donio Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Mogli byście mi poradzić jaką karte dzwiękowaą kupić żeby jak do niej podłoncze amplituner to się nie spaliła??? I chciałbym żeby była 5.1.... bo ta moja to jakaś kicha... A co myślicie o Sound Blasterze Live 5.1 on kosztuje bodajrze 150 zeta czy on by mi obsłużył amplituner??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Jakie wejscia ma ten amplituner ? A jezeli chodzi o spalenie czegokolwiek, to wystarczy kawalkiem przewodu polaczycz mase kompa z masą amplitunera komp ma byc oczywiscie uziemiony (amplituner jezeli ma wtyczke z bolcem uziemiajacym to tez musi byc podlaczony do gniazda z bolcem) Wtedy nie ma zadnych problemow. Samo spalenie czegokolwiek jezeli nie ma roznicy potencjalow jest praktycznie niemozliwe.... Jezeli ten amplituner ma normalne wejscia RCA lub DIGITAL (elektryczny a nie swietlny) to SB Live 5.1 spokojnie sie nadaje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocky Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Co to jest amplituner? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 widzialem konfiguracje z amplitunerem technicsa i live'm w roli glownej, zadnych krzakow nie stwierdzilem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKa11 Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 fakt - creative i technics pasują do siebie klasą :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 fakt - creative i technics pasują do siebie klasą :P a czy ja twierdze, ze pasują do siebie klasą. gosc "podwedzil" swoim starym na kilka dni tego technicsa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Amplituner nie jest uziemiony bo ma taką wtyczke bez uziemienia : ) Chyba bende musiał live kipić... A live ma wyjście na center/wofer ??? czy tylko przód i tył ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Amplituner nie jest uziemiony bo ma taką wtyczke bez uziemienia : )Ale możesz go uziemić nawet nie wiedząc o tym podłączając antenę z kablówki, która jest uziemiona na 100% :!: A live ma wyjście na center/wofer ??? czy tylko przód i tył ????Live 5.1 ma 3 wyjścia: - Front (przód L+P) - Rear (tył L+P) - Center/Subwoofer, które może również pracować jako wyjście cyfrowe. Live 5.1 lepiej podłączyć do amplitunera analogowo trzema kablami jack-cinch, gdyż przez cyfrę będziesz miał wyłacznie zwykłe stereo oraz ac3 z filmów. EAX/DirectSound3D nie działa przy połączeniu cyfrowym, idzie wtedy jako stereo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 fakt - creative i technics pasują do siebie klasą :P ROTFL- nic dodać, nic ująć- dwie padaki :D :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Amplituner nie jest uziemiony bo ma taką wtyczke bez uziemienia : )Ale możesz go uziemić nawet nie wiedząc o tym podłączając antenę z kablówki, która jest uziemiona na 100% :!: A live ma wyjście na center/wofer ??? czy tylko przód i tył ????Live 5.1 ma 3 wyjścia: - Front (przód L+P) - Rear (tył L+P) - Center/Subwoofer, które może również pracować jako wyjście cyfrowe. Live 5.1 lepiej podłączyć do amplitunera analogowo trzema kablami jack-cinch, gdyż przez cyfrę będziesz miał wyłacznie zwykłe stereo oraz ac3 z filmów. EAX/DirectSound3D nie działa przy połączeniu cyfrowym, idzie wtedy jako stereo. Dzienki... jak bendzie przypływ gotówki to ide do sklepu : ) A podłonczyć włąśnie chciałem czinczami/jack do tej ale coś nie wyrobiła : ) Front wejscie chodzi ale rear i center/wof jush nie.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 A podłonczyć włąśnie chciałem czinczami/jack do tej ale coś nie wyrobiła : ) Front wejscie chodzi ale rear i center/wof jush nie....W Surround Mixerze należy wybrać 5.1 Speakers, u mnie działa bez problemów :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 A podłonczyć włąśnie chciałem czinczami/jack do tej ale coś nie wyrobiła : ) Front wejscie chodzi ale rear i center/wof jush nie....W Surround Mixerze należy wybrać 5.1 Speakers, u mnie działa bez problemów :) Ta wiem u mnie to się nazywa SoundMAX tylko że jak ustawiam 5.1 to tyle i tak nie działają chociaż kiedyś działały... co oznacza że karta niedziała : ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...