Skocz do zawartości
Pan_Borowik

Pytanie O D-tek Uni-sink

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jakiś czas temu złożyłem sobie WC (jak z podpisu) z bloczkiem na GPU, niedawno wymieniłem kartę na 8800GT (nie zamierzam w najblizszym czasie wymieniać jej ponownie) i na razie nie zamontowałem bloku na GPU. Wynika to z tego, że 8800GT ma gorącą sekcję zasilania i pamięci i raczej że się usmaży bez full covera.

Zupełnym przypadkiem natknąłem się natomiast na TO i zastanawiam się, czy:

a) Wystarczy do schłodzenia sekcji zasilania i pamięci z jakimś lekkim nawiewem?

b) Będzie pasować do bloku Cube, który posiadam?

c) Czy ktoś to testował, a jeżeli tak, to jak zdaje egzamin?

Dodam tylko, że zainteresował mnie ten wynalazek, bo kosztuje stówę, więc jeżeli wystarczy, to ma to większy sens niż kupowanie full covera za 300 zł do 8800GT.

Edytowane przez boroveeK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, tylko jeszcze wymien karte na 8800GTS :)

Jak bys sie przyjrzal dobrze widac na pierwszy rzut oka ze to na G80, czyli stare 8800 GTS 320/640MB

Jesli nawet zmienisz to Cube raczej nie wiedzie w rozstaw G80

Uzywanego fullcovera, a raczej praktycznie nie uzywanego ostatnio bartolomius sprzedawal na G92 od EK za cale 150zl, za tyle mniej wiecej dostaniesz uzywany fullcover...

Edytowane przez jedras77

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niby taka gorąca ta sekcja zasilania w 8800gt, a u mnie standardowy radiatorek z asusa glaciator (czy jakoś tak) wyrabia bez najmniejszego problemu(jest ciepły, lecz nie gorący(50C ?) bez nawiewu, a fc jaki mam na nim to ek fc-79sli:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz lepiej :)

Rozwiazanie wydaje sie fajne.

Przejrzyj Galerie uzytkownika wozaq, on mial cos podobnego na 8800GT, u niego chyba calkiem fajnie sie to spisywalo, z tym ze byl to osobny element na zasilanie i osobny na mofy.

generalnie to ja nigdy nie miałem 8800GT ;) to co na zdjęciach to 7900GTX z fabrycznym radiatorem na mofy, i backplatem z 7800gtx zamontowanym odwrotnie na pamięci :) potem miałem 8800GTS 512 i na tym wystarczyły radiatorki na mosfety przyklejone na własnoręcznie dociętą blaszkę aluminiową...

Aha, a potem był 9800GTX który ma podobny rozkład elementów jak 7xxxGTX/8800xxx a na mofach miał dociętą fabryczną część chłodzenia ;)

Edytowane przez wozaq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybacz, pewnie zobaczylem fotke 7900GTX a potem 8800 z radiatorami, a ze sie dobrze nie przyjrzalem wziolem je za ta sama karte.

Jak widac 8800GT radzi sobie z blokiem CPU i radiatorkami, wiec z tym D-Tekiem bedzie pewnie jeszcze lepiej.

Na XS gdzies widzialem zwodowany zestaw se SLI i tego typu rozwiazaniem, jak na moj gust jest dosc fajne i smialo mozna probowac, z tym ze zanim zakupisz popatrz troche za uzywanymi fullcoverami, kwestia okolo 150pln za taki blok, kupic sie na pewno da, tylko zadko sie pokazuja niestety...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi