Skocz do zawartości
ElaD

Problem Z Pc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od pewnego czasu mam problem ze swoim sprzętem. Mianowicie resetuje się on po 10 razy przy każdym odpaleniu, tzn jest tak. Odpalam go wszystko sie ładuje nie dojdzie do windowsa i reset, sytuacja powtarza się kilka razy i po kilku resach komp się odpala. Lecz gdy już sie odpalił siedze sobie odpalam gg+winamp+moorhunt+opera chce wykonac jakas operacje w operze np otworzyc nową zakładke on się znowu resetuje. Na pulpicie mam wtedy Dołączona grafika.

Tak samo było 10 minut temu. Odpalam wowa przy zamkniętych wszystkich aplikacjach pokazuje się okno logowania i pc się resetuje. Odpalam tony hawk american wasteland menu głowne i komp się rezetuje. Proszę o pomoc.

Thx.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Amd Athlon 2600+ 2.0

1giga ramu firma mi nie znana

Zasilacz Codegen 300w

Płyta glowna abit kv7

Radeon 9600+ 128mb

Twardziel Segate barracuda 120

Mam antyvirusa. Nod32 system nie skanowany.

Edytowane przez ElaD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, kiedys resetowal mi sie komp bo mialem w biosie ustawiana maksymalna dozwolona temperature procesora. nawet wezwalem elektrykow, zeby sprawdzili czy czasem cos sie w domu z napieciem nie dzieje. sprawdz to, a moze jakis cooler sie zepsol.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to tak: :P

1. Przeinstaluj system.

2. Przeczyść wentylatory z kurzu.

3. Sprawdź kondensatory w sekcji zasilania procesora (czy nie wybrzuszone/wylane)

4. Sprawdź pamięci Memtest'em (najlepiej pod dos'em)

5. Pożycz zasilacz i sprawdź - choć ja bez względu na to czy jego wina bym go wymienił.

jak nie pomoże to będziemy szukać dalej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lolwesoly

Siema. Mialem podobny problem. Tez mi sie tak komp resetowal i stwierdzilem ze zajze do srodka. Mialem wtedy zapchany kurzem i innymi paprochami cooler i radiator na procesorze . Wyczyscilem go i wszystko wrocilo do normy. Moze ci pomoze:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi