Magico Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Chciałem sformatować dysk i zainstalowałem drugi raz Windowsa xp.Gdy włączam komputer, ten pyta mnie,który system uruchomić.Jak usunąć jednego Windowsa?Proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 a sformatowales dysk/partycje czy tylko zainstalowales system (pytam bo niektorzy pod pojeciam format rozumieja instalacje systemu) a moze miales windowsa na innej partycji lub podlaczony inny dysk z windowsem w chwili instalacji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 usuń odpowiednią linijkę tekstu z pliczku boot.ini i po sprawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magico Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 a sformatowales dysk/partycje czy tylko zainstalowales system (pytam bo niektorzy pod pojeciam format rozumieja instalacje systemu) a moze miales windowsa na innej partycji lub podlaczony inny dysk z windowsem w chwili instalacji? Postępowałem zgodnie z instrukcjami znalezionymi w internecie, ale chyba coś się nie udało i tylko zainstalowałem ponownie Windowsa, a gdzie znajduje się ten pik boot.ini? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 moj komputer >> wlasciwosci >> uruchamianie i odzyskiwanie >> ustawienia >> edytuj i tam masz odpowiednia linijke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 albo inaczej..... start>uruchom>msconfig w zakładce boot.ini masz przycisk "Sprawdź wszystkie ścieżki rozruchu" - będzie bezpieczniej bez grzebania w pliku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Witam Po instalacji windowsa xp z klucza po kilku restartach pojawila sie trzecia opcja w boot menu Windows (domyslne) jako opcja domyslna, po ktorej wyskakuje blad uruchomienia. Jak sie jej pozbyc? W pliku boot.ini dla mnie wpisy sie zgadzaja, tzn ten default z pierwsza opcja. [Boot Loader]timeout=60Default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS /usepmtimer[Operating Systems]multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect /usepmtimermulti(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="USB Repair NOT to Start Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetectPozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logimen Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 nie chce zakladac nowego tematu wiec sie podepne tak jakby. Czy jak zainstaluje drugiego XP'ka na _oddzielnym_ HDD to cos sie skopie (MBR ?) czy wyskoczy owe menu z wyborem systemu i bedzie cacy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avalan Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Będzie cacy. Zawsze można naprawić MBR z płyty instalacyjnej Windowsa (: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...