hardy99 Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 (edytowane) Witam, Potrzebne mi jakieś niedrogie głośniki 2.0 do bliskiego odsłuchu. Będą stały na biurku ze zdjęcia po bokach monitora (docelowo będzie tam panorama 22’ cali ). Mam zamiar wydać ok. 300 zł. Jak zdążyłem poczytać to najlepszym wyborem z zestawów 2.0 za 300 zł byłyby Vigoole C2038 lub Microlaby Solo4C. Tylko, które będą lepsze do słuchania z bliska (60-70 cm) ? Na basie mi nie zależy za bardzo ( oczywiście ma być, ale bez przesady – teraz mam Z-4, bass na ok. 20 % i jest w sam raz ). Audiofilem tez nie jestem, ale mają "jakoś" tam grać. Będą wykorzystywane głównie do filmów i gier, rzadziej do muzyki (słucham metalu, rocka, czasami hip-hop, żadnego techno). Będą podłączone do Audigy 4, która też jakąś rewelacyjną kartą nie jest. Reasumując głośniki 2.0 za 300 zł do bliskiego odsłuchu, wykorzystywane do wszystkiego. Edytowane 16 Lutego 2009 przez hardy99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mehiel Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Witam, Potrzebne mi jakieś niedrogie głośniki 2.0 do bliskiego odsłuchu. Będą stały na biurku ze zdjęcia po bokach monitora (docelowo będzie tam panorama 22’ cali ). Mam zamiar wydać ok. 300 zł. Jak zdążyłem poczytać to najlepszym wyborem z zestawów 2.0 za 300 zł byłyby Vigoole C2038 lub Microlaby Solo4C. Tylko, które będą lepsze do słuchania z bliska (60-70 cm) ? Na basie mi nie zależy za bardzo ( oczywiście ma być, ale bez przesady – teraz mam Z-4, bass na ok. 20 % i jest w sam raz ). Audiofilem tez nie jestem, ale mają "jakoś" tam grać. Będą wykorzystywane głównie do filmów i gier, rzadziej do muzyki (słucham metalu, rocka, czasami hip-hop, żadnego techno). Będą podłączone do Audigy 4, która też jakąś rewelacyjną kartą nie jest. Reasumując głośniki 2.0 za 300 zł do bliskiego odsłuchu, wykorzystywane do wszystkiego. Powiem tak....aktualnie mam microlaby solo 6c, stoją w odległości ok. 80 cm od siebie i mniej więcej 70 cm ode mnie...wrażenia kapitalne...aczkolwiek po odsunięciu się od nich na metr czuć już różnicę w jakości brzmienia. Ale spokojnie można je słuchać z mniejszej odległości niż metr. Reasumując, jeśli mnie byś spytał o wybór głośników w takiej cenie to solo 4c... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Kupiłem na allegro używane Vigoole C2180. Mam nadzieje, że dobrze zrobiłem :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...