greeter Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Witam Mam problem Otoz mam linuksa mandrake'a 8.1 od kilku dni dotychczas srodowisko graficzne linuksa uruchamialo sie bez podawania loginu i hasla . niestety musialem zmienic jakas opcje bo przy uruchomieniu linux prosi mnie o login. wiec jako login wpisuje root i passw podaje haslo jakie wybralem przy instalacji. jestem zalogowany [root@2c3]# i nie wiem co w tym momencie mam wpisac aby uruchomilo sie srodowisko graficzne linuksa. Wiem ze pytanie jest bardzo blahe ale prosze o odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kod Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Jesli chcesz urochomic KDE albo Gnome wpisujesz "startx" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Geeez... niektórzy ludzie i niektóre posty mnie dobijają. proponuję przeczytać manula a jeśli to nic nie pomoże to 'rm -rf /'. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kato_pk Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Geeez... niektórzy ludzie i niektóre posty mnie dobijają. proponuję przeczytać manula a jeśli to nic nie pomoże to 'rm -rf /'. Wyluzuj, wiesz nie popadnij w jakas paranoję z tym jechaniem słabych postów. Co prawda niektóre są rzeczywiście na niskim poziomie ale weź poprawke na to, że koleś najwyraźniej nie ma wiele z linuxsem wspólnego i nie wie poprostu za co się złapać. W końcu od czego jest forum?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...