to nie jest znowu tak dużo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jak kupiłem swojego proca to 1 odpalenie kompa to było standard potem 11x166 a potem od razu 12,5x166 i prime95 troche podniosłem napięcie i stable :D a potem to tylko zabawa ale braknie mi napięcia bo 1,6 V to za mało :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdziłem docisk,przesmarowałem pastą i to samo,w biosie na dzień dobry 48 stopni.A co ciekawe to obroty wiatraka pokazuje 7500,podczas gdy mój wiatrak kręci się maksymalnie do 4200!!!!! :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalnie nie wiem co jest :(.A co do biosu to mam taki jaki był normalnie,nic nie flashowany,nawet prawdę powiedziawszy trochę bym się bał go flashować.....A i teraz prędkość obrotowa wiatraka w SpeedFan i Biosie jest na 9100 obrotów????????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak byś miał takie obroty to tak jakbyś miał odkurzacz w kompie. Ja tesh przy pierwszym flashowaniu biosu bałem się ale raz się żyje ;) myśle że jak nie wgrasz najnowszego BIOS-u to będziesz przez cały czas miał błędne wyniki. Napisz teraz jaką masz wersje BIOS-u( pisze przy włączaniu kompa)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I wszystko jasne. Znalazłem to na stronie MSi przy opisie najnowszego BIOS-u do twojej płyty głównej:

-Modify CPU temperature detection

-Fixed EPSON 2450 scanner cannot be used

-Fixed Kingston KVR333 memory cannot be used

-Support AMD XP Barton 2600+ (FSB 333) CPU

Jak dla mnie to wszystko jasne bez upgrejdu BIOS-u dalej będziesz miał nieprawdziwe temperatury :!:I wszystko jasne. Znalazłem to na stronie MSi przy opisie najnowszego BIOS-u do twojej płyty głównej:

-Modify CPU temperature detection

-Fixed EPSON 2450 scanner cannot be used

-Fixed Kingston KVR333 memory cannot be used

-Support AMD XP Barton 2600+ (FSB 333) CPU

Jak dla mnie to wszystko jasne bez upgrejdu BIOS-u dalej będziesz miał nieprawdziwe temperatury :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma co sie bac flashowania teraz

jak cos pojdzie nie tak to dyskietke z biosem wsadzasz i komp startuje,tylko bez obrazu i na wyczucie trzeba wpisac komende dla programu flasciach!acego i przeprowadzic proces w ciemno (na pamiec sie nauczyc trzeba co wpisywac i wciskac) i komp dalej zyje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...